ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Εν Βεροία…

Ξεκάρφωτο...

Πρόσφατα και στα πλαίσια της ανάπλασης, το περίπτερο που υπήρχε στην αρχή της οδού Βενιζέλου (στον αριθμό 2), μεταφέρθηκε στην είσοδο της Πρ. Ηλία.

Από τη μία αναδείχθηκε η ανάπλαση στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς επίσης ελευθερώθηκε το πεζοδρόμιο. Από την άλλη όμως «κρύφθηκε» η οδός Προφήτη Ηλία γιατί το περίπτερο έγινε μεγαλύτερο από το προηγούμενο.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι εντός των τεχνικών προδιαγραφών, ωστόσο όμως επισημαίνουμε πως η αισθητική του χώρου και η άνετη διέλευση των πεζών, δεν είναι και η καλύτερη.

Μιχαηλίδης και Παυλίδης θα διεκδικήσουν τον Δ. Βέροιας

Την πρόθεση να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο διεκδίκησης του Δήμου Βέροιας αποκάλυψε ο Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας και εκ των στελεχών της “Συμπολιτείας” Γιώργος Μιχαηλίδης.

Σε συζήτηση που είχε αποκάλυψε ότι υπάρχουν ταυτόσημες απόψεις με τον “σύντροφο” Παύλο Παυλίδη να ηγηθούν ψηφοδελτίου διεκδίκησης της Δημοτικής Αρχής της πόλης. Όπως είπε, “εννοείτε πως δεν θα συμμετέχει σ΄ αυτό η σημερινή Δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου”. Τώρα ποιος από τους δύο θα ηγηθεί, θα εξαρτηθεί από κάποιες παραμέτρους οι οποίες θα ξεκαθαρίσουν στην συνέχεια. Επίσης ο κ. Μιχαηλίδης αποκάλυψε ότι “κι αυτήν την στιγμή να ανακοινωθεί η υποψηφιότητά μας, υπάρχουν 60 και πλέον υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που θα θέσουν την υποψηφιότητά τους”.

Εν αναμονή των εξελίξεων, λοιπόν...

Λέτε να είναι αλήθεια;

Λόγω της κρίσης είναι λογικό ο καθένας να προσπαθεί να βελτιώσει τα εισοδήματά του. Απόλυτα θεμιτό.

Όμως μας καταγγέλθηκε ότι από το γκαράζ του Δήμου Βέροιας, υπάρχουν απώλειες μετάλλων τα οποία συγκεντρώνονται εκεί από διάφορες δημοτικές κατασκευές της πόλης.

Ας διερευνηθεί το θέμα για να διαλυθούν οι «ψίθυροι»…

Μόνο παραγωγοί αγροτικών προϊόντων

Σε κόντρα βρίσκεται το Σύλλογος Πωλητών Προϊόντων Γης και Θαλάσσης Νομού Ημαθίας με τους πωλητές προϊόντων «χωρίς μεσάζοντες».

Μετά από διαμαρτυρία του Συλλόγου, η προγραμματισμένη για το προηγούμενο Σάββατο, αγορά «χωρίς μεσάζοντες» λειτούργησε με προβλήματα στην περιοχή του Προμηθέα Βέροιας.

Μετά από συστάσεις της Αστυνομίας, απομακρύνθηκαν από την αγορά οι πωλητές-παραγωγοί ψαριών, αλεύρων, απορρυπαντικών και τυροκομικών, ενώ πώλησαν απερίσπαστοι οι παραγωγοί πατάτας, πορτοκαλιών, μανταρινιών κ.α.

Οι «Πολίτες της Βέροιας» που διοργανώνουν αυτήν την αγορά «χωρίς μεσάζοντες», επιμένουν άσχετα, όπως μας λένε «δέχονται πόλεμο σε μια …εμπόλεμη εποχή».

“Σφραγίστηκαν” οι Δημοτικές τουαλέτες της Βέροιας

Σε τραγική κατάσταση ήταν οι δημοτικές τουαλέτες στην πλατεία Αγ. Αντωνίου, στην οδό Πλατάνων και στην Ελιά. Έτσι η Δημοτική αρχή Βέροιας και η αρμόδια αντιδημαρχία, αποφάσισε να βάλει λουκέτα στις δημοτικές τουαλέτες, μέχρι να κάνει τις παρεμβάσεις της.

Οι μεν πρώτες (Αγ. Αντωνίου) βάσει του σχεδίου της ανάπλασης πρόκειται να καταργηθούν και οι άλλες (της οδού Πλατάνων και της Ελιάς) θα ανακατασκευαστούν, μέσα από τον προϋπολογισμό του 2014, με πρώτη προτεραιότητα της οδού Πλατάνων.

Κάλιο αργά παρά ποτέ...

Καταστράφηκαν τα μεταλλικά καλάθια

Όταν ξεκίνησαν τα έργα της ανάπλασης, φορτηγό αυτοκίνητο με εργαζόμενους του Δήμου Βέροιας μάζεψαν τα καλάθια απορριμμάτων που ήταν τοποθετημένα στα πεζοδρόμια.

Μας κατήγγειλαν ότι αυτά τα μεταλλικά καλάθια το φορτηγό τα πήγε στο γκαράζ του Δήμου και ξεφορτώθηκαν με ανατροπή της καρότσας. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η καταστροφή ενός μεγάλου αριθμού καλαθιών.

Λίγο σεβασμός στην δημόσια περιουσία, όχι μόνο δεν βλάπτει, αλλά πλέον, επιβάλλεται…

Επίθεση σε περιπολικό της αστυνομίας

Στον εισαγγελέα οδηγείται 18χρονος νεαρός ο οποίος συνελήφθη γύρω στις 7 το βράδυ στην πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια για επίθεση σε περιπολικό της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεαρός έριξε έναν κάδο απορριμμάτων πάνω σε περιπολικό, με αποτέλεσμα να συλληφθεί

Στη συνέχεια από την αστυνομία έγιναν προσαγωγές και άλλων νεαρών,  αλλά όπως αποδείχτηκε, δεν είχαν καμιά σχέση με το συμβάν και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μήνυση κατά της δημάρχου και του προέδρου  του Δημοτικού Συμβουλίου

Μήνυση κατά της δημάρχου Βέροιας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου κατέθεσε το μέλος της Χρυσής Αυγής Στέφανος Βαφείδης. Η μήνυση αφορά το επεισόδιο απομάκρυνσής του και τα όσα ειπώθηκαν στην αντιφασιστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η δήμαρχος είπε ότι κατέθεσε τόσο αυτή όσο και ο κ. Χατζηαθανασίου την απολογία με υπόμνημα.

“Τουλάχιστον αυτή έγινε επώνυμα. Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια βιομηχανία ανώνυμων καταγγελιών για όλους μας. Είναι σημαντικό κοινωνικό ζήτημα. Αυτός ο αλληλοσπαραγμός είναι διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής” σχολίασε η δήμαρχος.

pliroforiodotis.gr

Νέα συγκέντρωση στη Βέροια κατά των πλειστηριασμών

Την Τετάρτη 11/12 στις 7:00 το απόγευμα στο χώρο της Ελιάς πραγματοποιήθηκε δεύτερη συνάντηση εκπροσώπων φορέων με θέμα την οικονομική κρίση που πλήττει την κοινωνία, επικεντρώνοντας τη συζήτηση στην αποτροπή της άρσης προστασίας από τους πλειστηριασμούς.

Συγκροτήθηκε επιτροπή δράσης με πρώτο πυρήνα τους παρευρισκόμενους φορείς και στόχευση να πλαισιωθούν στην πορεία και από άλλους φορείς του Νομού.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα όλων των φορέων αλλά και των πολιτών του Δήμου Βέροιας έξω από το δημαρχείο του Δήμου Βέροιας.

Οι φορείς που συμμετείχαν είναι:

Ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ, Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας, ΕΛΜΕ Ημαθίας, Ενεργοί Πολίτες του Δήμου Βέροιας, Ομάδα Αλληλεγγύης και Δράσης Βέροιας και Σύλλογος Πωλητών Λαϊκής Αγοράς Ν. Ημαθίας.

Την Παρασκευή ο αγιασμός στα Γιοτζαλίκια

Μεθαύριο Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 12 μ., θα πραγματοποιηθεί η τελετή αγιασμού για τη θεμελίωση του 1ου Φιλίππειου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Βέροιας.

Ως γνωστόν έχει ξεκινήσει η ανέγερση της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας στη θέση "Γιοτζαλίκια".

Και το όνομα αυτού "Ημαθία γη"

"Ημαθία γη", αυτή είναι η επωνυμία του νέου Οργανισμού προβολής τοπικών προϊόντων του Νομού μας, ο οποίος είναι υπο ίδρυση.

Η πρώτη ιδρυτική συνάντηση έγινε την Κυριακή το απόγευμα στο "Αιγές Μέλαθρον" στη Βέροια και όσοι παρευρέθηκαν, ενημερώθηκαν από τους Αλέξανδρο Τσαχουρίδη, Χρήστο Γιαννακάκη, Μιχάλη Τρανίδη και Βασίλη Δαβόρα, που είναι τα πρώτα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, για την πρωτοβουλία που πήραν και για τους στόχους, καθώς και σκοπούς του νέου οργανισμού.

Αποκλειστικός στόχος αυτού θα είναι, η προβολή των προϊόντων της περιοχής μας, καθώς επίσης και η ανάδειξη των αρχαιολογικών και θρησκευτικών πλεονεκτημάτων, που έχει η Ημαθία.

Ο Οργανισμός αφού θα γίνουν οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ., θα αναλάβει δράση με διοργανώσεις επιστημονικών συνεδρίων, πανελλαδικών ημερίδων, ενω θα πραγματοποιηθούν και γιορτές παραγωγής, δυο φορές το χρόνο την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Τελικός στόχος του θα είναι η λειτουργία μόνιμων εκθέσεων, σε μόνιμες εγκαταστάσεις, σε χώρο ο οποίος θα εξυπηρετεί τους επισκέπτες. Ως τέτοιος χώρος είναι αυτός της αγοράς της Κουλούρας, που βρίσκεται στην εγνατία οδό.

Η "Β" καλωσορίζει αυτό το νέο Οργανισμό και εύχεται να πετύχει τους στόχους του!

Εις μνήμην

Στο καφενεδάκι – ουζερί του Σωτήρη Σιάσιου συγκεντρωθήκαμε τα μέλη της γνωστής παρέας της Περιηγητικής Λέσχης, για να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας στη μνήμη του Νίκου Χαμαλή, συζύγου της Ειρήνης Κοτρίδου και της Δήμητρας, συζύγου του Νεοκλή Κουρουζίδη.

Θυμηθήκαμε ξεχωριστές στιγμές των ωραίων εκείνων ανθρώπων μας.

Πιστεύουμε πως κι εκείνοι χάρηκαν που μας είδαν μαζεμένους και αγαπημένους στο κοινό τραπέζι Μνήμης και θα νιώσανε ευτυχισμένοι από εκεί ψηλά, όπου βρίσκονται.

Κοιμηθείτε ήρεμα! Όλα τα μέλη της Περιηγητικής Λέσχης  (Π.Λ.) δεν σας ξεχνούνε . Σας αγαπούν και σας χρωστούν ευγνωμοσύνη, γιατί η παρουσία σας, όσο ζούσατε ανάμεσά μας, μας γέμιζε χαρά κι αισιοδοξία και μας ελευθέρωναν από το άγχος της καθημερινότητας.

Αγαπημένοι μας ταξιδιώτες της Π.Λ., το τελευταίο σας ταξίδι το προγραμματίσατε μαζί με τον θεό το έτος 2011. Διαλέξατε να αφήσετε την τελευταία σας πνοή στα υψώματα του καταπράσινου βουνού μας, του Βέρμιου.

Εσύ Νίκο ως αθλητής σε γήπεδο τένις στο χωριό Κομνήνιο και  η Δήμητρα ως νοικοκυρά στο πανέμορφο Κωστοχώρι, στον παραδεισένιο της ανθόκηπο, με μια αγκαλιά προσανάμματα που  δεν  πρόλαβε  να  ανάψει την ξυλόσομπα. Η γνωμάτευση των ιατρών:  Ανακοπή και για τους δύο.

Αιωνία σας η μνήμη, αξιαγάπητοι αδελφοί μας!