Συνεχίζει να ρυπαίνει ο Βιολογικός Καθαρισμός Βέροιας - Όποιος συγκαλύπτει, είναι συνένοχος

Η ρύπανση που προκαλείται από την λειτουργία του Βιολογικού καθαρισμού Βέροιας, συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης, πως η ρύπανση της 31/12/2022 ήταν αποτέλεσμα βλάβης στις αντλίες, δύο μέρες μετά την συνεδρίαση, το Σάββατο 11 Μαρτίου, η ρύπανση συνεχίστηκε με την διάχυση αποβλήτων στην τάφρο «66».

Ο δίδυμος λουτρώνας και η ανάδειξή του

Δίδυμος Λουτρώνας γνωστός στην περίοδο της Τουρκοκρατίας ως "Τουζτσί χαμάμ", χτίστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα και λειτούργησε μέχρι την δεκαετία του '30.

Κατεδαφίστηκε ένα κτήριο με την δική του ιστορία

Ένα από τα εμβληματικά κτήρια της Βέροιας που είχε την δική του ιστορία στο πέρασμα των χρόνων, εδώ και λίγες μέρες έπαψε να υπάρχει. Η φθορά του χρόνου και η εγκατάλειψη είχε αποτυπωθεί πάνω του και έτσι κατέστη επικίνδυνο και την επικινδυνότητά του την είχαμε καταγράψει πρόσφατα από αυτές τις σελίδες.

Επιτρέπεται το μπουφάν όταν οδηγείς; Έχει πρόστιμο!!!

Με τη θερμοκρασία να έχει σημειώσει μεγάλη υποχώρηση τις τελευταίες μέρες, πολλοί οδηγοί αναζητούν τρόπους προκειμένου να διατηρούνται ζεστοί κατά τις μετακινήσεις τους, δίχως να κάνουν χρήση του ενεργοβόρου κλιματισμού στο αυτοκίνητό τους.

Διαμαρτύρονται οι καταστηματάρχες

Έχουν ολοκληρωθεί τις προηγούμενες μέρες οι εργασίες τοποθέτησης οπτικών ινών και αγωγών φυσικού αερίου στους πεζόδρομους του εμπορικού κέντρου της Βέροιας.

Βέροια: "Τρέμουν" με τα αδέσποτα στους Αγίους Αναργύρους!

Σκύλος με επιθετική συμπεριφορά συχνάζει το τελευταίο διάστημα στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων. Επιτίθεται αναίτια σε περαστικούς που τα πρωινά περνάνε για την δουλειά τους ή κάνουν τον περίπατό τους.

Επιτέλους αξιοποιείται το πρώην Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας!

Έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη 21/2 το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, με θέμα την έγκριση ή μη α) αποδοχής των όρων παραχώρησης με αντάλλαγμα του ακινήτου με ΑΒΚ11 Ημαθίας-«Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας» από την ΕΤΑΔ στον Δήμο Βέροιας και β) εξουσιοδότησης του Δημάρχου.

Καλά τα έργα, αλλά τι θα γίνει με τους δρόμους;

Αναγνώστης βλέπει με ανάμεικτα συναισθήματα τις εργασίες που γίνονται σ΄ όλη την πόλη και στην γειτονιά του, είτε για οπτικές ίνες, είτε για το φυσικό αέριο.

Θα τοποθετηθούν κάγκελα στο «μπαλκόνι» της Βέροιας

Μεταλλικά προστατευτικά κάγκελα θα τοποθετήσει ο Δήμος Βέροιας στο «μπαλκόνι» της πόλης και συγκεκριμένα στο τμήμα από την πλατεία την Ελιάς (ασανσέρ) και μέχρι τους Αγίους Αναργύρους.

Απόκριες στην Ημαθία (φωτο)

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Η ΝΑΟΥΣΑ ΚΑΙ Η ΜΕΛΙΚΗ – Η ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ «ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ» - Η ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΚΝΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στη Βέροια για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και Συρίας

Παράταση, έως και την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 10:00 π.μ., δόθηκε για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας, με τη συλλογή κλινοσκεπασμάτων και ιατροφαρμακευτικού υλικού, στον χώρο του Φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιας.

Βέροια: Κόμβοι με πολλές λακκούβες!

Ήταν λογικό το τελευταίο διάστημα με τις βροχοπτώσεις να μην γίνονται εργασίες για την ολοκλήρωση του «δίδυμου» κυκλικού κόμβου στις διασταυρώσεις Ακροπόλεως με Θερμοπυλών και Κίμωνος.

Μπλόκο στην χάραξη του κάθετου άξονα!

ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ. «ΘΑ ΤΙΣ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ…» ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ Ο ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΑΡΙΣ ΜΠΙΛΛΙΑΣ. ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ 200 εκ. ΑΛΛΑ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ.

Κάτι σημαντικό θα αντικρίσεις...

Είναι γνωστό ότι η Βέροια είναι κτισμένη πάνω στην παλιά της πόλη. Έτσι πάντοτε η σκαπάνη μπορεί να ανακαλύψει ή να αποκαλύψει κάτι από το σπουδαίο παρελθόν της πόλης.

Να ξαναμπούν τα παγκάκια

Στην «καρδιά» του εμπορικού κέντρου της Βέροιας, στην διασταύρωση των οδών Π. Τσαλδάρη, Αριστοτέλους κ.λ.π., ξηλώθηκαν τα παγκάκια που υπήρχαν, λόγω των εργασιών που γίνονται για την τοποθέτηση αγωγών φυσικού αερίου.

Πρέπει να βρεθεί λύση

Την προηγούμενη βδομάδα έγινε ένα τροχαίο ατύχημα με την εμπλοκή τριών αυτοκινήτων στην γέφυρα Κούσιου.

Το βιβλίο "Απομνημονεύματα της Μνήμης" θα παρουσιαστεί στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών στη Βέροια

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών, θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Απομνημονεύματα της Μνήμης». Στο βιβλίο, 40 Βεροιείς έγραψαν για 300 Πρωταγωνιστές της ζωής της πόλης.