Ο κανονισμός μιλάει για παραλαβή κατόπιν ραντεβού

Στο θέμα της διαχείρισης των κλαδιών που κόβουν και αποθέτουν οι πολίτες δίπλα από τους κάδους απορριμμάτων ή μέσα σε οικόπεδά τους, έθιξε και πάλι ο Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας Θόδωρος Θεοδωρίδης.

Γνωριμία με το αγωνιστικό Scrabble

Ο Όμιλος Scrabble Βέροιας με την υποστήριξη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, διοργανώνουν συναντήσεις γνωριμίας με το αγωνιστικό Σκράμπλ.

Μήπως μας δουλεύουν… ψιλό γαζί;

Με ενισχυμένες πωλήσεις κατά 8,44% έκλεισε το 2022 έναντι του 2021 για τις αλυσίδες σουπερμάρκετ, ωστόσο, τα κέρδη τους μειώθηκαν κατά 28,07%.

Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στη Βέροια με τους ONIRAMA!

Το εναρκτήριο λάκτισμα για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, δόθηκε το βράδυ της Τετάρτης (6/12) στην πόλη της Βέροιας, με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην πλατεία Ελιάς από τον Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη.

Στον Συνήγορο του Πολίτη (φωτο)

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΡΟΙΑΣ. Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΘΕΣΗ

Πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες στις εγκαταστάσεις της Κουλούρας;

Την ένταξη του έργου της ανακατασκευής της Αγοράς της Κουλούρας, όπου θα εγκατασταθεί και το Τελωνείο Βέροιας, στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με χρηματοδότηση ύψους 25 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε σε εκδήλωση στη Βέροια, ο τότε υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου των εθνικών εκλογών.

«Οι εγκαταστάσεις στην Κουλούρα, που είχαν παραδοθεί στη φθορά του χρόνου, αποτελούσαν μια ανοιχτή πληγή για την Ημαθία. Και η πληγή αυτή, κατόπιν των συντονισμένων ενεργειών μας, έκλεισε», είχε τονίσει, και πολύ σωστά, ο βουλευτής Ημαθίας.

Όπως είχε ανακοινωθεί, φορέας υλοποίησης του έργου για την ανακατασκευή των εγκαταστάσεων της πρώην Περιφερειακής Αγοράς στην περιοχή Κουλούρα Βέροιας, θα είναι ο Ενιαίος Φορέας Διαχείρισης Οπωροκηπευτικών Ν. Ημαθίας με το διακριτικό τίτλο «Αμάλθεια Α.Ε.» Η υλοποίηση του ξεκινά άμεσα και προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2025.

Αλήθεια, ισχύουν ακόμα τα όσα επίσημα είχαν εξαγγελθεί και παραμένει ενταγμένο το έργο στο Ταμείο Ανάκαμψης; Είναι ένα ερώτημα των πολιτών που φοβούνται μη τυχόν και τελικά τεθεί εκτός χρηματοδότησης και συνεχίσουν οι εγκαταστάσεις να βρίσκονται στην σημερινή τραγική κατάσταση και αναξιοποίητες.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (27/11/23)

Εύκολα ξηλώνεται, δύσκολα στρώνεται…

Είναι γενικό, ελληνικό, το φαινόμενο, αλλά εν προκειμένω αφορά τον δικό μας Δήμο. Σε ελάχιστο χρόνο ξηλώθηκε τμήμα δρόμου (στην διασταύρωση Ερμού και Περιφερειακής οδού) για να γίνουν απαραίτητες εργασίες.

Καμία σχέση με το προηγούμενο διάστημα

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε πως τις πρωινές ώρες (8.15 με 8.45) η κίνηση των αυτοκινήτων τόσο στην οδό Βενιζέλου, όσο και στην Πιερίων, είναι αυτή που δείχνουν οι φωτογραφίες μας.

Μεγάλη προσοχή για τους περιπατητές

Αν και έφτασαν οι χειμωνιάτικες μέρες με το κρυάκι και τις βροχούλες, ωστόσο οι πολίτες της Βέροιας συνεχίζουν να κάνουν τον περίπατό τους στον παραλίμνιο δρόμο του φράγματος του Αλιάκμονα.

Είναι κρίμα να χαλάσει ο φοίνικας

Ο ιδιοκτήτης του φοίνικα της φωτογραφίας μας, μας είπε ότι εδώ και μήνες ζήτησε από την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Βέροιας, να πάρει το συγκεκριμένο δέντρο και να το αξιοποιήσει όπως αυτή θέλει.

Να δοθεί και… βεροιώτικο χρώμα στα σπίτια

Αν και αρχικά υπήρξαν καθυστερήσεις από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, λόγω ευρημάτων, προχώρησαν αρκετά τα έργα βιοκλιματικής ανάπλασης και αναζωογόνησης υποβαθμισμένων περιοχών στο ιστορικό κέντρο της Βέροιας.

Σεβασμός στο μνημείο!!!

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΓΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΠ΄ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΗΣ. ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗ «ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ». ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗΣ

Βεργίνα: Εδώ βρίσκεται μία από τις σπουδαιότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα

Βεργίνα, μνημείο Πολιτιστικής Kληρονομιάς και περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, εκεί βρίσκεται μία από τις σπουδαιότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα.

Ούτε… κουκούτσι οι ελιές του Δήμου Βέροιας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι εργαζόμενοι του τμήματος πρασίνου του Δήμου Βέροιας κλάδεψαν τα ελαιόδεντρα που βρίσκονται σε δημοτικούς χώρους, όπως στο πάρκο της Ελιάς και στα πεζοδρόμια κεντρικών δρόμων.

Συμβάλλει θετικά στο κυκλοφοριακό πρόβλημα

Η Δημοτική Αστυνομία αποτελεί ένα αναγκαίο εργαλείο για τη λειτουργία του Δήμου Βέροιας. Η συμβολή των δημοτικών αστυνόμων είναι σημαντική προκειμένου να επικρατεί στην πόλη η απαραίτητη ευταξία και στην κατεύθυνση αυτή είναι αναγκαία η διαρκής ενίσχυση της εν λόγω δομής, κυρίως με ανθρώπινο προσωπικό.

Ένα κλείνει, ένα ανοίγει στην δημοτική αγορά

Ένα σούπερ μάρκετ έκλεισε και ένα νέο σούπερ μάρκετ ανοίγει. Ο λόγος για το σούπερ μάρκετ που λειτουργούσε στο κτήριο της δημοτικής αγοράς της Βέροιας το οποίο έκλεισε πριν λίγες μέρες. 

Πέταξε τον καναπέ πάνω στο πεζοδρόμιο!

Όσες συστάσεις κι αν γίνουν, όσα δημοσιεύματα και ανακοινώσεις γνωστοποιούν οδηγίες διαχείρισης, κάποιοι συμπολίτες δεν λένε να συμμορφωθούν. Κάποιος άφησε τον καναπέ που δεν χρειάζονταν, πάνω στο πεζοδρόμιο της οδού Πιερίων.

Χαμός από παράνομα παρκαρίσματα στη γέφυρα του Τριποτάμου

Το είχαμε γράψει και παλαιότερα, ότι στην οδό Θερμοπυλών, μετά την γέφυρα της λαϊκής αγοράς, καθημερινά υπάρχει μια άναρχη στάθμευση αυτοκινήτων πάνω στην διασταύρωση με την οδό Τραπεζούντος.

Οι διαδρομές της 22χρονης Μαρίας από την Αλεξάνδρεια στο τιμόνι μιας νταλίκας!

Πριν από λίγο καιρό, στον «τοίχο» της Μαρίας Μπινιόλα εμφανίστηκε ένα μήνυμα. Ηταν από τη μαμά της, Γιώτα Κυροπούλου, και έλεγε: «Δίπλα στην κόρη μου συνειδητοποίησα πως την ώρα που κάποιοι ξοδεύουν μια ολόκληρη ζωή ώσπου να βρουν ποιοι είναι τελικά, κάποιοι άλλοι το ξέρουν από την ώρα που έρχονται στον κόσμο. Νιώθω τυχερή που είναι το πρότυπό μου η κορούλα μου».

Καθαρίστηκαν οι «Λαδόμυλοι»

Καθαρίστηκε ο ευρύτερος χώρος στους «Λαδομύλους» της Βέροιας και έτσι πέραν της άσχημης εικόνας που υπήρχε, αναδείχθηκε και το παλαιό κτίσμα που υπάρχει στο σημείο αυτό.

Με φθινοπωρινό «μανδύα» ο δρόμος για το Σέλι

Μια μονοήμερη εκδρομή με φανταστικές εικόνες είναι στο Σέλι. Αυτήν την εποχή το δάσος της Μαρούσιας έχει βάλει τον φθινοπωρινό του «μανδύα» με εντυπωσιακά χρώματα που μαγεύουν τον διερχόμενο άνθρωπο.

Φτιάξτε ότι τάξατε!!!

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ… ΤΟΠΙΟ ΑΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ

Πώς θα ήταν η ανάδειξη της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας στην αυθεντική της μορφή! (φωτο)

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ. ΤΙ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΒΕΡΟΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ. ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΨΕΩΝ. Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΚΑΙ Η ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. ΤΙ ΔΗΛΩΝΕ Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ. Η ΠΡΟΤΑΣΗ.