ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Στην 9η θέση η Εθνική στο Qatch - Πολλές οι εμπειρίες για τη βεροιώτικη αποστολή

Στην 9η θέση στο παγκόσμιο η εθνική ομάδα Qatch!, στην οποία συμμετείχε ως παίκτης ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, με προπονητή τον Νίκο Ζλατάνο και συνοδό τον Μάριο Καρατζά, επίσης από τη Βέροια.

Κατά κοινή ομολογία όλων των διαγωνιζόμενων η εθνική Ελλάδος ήταν μια από τις 6 καλύτερες ομάδες μαζί με την Ουγγαρία, την Σερβία, το Μαυροβούνιο, τα Σκόπια  και την Κροατία.

Όμως η κλήρωση έφερε την Ελλάδα αντιμέτωπη με Σκόπια, Μαυροβούνιο και Σερβία και οι δύο πρώτοι θα αντιμετώπιζαν στην συνέχεια Κροατία και Ουγγαρία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παίξουν για το χάλκινο μετάλλιο η Ρωσία και η Πορτογαλία που ήταν πολύ κατώτερες από την εθνική μας και τις ομάδες που προαναφέραμε. Δυστυχώς επειδή ήταν το πρώτο παγκόσμιο, δεν υπήρχαν γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση.

Όπως μας είπε ο Σταύρος Παπαδόπουλος και οι συμπαίκτες του Βασίλης Χαραλαμπάκης (Λουτράκι) και Γιώργος Παρούσης (Κατερίνη), «τόσο όμορφη διοργάνωση δεν έχουμε ξαναζήσει σε χάντμπολ και beach handball! Ξενοδοχείο πολυτελείας, vip μεταφορές, γήπεδα-κοσμήματα και πολλές παροχές από τους διοργανωτές».

Οι 8 πρώτες ομάδες μοιράστηκαν 25.000€ και όλα τα έξοδα ήταν καλυμμένα από τους διοργανωτές. Αξίζει να αναφέρουμε την επίδειξη από τους acrobatic sport theater πριν από τον τελικό, κάτι σαν το cirque du soleil.

Το άθλημα βασίζεται τεχνικά στο χάντμπολ αλλά έχει στοιχεία από πολλά αθλήματα. Έχει games και sets όπως το τέννις, tie break όπως το βόλεϊ, εναέριο σουτ όπως το beach handball, καρφί και ντουμπλάζ όπως στο βόλεϊ, το τραπέζι έχει τις διαστάσεις του πινκ πονγκ, το σερβίς ξεκινάει από πάσα του διαιτητή όπως στο μπάσκετ, έχει διπλασιασμό όπως στο τάβλι και οι διαιτητές φοράνε κοστούμι και παπιόν όπως στο μπιλιάρδο.

«Για τις περισσότερες ομάδες, όπως και για εμάς, αυτή ήταν η πρώτη γνωριμία με το άθλημα. Στο επόμενο παγκόσμιο αναμένουμε πολύ ανώτερο αγωνιστικό επίπεδο αφού θα έχουν προηγηθεί εγχώρια πρωταθλήματα και θα έχει διαδοθεί σε περισσότερες χώρες» συμπλήρωσε ο Σταύρος Παπαδόπουλος.

Qatch σημαίνει Quality Alternative Training Concept for Handball.