ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1894 φορές

"Λίγο πετυχημένος ή λίγο αποτυχημένος, δεν υπάρχει..."

Καλημέρα φιλαράκια. Πρώτα απ΄ όλα να ευχαριστήσω όλους όσους έστειλαν μήνυμα για να μου εκφράσουν την ικανοποίησή τους για όσα έγραψα την προηγούμενη βδομάδα, σχετικά με τον μαρασμό που έχει περιέλθει ο αθλητισμός της Ημαθίας.

Το ζητούμενο είναι οι προβληματισμοί που καταγράφηκαν και κάποιοι άλλοι θα μπορούσαν να καταγράψουν πολλά περισσότερα, όχι μόνο να φτάσουν στα αυτιά των αρμοδίων (τοπική αυτοδιοίκηση και αθλητικές αρχές), αλλά να προβληματίσουν και να δρομολογήσουν πολιτικές για την αναπτυξιακή πορεία του αθλητισμού.

Θα περιμένουμε μεσοπρόθεσμες πρωτοβουλίες για να φανεί κατά πόσο οι αρμόδιοι ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό της Ημαθίας…

Πριν αναφερθώ σε άλλα θέματα, θέλω να πω κάτι σχετικό με μια ανακοίνωση που υπογράφει ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Βέροια Στέργιος Διαμάντης, με ονομαστική αναφορά στον συνάδελφο Βύλλη Γαλανομάτη και την παρέα του!!!.

Αν με θεωρεί ως μέλος της «παρέας» επειδή είμαι αρθρογράφος της «Κερκίδας» και υπάρχει μια διαπροσωπική σχέση, του λέω μόνο τα εξής στον Στέργιο Διαμάντη:

Για κάποιον που ασχολείται με τα κοινά, υπάρχουν μόνο δύο χαρακτηρισμοί. Ή πετυχημένος ή αποτυχημένος!!! Λίγο πετυχημένος ή λίγο αποτυχημένος, δεν υπάρχει. Και επειδή πιστεύω ότι του «κόφτει» το μυαλό, ας διαλέξει πιο από τα δύο του ταιριάζει. Θεωρεί εαυτόν του πετυχημένο ή αποτυχημένο για τον χρόνο που διετέλεσε πρόεδρος «ειδικού σκοπού» στην ΠΑΕ Βέροια.

Και για να είμαι και δίκαιος και ρεαλιστής στις απόψεις μου, θα εκφράζω μία προσωπική άποψη: Πετυχημένο αθλητικό παράγοντα θεωρώ ακόμα και εκείνον που μπορεί η ομάδα του να υποβιβαστεί, αλλά αφήνει κάτι πίσω του. Αντίθετα θεωρώ αποτυχημένο τον παράγοντα που όταν αποχωρεί αφήνει μόνο συντρίμμια!!! Και νομίζω ότι σήμερα η Βέροια προσπαθεί να επιβιώσει μέσα από τα συντρίμμια της!!!

Επίσης θέλω να δώσω μια απάντηση σε κάποιους που κατηγορούν τους βεροιώτες κατοίκους, ότι δεν στηρίζουν την ομάδα. Τους χαρακτηρίζουν «φραγκοφονιάδες», για να μην πω και την άλλη προσφιλή ελληνική λέξη, την οποία μαθαίνουν πρώτοι οι ξένοι που έρχονται στην Ελλάδα.

Πρώτα απ΄ όλα η εγγυητική που είχε στα χέρια της η προηγούμενη διοίκηση, προέρχονταν από βεροιώτες. Επίσης από τα 200 και πλέον χιλιάρικα που συγκεντρώθηκαν με προσωπικές (δεν το αμφισβητώ) προσπάθειες και των υπεύθυνων ανθρώπων του τμήματος χορηγιών της ΠΑΕ, προήλθαν στο 80% από την τοπική αγορά της περιφέρειας Βέροιας.

Γενικά το αν βοηθούν οι βεροιώτες τους τοπικούς φορείς και συλλόγους, φαίνεται επίσης και από την εκστρατεία Βάλε το αποτύπωμά σου» για την ολοκλήρωση του κτιρίου για «Τα Παιδιά της Άνοιξης» στην Πατρίδα.

Τα αναφέρω αυτά, γιατί η απαξίωση προς τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας, αποτελεί απαξίωση και στους συλλογικούς φορείς, όπως είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα ή μια άλλη αθλητική ομάδα.

Και για να κλείσω την «υπόθεση» Διαμάντη και δεν θα ξαναεπανέλθω, αφού αποτελεί πλέον παρελθόν, εκτός αν προκληθώ άμεσα ή έμμεσα, θέλω να κάνω μια ερώτηση: Αφού αγαπάει τόσο πολύ τη Βέροια και αφού ήταν ο «κινητήριος μοχλός» για τη εισροή δεκάδων χιλιάδων ευρώ στην ΠΑΕ Βέροια στην προηγούμενη χρονιά, γιατί δεν «τρέχει» και τώρα για να την βοηθήσει οικονομικά; Στο κάτω κάτω έχει υποχρέωση, χωρίς να είναι καν στην διοίκηση, να στηρίξει μια νέα προσπάθεια που γίνεται με τον Αγάπιο Αναστασιάδη, αφού επί των ημερών του η «βασίλισσα» του βορρά κατέληξε στα …αλώνια και ενίοτε ξεφτιλίζεται από ομαδούλες!!!

Ξέρουμε ότι ο Τάκης Παπατζίκος με την πολύχρονη αγωνιστική παρουσία στην «βασίλισσα» του βορρά, βίωσε πολλές καλές και κακές στιγμές. Εκμεταλλευόμενος και το βιβλίο του αείμνηστου Γιώργου Γαλανομάτη, να ανέφερε κάτι που συνέβη πριν πολλές δεκαετίες, με αφορμή τον χθεσινό αγώνα της Βέροιας στην Ορεστιάδα με τον τοπικό Ορέστη.

«Όταν ήταν να παίξουμε στην Αλεξανδρούπολη, λόγω του πολύ μακρινού ταξιδιού (δεν υπήρχε η Εγνατία Οδός») που διαρκούσε περί τις 8 ώρες, κάποιοι ποδοσφαιριστές προφασιζόμενοι τραυματισμούς ή άλλους λόγους, δήλωναν αδυναμία να ακολουθήσουν την αποστολή. Έτσι στον συγκεκριμένο αγώνα ο τότε προπονητής Γιώργος Τσιντζόγλου, είχε στην διάθεσή του μόλις 13 παίκτες, Μάλιστα έπαιξε ως επιθετικός ο τερματοφύλακας Χάρης Μπλατσιώτης ο οποίος πέτυχε το δεύτερο γκολ με το οποίο η «βασίλισσα» νίκησε με 2-1».

Αν και τα χρόνια και οι συνθήκες είναι διαφορετικές, λέτε η Βέροια, με τις πολλές ελλείψεις, να πήρε θετικό αποτέλεσμα από τον χθεσινό αγώνα στην Ορεστιάδα του Έβρου;

Πληροφορήθηκα ότι ο Πρόεδρος της Βέροιας Αγάπιος Αναστασιάδης συμφώνησε με δύο παίκτες που αγωνίζονται στην Superleague2. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ολοκληρωθούν οι συγκεκριμένες μεταγραφές, είναι η βαθμολογική θέση που θα βρίσκεται η Βέροια με την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των γιορτών των Χριστουγέννων.

Γιατί αν η Βέροια βρίσκεται εκτός στόχων, δεν υπάρχει λόγος να ξοδευτούν πολλά χρήματα για τις μεταγραφές του Γενάρη.

Τρεις μεταγραφές θα ολοκλήρωνε η Βέροια μέχρι την τελευταία μέρα των μεταγραφών που ήταν η προηγούμενη Τρίτη, αλλά δυστυχώς καμία δεν έγινε. Η μία από αυτές γιατί ο νεαρός επιθετικός Θεοδωρίδης πείσθηκε και προτίμησε την Επανωμή, ενώ οι άλλες δύο περιπτώσεις ενώ ήθελαν να έρθουν στη Βέροια, λόγω ονόματος, όταν ήρθε η ώρα των υπογραφών, άλλαζαν στάση και ζητούσαν ξαφνικά περισσότερα χρήματα από τα προσυμφωνηθέντα.

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας