ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 600 φορές

Η "Βασίλισσα" χρειάζεται καθαρό μυαλό και συσπείρωση

Χρόνια Πολλά σε όλους και φυσικά στους εορτάζοντες των τελευταίων ημερών που δεν ήταν και λίγοι.

Η «Ανάσταση» που προσδοκούσαμε για την ομάδα της Βέροιας, δυστυχώς δεν ήρθε και η αγαπημένη ομάδα της Ημαθίας παρέμεινε στην διακεκαυμένη ζώνη του υποβιβασμού.

Θα ξεκινήσω χρονολογικά αντίστροφα. Με τις πρόσφατες δηλώσεις του προπονητή του Ηρακλή Σάκη Τσιώλη. «Η Βέροια είναι πολυτέλεια για την Superleague2» είπε χαρακτηριστικά ο Θεσσαλός προπονητής του «Γηραιού».

Και δεν ήταν φιλοφρόνηση, αλλά μια πραγματική ιστορική αλήθεια. Ο άνθρωπος γνωρίζει από τα νεανικά του χρόνια ως ποδοσφαιριστής της Λάρισας, τι «σημαίνει» Βέροια. Φαίνεται ότι άκουγε από εκείνα τα χρόνια όταν κάποιοι επιφανείς Λαρισαίοι έλεγαν «να βγει η Βέροια στην Α΄ Εθνική, για να πάρουμε σειρά εμείς».

Αυτή, λοιπόν, αναγνώριση της «βασίλισσας» του βορρά κινδυνεύει σοβαρά να υποστεί ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα. Γιατί ένας υποβιβασμός θα στοιχίσει πολύ όχι μόνο στο γόητρό της, αλλά και στην ύπαρξή της.

Απλά αυτήν την φορά τα οικονομικά βάρη που θα «κουβαλάει» θα είναι παρασάγγας λιγότερα. Έτσι, τουλάχιστον, τα εκτιμάω, σύμφωνα με τα όσα μας λένε από την σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ.

Όμως τίποτα ακόμα δεν έχει τελειώσει και ούτε θέλω να διασπείρω απογοήτευση. Απεναντίας η ομάδα χρειάζεται καθαρό μυαλό και συσπείρωση.

Πάντως αν τυχόν υποβιβαστεί η Βέροια, τότε οι αρχικές επιθυμίες κάποιων θα τους βγουν μπούμερανγκ. Εκεί που θα «πανηγύριζαν» πως «έσωσαν» την ομάδα, θα «χρεωθούν» έναν υποβιβασμό. Κι αυτό όχι για κάποιον άλλο λόγο, παρά μόνο από δικά τους, εγωιστικά, λάθη στις επιλογές και στην διαχείριση των προβλημάτων που προέκυπταν στην εξέλιξη της αγωνιστικής περιόδου!!!

Μέγα λάθος η φραστική επίθεση που έγινε στον Αλέξη Κούγια, αλλά απαράδεκτη και η αντίδρασή του. Όχι πως δεν έπρεπε να «τ΄ ακούσει» για όλα αυτά που έλεγε πέρσι που η Βέροια πήγαινε «τρένο» για το πρωτάθλημα. Και γω είχα ενοχληθεί με την πολεμική τακτική που έκανε και με τις πολλές υπερβολές που περιείχαν οι δηλώσεις του.

Όμως για το συγκεκριμένο φραστικό επεισόδιο, θεωρώ ότι ήταν λάθος γιατί έγινε από λάθος άνθρωπο!!!

Ο Αλέξης Κούγιας το ήξερε ότι ερχόμενος στη Βέροια, θα βρισκόταν αντιμέτωπος με μια «εχθρική» ατμόσφαιρα. Γι αυτό φρόντισε, και τον έχει τον τρόπο του, να παρουσιαστεί στο γήπεδο συνοδευόμενος από αστυνομικούς ντυμένους με πολιτικά.

Απασχόλησε δύο, τρεις εργαζόμενους της ΕΛ.ΑΣ. για να νοιώθει ασφαλής για την παρουσία του σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Ας μην πήγαινε στο γήπεδο, αφού ξέρει πως θα υπάρξουν αντιδράσεις λόγων των περσινών αλλεπάλληλων δηλώσεών του σε βάρος της Βέροιας. Και στο κάτω κάτω γιατί να χρησιμοποιήσει αστυνομικούς (δημόσιους) υπαλλήλους για μια ψυχαγωγική του παρουσία και δεν προσέλαβε κάποιους ιδιωτικούς άνδρες προστασίας, όπως σε πολλές περιπτώσεις παραγόντων συμβαίνει τακτικά;

Να φωνάζουν οι φίλαθλοι της Αριδαίας «εκεί, εκεί στην Γ΄ Εθνική», πραγματικά δεν το αντέχω ούτε εγώ, ούτε η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων της «βασίλισσας» του βορρά.

Γι αυτό θα πω πως έχει ο καιρός γυρίσματα!!!

Εντάξει, υπάρχουν και οι άτυχες στιγμές στην διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και γενικότερα σε ομαδικά αθλήματα. Όμως ταυτόχρονα υπάρχουν και τα λάθη!!! Και αυτά δεν μπορούμε να τα ξεπερνάμε στο ντούκου, «κρυμμένοι» πίσω από την …ατυχία!!!

Είναι ολοφάνερο πως η άμυνα της Βέροιας «μπάζει» όχι μόνο από τα λάθη των αμυντικών, αλλά και από την γενική ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Θα μου πείτε πως η Βέροια μέσα σε έναν ολόκληρο γύρο …και κάτι ψιλά, άλλαξε περισσότερο από πέντε φορές τα πρόσωπα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Έχουν αγωνιστεί ως ζευγάρια (εναλλάξ) οι Μαραγκός, Στίκας, Περδίκης, Κολλαράς, Μασούρας, Μανωλιούδης, Καψάλης, Ze Essono, Παπατζίκος και δεν θυμάμαι αν ξέχασα και κάποιον άλλο.

Κι όμως η «χημεία» δεν βρέθηκε και η ομάδα συνεχίζει να δέχεται εύκολα γκολ, ιδιαίτερα όπως το γκολ που δέχθηκε και στην Αριδαία και προχθές με τον Ηρακλή.

Ένα άλλο γεγονός που παρατήρησα, είναι ότι η Βέροια δεν μπαίνει «έτοιμη» στους αγώνες. Τουλάχιστον στους δύο τελευταίους. Και στην Αριδαία και με τον Ηρακλή, δέχθηκε γκολ στα πρώτα πέντε λεπτά. 

Δεν ξέρω, ούτε θέλω να εκφράσω άποψη για το τι φταίει. Πάντως είναι ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει την τεχνική ηγεσία.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Κούγιας σε ραδιοφωνικό σταθμός της Θεσσαλονίκης, παραδέχθηκε ότι ήταν πολύ άσχημη η αντίδρασή του.

Και όπως λέει μια παροιμία «στερνή μου γνώση να σ΄ είχα πρώτα».

Άλλη μία τοποθέτηση σχετικά με τα λεφτά που περιμένουν οι ομάδες από την φορολογία του στοιχήματος, που έκανε ο Αλέξης Κούγιας στην συνέντευξη μετά τον αγώνα της Βέροιας με τον Ηρακλή, ήταν πως «οι ομάδες δεν θα πάρουν τίποτα. Από τη μία είναι παράνομο, από την άλλη είναι σύννομο. Γιατί πέρα από 5 ανθρώπους, πολλές ομάδες δεν ξέρεις ποιον έχουν ιδιοκτήτη. Είναι το πιο διεφθαρμένο πρωτάθλημα. Αν ρωτήσεις ποιοι είναι πρόεδροι και ιδιοκτήτες, δε θα ξέρουν να απαντήσουν οι παίκτες».

Η άποψη αυτή δείχνει ότι είναι ταυτόσημη με τα όσα είπε ο Αυγενάκης (και ο Μαρινάκης) και είναι καταστροφική για τις ομάδες που έχουν ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό και διαχειριστικό καθεστώς, χωρίς να είναι μπλεγμένες σε ύποπτους αγώνες. Και μία από αυτές είναι η Βέροια. Γιατί είναι γνωστό πως μεγαλομέτοχος είναι η οικογένεια Μπίκα, την διαχείριση την έχει η διοίκηση Αποστολίδη και σε κανέναν ύποπτο αγώνα δεν είναι μπλεγμένη η Βέροια.

Υ.Γ.: Λεφτά θα πάρουν οι ομάδες όταν εκλεγεί νέα Κυβέρνηση. Από την στιγμή που διαλύθηκε η Βουλή, κανένας πλέον Αυγενάκης ή άλλος Υπουργός μπορεί να υπογράψει εκταμίευση χρημάτων!!!

Άρα δεν ισχύει πλέον η παροιμία «ζήσε Μάη να φας τριφύλλι»…   

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρα