ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΣΧΟΛΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 512 φορές

"Πέφτουν" οι μάσκες!

Σιγά σιγά πέφτουν οι μάσκες και γίνεται πιο ορατό το σχέδιο που υπήρχε για την Superleague2. Γιατί η μέχρι τώρα αντιμετώπιση που είχε από την αθλητική ηγεσία, σε συνεργασία με την Superleague2, δεν έδειχνε πως υποκρύπτονταν μια σκοπιμότητα.

Πάντως φαίνεται ότι το πρόβλημα με την αξιοπρεπή χρηματοδότηση των ΠΑΕ της Superleague2 θα λήξει οριστικά για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Και θεωρώ βάσιμες τις υποψίες μου, γιατί δεν μπορεί μια ομάδα χάντμπολ με μπάτζετ 12 έως 150.000 ευρώ, να χρηματοδοτείται με ποσά περισσότερα από τον προϋπολογισμό τους, που κατά περίπτωση φτάνουν στις 220.000 ευρώ και μια ομάδα της Superleague2 να θέλουν να την χρηματοδοτήσουν με 60 και 70.000 ευρώ το πολύ.

Δικαιολογημένη πέρα για πέρα η αντίδραση με την αποχή από το πρωτάθλημα, με την ευχή να τηρηθούν οι υποσχέσεις που δόθηκαν από την αθλητική ηγεσία, όπερ Λευτεράκης Αυγενάκης.

Το πρώτο σχέδιο ήταν η «καθαίρεση» του μέχρι πρότινος προέδρου της Superleague2 Λεωνίδα Λεουτσάκου. Αν και ομοϊδεάτης με τον Λευτεράκη, φαίνεται ότι δεν θα μπορούσε να περάσει το μεγαλόπνοο «σχέδιο» Αυγενάκη-Μαρινάκη και έτσι το ορθόν θα ήταν να …βγει από τη μέση.

Και ω του θαύματος έγινε κι αυτό, μετά από την σύσταση μιας επιτροπής και τις συναντήσεις με Αυγενάκη και Μαρινάκη. Δεν ασκούσε καλά τα καθήκοντά του και δεν θα μπορούσαν οι ομάδες να πάρουν έναν ικανοποιητικό ποσό ως οικονομική ενίσχυση.

Έτσι τουλάχιστον απέπνευσε η εντύπωση στους παράγοντες των υπόλοιπων ομάδων και στην κοινή γνώμη. Γι αυτό και εξωθήθηκε σε παραίτηση…

Την Τετάρτη, λοιπόν, θα εκλεγεί νέος πρόεδρος της Superleague2 και σύμφωνα με τις δικές μου πληροφορίες, θα είναι ο Αντώνης Ροκάκης. Πρόκειται για τον Πρόεδρο των Χανίων και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου του νομού της Κρήτης. Για τον ιχθυέμπορα «κολλητό» του Λευτέρη Αυγενάκη και συμπατριώτη του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Και αφού ολοκληρωθεί η μεθαυριανή διαδικασία με την εκλογή Ροκάκη στην προεδρεία της Superleague2, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα ελέγχεται πλήρως από τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού. Στην Superleague1 πρόεδρος ο Βαγγέλης και στην Superlague2 ο Αντώνης, με την πολιτική βούληση του Λευτεράκη.

Υ.Γ.: Το καλοκαίρι ο Αντώνης Ροκάκης ήθελε να αποχωρήσει από την ομάδα των Χανίων και μάλιστα μέχρι τελευταία στιγμή ήταν υπό διάλυση. Τελικά όχι μόνο παρέμεινε επικεφαλής, αλλά και αναρριχάται και σε πρόεδρος του συνεταιρισμού. Τόσο απλά!!!

Το άλλο σχέδιο είναι η κατάργηση της Superleague2 ως συνεταιριστικό-συνδικαλιστικό όργανο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι η υπάρχει ένας ενιαίος φορέας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο της χώρας μας. Δηλαδή να συγχωνευτούν η Superleague1 με την Superleague2, και θα υπάρχει μία διοίκηση, με αναλογική εκπροσώπηση, που θα διαχειρίζεται το «πακέτο» ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θεωρικά αυτό μου ακούγεται καλό. Θεσμικά δηλαδή. Όμως πως μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη σε παράγοντες που κάνουν «πόλεμο» για τα συμφέροντα και μόνο των ομάδων τους και όχι για το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Υπάρχει φίλαθλος σήμερα που να πιστεύει ότι δεν υπάρχουν ελεγχόμενες ομάδες από τους τέσσερις «μεγάλους»; Εγώ κρατώ τις επιφυλάξεις μου, όχι προς τον θεσμό, αλλά προς την διαχείρισή του.

Κλείνοντας το θέμα της Superleague2, θα πω ότι μπορεί να έχουμε το Σαββατοκύριακο την επανέναρξη των αγώνων πρωταθλήματος, όμως οι παράγοντες των ομάδων που βρίσκονται πλέον σε δεινή θέση, στέλνουν το μήνυμα πως αν δεν πάρουν μέχρι την άλλη βδομάδα τα λεφτά που τους υποσχέθηκαν (ίσως κάτι παραπάνω από 150.000 ευρώ), το πρωτάθλημα θα ξαναδιακοπεί.

Κάτι τέτοιο δεν το πιστεύω, γιατί η κρητική τριάδα θα τηρήσει τον λόγο της, μιας και πέτυχε τον στόχο της!!! 

Η διακοπή του πρωταθλήματος, σύμφωνα με την απλή λογική, μπορεί να είναι ευεργετική για την ομάδα της Βέροιας. Την Κυριακή θα υποδεχθεί τον Διαγόρα Ρόδου και ο προπονητής της «βασίλισσας» όλο αυτό το διάστημα της διακοπής, είχε την ευκαιρία να δουλέψει περισσότερο πάνω στο αγωνιστικό του πλάνο του και παράλληλα να «δέσει» τους παλαιούς με τους νεοαποκτηθέντες παίκτες.

Αυτά όμως με την απλή λογική είπαμε. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο!!!

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας