ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1285 φορές

Ζορίστηκε η ΒΕΡΟΙΑ αλλά νίκησε 2-1 τον Λεβαδειακό

Το τέσσερα στα τέσσερα εντός έδρας έκανε η ΒΕΡΟΙΑ, η οποία νίκησε δύσκολα με 2-1 τον Λεβαδειακό στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Οι «κυανέρυθροι», που παρουσιάστηκαν επηρεασμένοι από την πολυήμερη διακοπή του πρωταθλήματος, ήταν αρκετά καλοί στο πρώτο μέρος όταν και προηγήθηκαν με 2-1, αλλά στην επανάληψη έριξαν αισθητά την απόδοσή τους με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν στα τελευταία λεπτά με ισοφάριση.

Τελικά, έστω και δύσκολα έφτασαν στην κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης, την οποία πανηγύρισαν με τους 4000 περίπου φιλάθλους τους που βρέθηκαν στις κερκίδες του Δημοτικού σταδίου.

Αγωνιστικά, το πρώτο ημίχρονο είχε πολύ καλό ρυθμό, με τη ΒΕΡΟΙΑ να έχει την υπεροχή και συχνά πυκνά να φτάνει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, ενώ τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να «χτυπήσουν» στην κόντρα.

Όλα τα λεφτά ήταν το πεντάλεπτο από το 22ο μέχρι το 26ο λεπτό, με τη «Βασίλισσα» να προηγείται 2-0 και τον Λεβαδειακό να μειώνει πολύ γρήγορα σε 2-1.

Πιο συγκεκριμένα, στο 22’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Καλτσά από αριστερά, ο Μπατιόν αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας, πρόλαβε την έξοδο του Σηφάκη και έγραψε με κεφαλιά το 1-0!

Στο 25’ ο Ραούλ Μπράβο έβγαλε τη μακρινή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού, Τομάς και Σηφάκης δεν συνεννοήθηκαν σωστά, ο πρώτος με κεφαλιά έδωσε ...ασίστ στον Ντουμίτρου που έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0!

Ωστόσο, στην αμέσως επόμενη φάση ο Μπορνταγκαράι μπήκε από δεξιά και γύρισε παράλληλα για τον Σοτέλο που μείωσε με πλασέ από κοντά σε 2-1!

Έως την λήξη του ημιχρόνου η ΒΕΡΟΙΑ είχε δύο καλές στιγμές με τους Καλτσά (39’) και Κάμπορα (43’), ενώ ο Λεβαδειακός στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρος λίγο έλλειψε να φτάσει στην ισοφάριση όταν μετά από κόρνερ του Βούκτσεβιτς, ο Μπορνταγκαράι έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Καντιμοίρης μπλόκαρε πάνω στη γραμμή!

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους «κυανέρυθρους» να διατηρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να μη μπορούν να απειλήσουν ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία.

Εξαίρεση αποτέλεσε μια πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Βάσκες στο 71’ που σύρριζα άουτ από αριστερό δοκάρι Σηφάκη.

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι φιλοξενούμενοι επισκέπτονταν με περισσότερες αξιώσεις την Βεροιώτικη περιοχή και στο 80’ ο Βούκτσεβιτς με πονηρή εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερά λίγο έλλειψε να σκοράρει, αλλά ο Καντιμοίρης δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 82’ ο Λεβαδειακός έχασε μία ακόμη καλή ευκαιρία, όταν ο Σοτέλο από καλή θέση μέσα στην περιοχή, μετά από κεφαλιά-πάσα του Τομάς, έστειλε με γυριστό σουτ τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια!

Οι παίκτες του Γκρανέρο συνέχισαν να παίζουν σαν… υπνωτισμένοι και στο 85’ μετά από λάθος γύρισμα του Μαλόν, Σοτέλο και Μάντζιος βγήκαν στην αντεπίθεση με τον δεύτερο να τελειώνει με σουτ τη φάση πάνω στα χέρια του Καντιμοίρη.

Στις καθυστερήσεις ο γκολκίπερ της "Βασίλισσας" έκανε την απόκρουση του αγώνα, όταν έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Μάντζιου και ουσιαστικά χάρισε το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του!

Αρκετά καλή ήταν η διαιτησία του Αρετόπουλου από τα Τρίκαλα, ενώ με λάθη οι υποδείξεις των βοηθών του Γκάγκα (Λάρισας) και Τάτση (Ηπείρου).

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Μαλόν, Βέρτζος, Μπράβο, Αμαραντίδης, Μπαλάφας (46' Βάσκες), Μπατιόν, Ντουμίτρου, Γεωργιάδης (56' Μπεν), Καλτσάς, Κάμπορα (64' Κατίδης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Σηφάκης, Γεωργιάδης, Κονέ, Γκόμες (68' Ορτέγκα), Ζίτο, Τομάς, Βούκσεβιτς (87' Παππάς), Μαχαίρας, Μπορνταγκαράι (78' Μάντζιος), Σοτέλο, Σάντσες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ, ΣΤΗΝ "ΚΕΡΚΙΔΑ" ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 20/10...