ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ηττήθηκε 1-0 από τον πιο έτοιμο ΠΑΣ Γιάννινα η ΒΕΡΟΙΑ (φωτο)

Την ήττα με 1-0 γνώρισε η «Βασίλισσα του βορρά» στον φιλικό αγώνα που έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης (30/07) με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας.

Οι 800 και πλέον φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες είδαν τις δύο ομάδες να προσπαθούν κάτω από δυνατή βροχόπτωση να δείξουν όσα τους ζήτησαν οι προπονητές τους και εν μέρει να τα καταφέρνουν.

Βέβαια, οι Γιαννιώτες ήταν σαφώς πιο έτοιμοι μιας και βρίσκονται πιο μπροστά στην προετοιμασία από τους «κυανέρυθρους», οι οποίοι μόλις πριν τρεις μέρες ξεκίνησαν το βασικό στάδιο.

Αγωνιστικά, το πρώτο μέρος ανήκε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και ήταν πιο δεμένοι σαν ομάδα, κάτι απόλυτα φυσιολογικό μιας και διατήρησαν -σε αντίθεση με τη ΒΕΡΟΙΑ- τον περσινό βασικό τους κορμό.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα ήταν ωστόσο από τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 8’ έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο Μπεν μπήκε στην περιοχή του ΠΑΣ αλλά το σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε την τελευταία στιγμή από τον Τζημοπουλο.

Η απάντηση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 15’ όταν μετά από ωραία κάθετη μπαλιά του Γιάκου, ο Ιλιτς βγήκε σε θεση τετ-α-τετ και πλάσαρε εύστοχα τον Τζιναρ ανοίγοντας το σκορ για τον ΠΑΣ (0-1)!

Στο 28' ο νεοαποκτηθείς Μαλόν έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση, μετά από σέντρα – φάουλ του Βάσκες, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μπεν προσπάθησε πεσμένος από το ύψος της περιοχής να σκοράρει αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 35’ ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στο 0-2 αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Τσουκαλά πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τζιναρ, ενώ δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Μπεν με ωραία προσπάθεια μπήκε στην αντίπαλη περιοχή αλλά την τελευταία στιγμή ο Μιχαηλ έδιωξε με τα πόδια.

Στο 45’ ο Ισπανός γκολκίπερ της «Βασίλισσας» απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ του διαγωνιο σουτ του Ακοστα.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Χοσέ Γκρανέρο προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, σε αντίθεση με τον Γιάννη Πετράκη που συνέχισε με την ίδια ενδεκάδα, την οποία άλλαξε όλη μαζί στο 70’.

Στο πρώτο μόλις λεπτό του δευτέρου μέρους οι «κυανέρυθροι» έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά το σουτ του Μπεν από πλάγια θέση κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βελλίδη!

Στο 61’ ο Σέντρικ έπιασε ωραίο σουτ λίγο έξω από την περιοχή αλλα η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το αριστερο δοκάρι του Βελλιδη, ενώ στο 73’ και 74’ οι Μουρατίδης και Μάνος δεν κατάφεραν να σκοράρουν απο πλεονεκτική θέση.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους είχαν δύο καλές ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Τζινάρ να νικάει τον Αυγενικού στο 81’ και τον Μπέριος στο 84’ αντίστοιχα.

Τον αγώνα διαιτήτευσε χωρίς προβλήματα ο Καραντώνης (Ημαθίας).

ΒΕΡΟΙΑ (Κάρλος Γκρανέρο): Τζινάρ, Κατσούλης (46' Ουνγιαλίδης), Μαλόν (46' Μουρατίδης), Βέρτζος (86' Ρογγότης), Όστοϊτς (85' Μελικιώτης), Βάσκες (46' Παπαδόπουλος / 79' Κάρλος Βίγια - υπό δοκιμή), Παυλίδης (46' Σέντρικ), Βεργώνης (46' Τσιάμης), Καλτσάς (76' Πρίσλεϊ - υπό δοκιμή), Μπεν (69' Μάνος), Ντόγος (46' Μπαργκάν).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Κοροβέσης, Ακόστα, Λίλα, Τσουκαλάς, Τσάβες, Γιάκος, Ιλιτς.
Στο β’ μέρος έπαιξαν και οι Σωτηρίου, Μπέριος, Σκόνδρας, Στρούνα, Κρητικός, Χαρίσης, Αυγενικού, Νάκος, Σαλπασίδης, Ιωάννου, Ηλιάδης.