ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΕΠΣΗ: Αφιέρωμα σε Μ. Αλέξανδρο Αγ. Μαρίνας και Εθνικό Ράχης

Την άνοδο στην Α2 της ΕΠΣ Ημαθίας πέτυχαν οι ομάδες του Αριστοτέλη Νάουσας, του Μακεδόνα Βέροιας, του Μ. Αλέξανδρου Αγ. Μαρίνας και του Εθνικού Ράχης και η «Κ» σας παρουσιάζει τις τέσσερις ομάδες σε ένα αφιέρωμα που θα παρουσιαστεί σε δύο μέρη.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 9 ομάδες από όλο τον Νομό Ημαθίας με τις τέσσερις που προαναφέραμε να κερδίζουν δίκαια την άνοδο με τον Αριστοτέλη Νάουσας να κατακτά το Πρωτάθλημα.

Την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα την είχαν οι τρεις πρώτες ομάδες, δηλαδή ο Αριστοτέλης Νάουσας, ο Μακεδόνας Βέροιας και ο Μ. Αλέξανδρος Αγ. Μαρίνας με 46 γκολ, δηλαδή 2,88 γκολ ανά αγώνα ενώ την καλύτερη άμυνα την είχαν ο Μακεδόνας Βέροιας και ο Εθνικός Ράχης με 18 γκολ, δηλαδή 1,13 γκολ ανά αγώνα. Χειρότερη επίθεση αλλά και άμυνα είχε η Σφηκιά με 12 γκολ ενεργητικό δηλαδή 0,75 γκολ ανά αγώνα και 87 γκολ παθητικό, δηλαδή 5,44 γκολ ανά αγώνα.

Η ομάδα του Μακεδόνα Βέροιας είχε μετατρέψει σε απόρθητο φρούριο την έδρα της μιας και σε 8 αγώνες είχε 7 νίκες και μόλις μία ισοπαλία όντας η μοναδική ομάδα που ήταν αήττητη εντός έδρας.

Η ομάδα του Αριστοτέλη Νάουσας είχε ρεκόρ 12 νικών και 4 ηττών χωρίς να έχει πετύχει ισοπαλία στο πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Αχιλλέα Νεοκάστρου ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς ενώ στην ομάδα της Σφηκιάς επιβλήθηκε ποινή 2 βαθμών.

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓ.  ΜΑΡΙΝΑΣ

Ο Μ. Αλέξανδρος Αγ. Μαρίνας μετά από ένα χρόνο που ήταν ανενεργός επέστρεψε δυναμικά καθώς βρέθηκε ένα καλό διοικητικό σύνολο το οποίο έθεσε εξ αρχής τον στόχο των δύο ανόδων σε δύο χρόνια πράγμα  το οποίο κατάφερε.

Η ομάδα της Αγ. Μαρίνας πέρα όμως από το στόχο της ανόδου πραγματοποίησε διάφορες δράσεις με κοινωνικό σκοπό που στέφθηκαν με επιτυχία και βοήθησαν όσο μπορούσαν από την μεριά τους.

Προπονητής-παίκτης την φετινή σεζόν για τον Μ. Αλέξανδρο ήταν ο Φρέντυ Πήχας, ενώ το ρόστερ της αποτελούνταν από παίκτες της περιοχής αλλά και παίκτες εκτός χωριού οι οποίοι όμως είχαν πολλές παραστάσεις και εμπειρίες από μεγαλύτερα πρωταθλήματα.

Πλέον η ομάδα της Αγ. Μαρίνας έχει νέο διοικητικό συμβούλιο το οποίο αποτελείτε από τους:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ανδρέας Καλαιτζίδης

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Χατζής Θωμάς

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α: Κωστόπουλος

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β: Αποστόλου Αθανάσιος

ΤΑΜΙΑΣ: Καρρας Ηλιας

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ: Ράλλης Κων/νος

ΕΦΟΡΟΣ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ: Νταλας Παναγιώτης

ΜΕΛΗ: Μονοσπιταλης Β. Σιαρενος Γ., Ντινοπουλος και Παππάς Ε.

Στην «Κ» για την πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα μίλησαν οι:

Γκέκας Σάκης (Πρώην Πρόεδρος): «Από την πρώτη χρονιά είχαμε θέσει ως στόχο μέσα σε δύο σεζόν να πετύχουμε 2 ανόδους. Στελεχώσαμε την ομάδα με παιδιά από το χωριό αλλά και με παιδιά έμπειρα εκτός χωριού τα οποία μας βοήθησαν πολύ με την μεγάλη εμπειρία τους να πετύχουμε την άνοδο στην Α2, δηλαδή τον αρχικό μας στόχο. Όλοι όσοι ήμασταν από την αρχή στην διοίκηση είδαμε το όλο θέμα πολύ ρομαντικά και καλοπροαίρετα και αυτά ήταν δίχως άλλο τα εργαλεία μας για αυτό που καταφέραμε. Έφυγα από την διοίκηση της ομάδας πικραμένος αλλά ακόμη και έτσι δεν μετανιώνω για τίποτα από τα όσα κάναμε αυτή την διετία. Αυτά τα δύο χρόνια η ομάδα του Μ. Αλεξάνδρου Αγ. Μαρίνας έδειξε και τον κοινωνικό της χαρακτήρα μέσω διάφορών φιλικών παιχνιδιών αλλά και άλλων δράσεων. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου η ομάδα από εδώ και πέρα να πετύχει τους στόχους που θα θέσει».

Πήχας Φρέντυ (Προπονητής): «Σε όλη την χρονιά η ομάδα ήταν πολύ οργανωμένοι σε όλα τα επίπεδα. Ο αρχικός μας στόχος ήταν η ομάδα να αλλάξει κατηγορία κάτι το οποίο και πετύχαμε. Τα παιδιά ήταν πολύ πειθαρχημένα και το επίπεδό τους πολύ καλό. Η εμπειρία κάποιων παικτών μας βοήθησε και πετύχαμε τους στόχους μας. Μακάρι η συνέχεια να είναι ανάλογη για αυτή την ομάδα κάτι το οποίο της αξίζει».

Λιάπης Νίκος (Αρχηγός): «Η ομάδα ξεκίνησε με στόχο την άνοδο με τις πρώτες αγωνιστικές να έχουμε κάποια σκαμπανεβάσματα. Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου με έμπειρους παίκτες μας βοήθησαν πολύ. Θέλουμε την νέα χρονιά να φτιάξουμε μια καλή ομάδα η οποία να σταθεί με αξιοπρέπεια και θα πετύχει τους στόχους που θα τεθούν. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον Φρέντυ Πήχα για την συμβολή που είχε στην άνοδο τόσο ως προπονητής όσο και ως παίκτης».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΡΑΧΗΣ

Την άνοδο στην Α2 της ΕΠΣ Ημαθίας πέτυχε η ομάδα του Εθνικού Ράχης. Η ομάδα της Ραχιάς μετά την πτώση της στην Β΄ κατηγορία κέρδισε εκ νέου την άνοδο στην Α2 αν και είχε την 3η χειρότερη επίθεση αλλά και την καλύτερη άμυνα γεγονός που ουσιαστικά της έδωσε και την άνοδο.

Η ομάδα της Ραχιάς μετά από την πτώση της ανασυντάχθηκε. Πήρε προπονητή τον Γιώργο Κωνσταντάκο ο οποίος όμως έφυγε τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος και έχοντας στο ρόστερ της έμπειρους παίκτες πήρε τελικά την άνοδο, στόχος που είχε τεθεί από την αρχή.

Στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές χρέη προπονητή ανέλαβε ο Λαζαριώτης Γιώργος.

Στην «Κ» για την πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα μίλησαν οι:

Αϊβάζης Παναγιώτης (Πρόεδρος):«Η φετινή χρονιά ήταν πετυχημένη για την ομάδα μας μιας και καταφέραμε τον στόχο μας που δεν ήταν άλλος από την άνοδο. Η βοήθεια όλων ήταν σημαντική και πλέον ετοιμαζόμαστε για την επόμενη σεζόν που θα μας βρει στην Α2».

Κωνσταντάκος Γιώργος (Προπονητής): «Συμμετείχαμε σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα με πολλές ισάξιες ομάδες γεγονός που φαινόταν και στις πολλές διακυμάνσεις που υπήρχαν στην βαθμολογία κατά την διάρκεια της σεζόν. Η ομάδα μας είχε ποιότητα και η άνοδος που πέτυχε ήταν πέρα για πέρα δίκαιη».

Λαζαριώτης Γιώργος (Αρχηγός): «Ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους στην ομάδα μας, με αποκορύφωμα το ότι μείναμε χωρίς προπονητή τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές. Παρόλο όμως τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, τελικά καταφέραμε τον στόχο μας που δεν ήταν άλλος από την άνοδο».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Τσακιρίδης