ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Α1 ΕΠΣΗ: Στο ίδιο έργο θεατές! (φωτο)

ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗ - "ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΟ" ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Στο ίδιο έργο θεατές, για δεύτερη συνεχή χρονιά, βρέθηκε το φίλαθλο κοινό της Ημαθίας, μόνο που αυτή την φορά το φινάλε ήταν διαφορετικό.

Ναι μεν και φέτος Νάουσα και Ειρηνούπολη διεκδικούσαν τα πρωτάθλημα, ωστόσο η ομάδα που έκοψε πρώτη το νήμα ήταν φέτος η ομάδα της Νάουσας. Τι κι αν δεν κέρδισε στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια την Ειρηνούπολη, αυτό σε καμία των περιπτώσεων δεν στάθηκε εμπόδιο στους "κυανόλευκους" να στεφθούν άξιοι πρωταθλητές και πλέον να έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την άνοδο στην Γ’ Εθνική μέσω των μπαράζ.

Το φετινό πρωτάθλημα είχε όμως από την έναρξή του δύο ιδιαιτερότητες.

Η πρώτη ήταν η μη κάθοδος στο πρωτάθλημα για τις ομάδες του Ζερβοχωρίου και των Λευκαδίων. Δυο ομάδες που αν συμμετείχαν σίγουρα θα έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Η δεύτερη ιδιαιτερότητα ήταν σαφώς τα βαριά ονόματα των ομάδων που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα. Ομάδες όπως η Αλεξάνδρεια και το Μακροχώρι αλλά και πολλές άλλες που μετά από χρόνια έπαιξαν και πάλι στην Α1 με άλλες να έχουν καλές πορείες και άλλες να μην τα καταφέρνουν τόσο καλά.

Το τέλος βέβαια της φετινής σεζόν βρήκε μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Α1, την Μελίκη να υποβιβάζεται στην Α2 και την Χαρίεσσα να είναι από τις ποιο φανατικές οπαδούς της ομάδας της Νάουσας στα μπαράζ μιας και ενδεχόμενη άνοδος των "κυανολεύκων" διατηρεί τους 'κιτρινόμαυρους" στην Α1 και την νέα σεζόν.

Από εκεί και πέρα σημαντική πορεία μετά την άνοδο από την Α2, έκανε η ομάδα της Αλεξάνδρειας, η οποία τερμάτισε στην 3η θέση με 49 βαθμούς σε μια σημαντική πορεία βάζοντας βάσεις για κάτι καλό για την νέα σεζόν.

Πολύ καλή πορεία έκανε και ο έτερος νεοφώτιστος, Άραχος, ο οποίος φάνηκε από τις κινήσεις του καλοκαιριού ότι θα είχε αξιοπρεπή παρουσία.

Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας έχοντας από την προηγούμενη σεζόν ποινή πέντε βαθμών κατάφερε εκτός από την 5η θέση να κατακτήσει και το κύπελλο της ΕΠΣΗ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Το Ροδοχώρι ίσως να απογοήτευσε κάποιους μιας και το καλοκαίρι οι κινήσεις τράνταξαν τα ήρεμα σχετικά νερά της Ημαθίας, ωστόσο η 6η θέση δεν θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι κακή για μια ομάδα που αποδυναμώθηκε κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο Αχιλλέας Νάουσας δημιούργησε ένα νεανικό σύνολο το οποίο πολλές φορές έκλεψε τις εντυπώσεις με την ομάδα να πετυχαίνει μια εύκολη παραμονή που άλλωστε ήταν και στόχος.

Ο Κοπανός δημιούργησε ένα καλό κορμό για την νέα σεζόν με την φετινή ομάδα να πετυχαίνει την παραμονή και να τερματίζει στην 8η θέση.

Η ομάδα του Διαβατού δημιούργησε στην αρχή ένα γεμάτο ρόστερ με το μόνο που έλειπε να ήταν το σέντερ φορ, έλλειψη η οποία ζόρισε την ομάδα του Μπάμπη Πετρίδη στο γκολ με την ενίσχυση στην συνέχεια να δίνει στον ιστορικό Ατρόμητο την εύκολη παραμονή.

Τα Τρίκαλα φέτος απαγοήτευσαν με την απόδοσή τους, βέβαια υπάρχει ελαφρυντικό μιας και μέσα στην σεζόν είχε πολλές απουσίες για διάφορους λόγους. Την παραμονή την πέτυχε νωρίς με τον Γιώργο Ντάμτσιο τις τελευταίες αγωνιστικές να δίνει πολλές ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά.

Το Μακροχώρι μετά την πτώση από την Γ’ Εθνική προσπάθησε να αναδιοργανωθεί αλλά για ακόμη μια χρονιά το διοικητικό πρόβλημα παρέμεινε και δεν μπόρεσε να φτιαχτεί ένα καλό σύνολο, μιας και στηρίχθηκε σε νέα παιδιά τα οποία βέβαια στάθηκαν με αξιοπρέπεια και κατάφεραν να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία.

Τέλος η Επισκοπή ίσως να μπορούσε να τα πάει καλύτερα στην επάνοδό της στην Α1 ωστόσο η χρονιά θεωρείται πετυχημένη μιας και παρέμεινε στην κατηγορία.

Η Νάουσα σαν γνήσια πρωταθλήτρια είχε απόρθητο κάστρο πετυχαίνοντας 12 νίκες και μία ισοπαλία δεχόμενη μόλις 2 γκολ με την Ειρηνούπολη να έχει το ίδιο ρεκόρ αλλά να δέχεται 7 γκολ.

Η καλύτερη επίθεση και η καλύτερη άμυνα ανήκε στους πρωταθλητές μιας και πέτυχε 71 γκολ με 2,7 μ.ο. ανά παιχνίδι και δέχτηκε μόλις 9 γκολ δηλαδή 0,35 μ.ο. ανά αγώνα.

Χειρότερη επίθεση είχαν τα Τρίκαλα με 27 γκολ και 1,04 μ.ο. ανά αγώνα ενώ χειρότερη άμυνα ήταν αυτή της Μελίκης με 95 γκολ και 3,65 μ.ο. ανά αγώνα.

Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Ντίνος Έξαρχος της Ειρηνούπολης με 24 γκολ ενώ την τριάδα συμπληρώνουν οι Καφές της Νάουσας και Κίτσας Γ. του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας με 22 και 16 γκολ αντίστοιχα.

Επιμέλεια: Τσακιρίδης Αλέξανδρος