ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Α1 ΕΠΣΗ: Το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών!

- ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ «Κ» ΟΙ 14 ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Α1

Ξεκινάει το Σάββατο (12/09) ο φετινός μαραθώνιος της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας και η εφημερίδα "ΚΕΡΚΙΔΑ" έκανε ένα μίνι αφιέρωμα στο νέο πρωτάθλημα που αναμένεται να είναι το πιο συναρπαστικό των τελευταίων ετών.

Οι περισσότερες ομάδες φέτος κινήθηκαν και απέκτησαν νεαρούς προπονητές με μεγάλες εκπλήξεις τους μονομάχους του περσινού πρωταθλήματος οι οποίες εμπιστεύτηκαν νεαρούς προπονητές τους Γιάννη Ματζαρίδη (Ειρηνούπολη) και Δημήτρη Χαλκιά (Νάουσα).

Ζητήσαμε και από τους 14 προπονητές της Α1 (Λευκάδια και Ζερβοχώρι δεν θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα καθώς η προθεσμία για συμμετοχή στο πρωτάθλημα έληγε την Παρασκευή 28 Αυγούστου) να κάνουν ένα πρώτο σχόλιο για την έναρξη της φετινής σεζόν. Το πλήθος των προπονητών περιμένει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με κριτήριο την συμμετοχή πολλών παραδοσιακών και ιστορικών ομάδων στην φετινή Α1.

Βέβαια πολλοί στέκονται και στο γεγονός ότι δεν θα συμμετέχουν τα Λευκάδια και το Ζερβοχώρι και αυτό μειώνει το ενδιαφέρον στην ουρά καθώς θα υποβιβαστεί σίγουρα μία ομάδα και αν δεν ανέβει ο πρωταθλητής άλλη μια. Κάποιοι δίνουν και τη δική τους λύση στο πρόβλημα λέγοντας ότι η ένταξη play offs και play out θα βοηθούσε ώστε να γίνει ακόμη ποιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα.

Ας δούμε αναλυτικά τι ανέφεραν και οι 14 προπονητές της Α1:

Κυριάκος Καρασαββίδης (Αλεξάνδρεια): «Θα είναι το ποιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών καθώς συμμετέχουν σε αυτό πλήθος ιστορικών ομάδων που τα προηγούμενα χρόνια όχι απλά συμμετείχαν αλλά και πρωταγωνιστούσαν στα πρωταθλήματα της Δ΄ και μετέπειτα της Γ΄ εθνικής. Ευελπιστώ να υπάρχει καλός ανταγωνισμός και να ευχηθώ σε όλους να έχουμε υγεία καλές διαιτησίες και ψυχραιμία από τους παράγοντες».

Σάκης Παγγούρας (Άραχος): «Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ανούσιο κατά την άποψή μου ως προς το ποιες ομάδες θα πέσουν καθώς θα υποβιβαστούν το πολύ δύο ομάδες. Πιστεύω πως θα δούμε και φέτος ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων με την Ειρηνούπολη, την Νάουσα, το Ροδοχώρι, τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και τα Τρίκαλα να διεκδικούν την πρώτη θέση άλλες με περισσότερες πιθανότητες και άλλες με λιγότερες και οι υπόλοιπες ομάδες να είναι η δεύτερη ταχύτητα. Εμείς σαν νεοφώτιστη ομάδα θα έχουμε μια καλή πορεία και πιστεύω πως θα είμαστε στην πρώτη 8αδα. Εύχομαι να έχουμε όλοι υγεία και να παρακολουθήσουμε ένα καλό πρωτάθλημα».

Παναγιώτης Καραμεταξάς (Αχιλλέας Νάουσας): «Καταρχήν θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλους τους ανθρώπους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, η καλύτερη ομάδα μέσα από υγιή ανταγωνισμό να κερδίσει το πρωτάθλημα και παράλληλα την άνοδο μέσω των μπαράζ στην Γ΄ Εθνική κάτι που θα ωφελήσει πολύ όλη την Ημαθία. Ο Αχιλλέας φέτος κάνει κάτι διαφορετικό ρίχνοντας το βάρος σε νέα παιδιά, ευελπιστώ πως αυτό θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας τα παιδιά θα αντεπεξέλθουν και θα βάλουν γερές βάσεις για το μέλλον».

Μπάμπης Πετρίδης (Διαβατός): «Θεωρώ ότι φέτος θα είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα καθώς έχουν ενισχυθεί οι περισσότερες ομάδες και πιστεύω πως αυτό θα κάνει ακόμη ποιο δύσκολο το πρωτάθλημα παρόλο που φέτος θα πέσουν μία ή δύο ομάδες. Ομάδες όπως η Ειρηνούπολη, η Νάουσα, το Ροδοχώρι κ.α. αναμένεται φέτος να πρωταγωνιστήσουν και σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες ιστορικές ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα να δώσουν μια διαφορετικότητα στο φετινό πρωτάθλημα. Εύχομαι όλοι να είμαστε υγιής και να δούμε ένα όμορφο πρωτάθλημα χωρίς βία».

Γιάννης Ματζαρίδης (Ειρηνούπολη): «Πέραν του ότι δεν θα κατέβουν δύο ομάδες, υπάρχουν ομάδες που έχουν ενισχυθεί πολύ καλά με παίκτες που θα κάνουν την διαφορά. Οι ομάδες φέτος που θα συμμετέχουν στην Α1 έχουν η κάθε μία την δική τους μεγάλη ιστορία και μόνο τα ονόματά τους θα δώσουν μια διαφορετικότητα στο φετινό πρωτάθλημα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύω ότι και φέτος θα είναι ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Εμείς δημιουργήσαμε ένα καινούργιο σύνολο το οποίο πρέπει να υπερασπιστεί τον περσινό τίτλο του πρωταθλητή».

Χρήστος Μποζίνης (Επισκοπή): «Το φετινό πρωτάθλημα της Α1 θα είναι πολύ ανταγωνιστικό με ιστορικές ομάδες. Πιστεύω πως θα είναι το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο από πέρσι που αποτελείτε από δικά μας παιδιά ενώ έχουμε κάνει και κάποιες καλές μεταγραφικές κινήσεις. Πιστεύω πως θα κάνουμε μια καλή πορεία».

Γιώργος Σγούρδας (Κοπανός): «Θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα καθώς θα συμμετέχουν σε αυτό ομάδες με μεγάλη ιστορία και ομάδες που πρωταγωνίστησαν σε μεγάλες κατηγορίες τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε μια καινούργια ομάδα που τώρα δημιουργείται και θέλουμε ακόμη πολύ δουλειά για να φτάσουμε στα επίπεδα που θα μας ικανοποιήσουν. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό και ελκυστικό ποδόσφαιρο με μοναδικό στόχο να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους που θα μας παρακολουθούν».

Μάκης Γιαννόπουλος (Μακροχώρι): «Την φετινή χρονιά θα έχουμε το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών καθώς θα συμμετέχουν σε αυτό ομάδες με μεγάλη ιστορία. Η ομάδα μας χτίζεται από την αρχή, έχουν μπει οι βάσεις και θεωρώ πως θα κάνουμε μια καλή πορεία. Βέβαια όλα αυτά αναμένονται και πρέπει να τα επιβεβαιώσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Γιάννης Γιάννου (Μελίκη): «Φαίνεται ότι Ειρηνούπολη και Νάουσα θα έχουν και φέτος τον πρώτο λόγο, βέβαια είναι πολύ νωρίς ακόμη να κάνουμε εικασίες και να βγάλουμε συμπεράσματα μιας και από φέτος υπάρχει η ιδιαιτερότητα να γίνουν μεταγραφές μέχρι το τέλος Οκτώβρη κάτι που μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς από την μια μέρα στην άλλη. Ίσως θα είναι φέτος το ποιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών».

Δημήτρης Χαλκιάς (Νάουσα): «Καταρχήν να έχουμε όλοι ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες και φίλαθλοι υγεία και μια καλή σεζόν. Πιστεύω ότι η ομάδα μας θα πάει καλά, κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, το πλεονέκτημα για εμάς είναι ότι έχουμε κρατήσει μεγάλο μέρος από το περσινό ρόστερ και κάναμε τις κατάλληλες θέλω να πιστεύω προσθήκες. Η ομοιογένεια και η δουλειά πιστεύω ότι θα είναι το φετινό μας πλεονέκτημα στο ποιο ανταγωνιστικό ίσως πρωτάθλημα των τελευταίων ετών».

Χρήστος Υφαντίδης (ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας): «Πιστεύω ότι και φέτος θα πρωταγωνιστήσουν η Νάουσα και η Ειρηνούπολη αν και υπάρχουν και άλλες ομάδες που έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Η διοίκηση που ανέλαβε πλέον της τύχες της ομάδας μου, την τελευταία στιγμή, απαρτίζεται από πολύ καλά παιδιά τα οποία έχουν κοινό γνώμονα το καλό της ομάδας. Ήθελα πολύ να δουλέψω σε αυτή την ομάδα γιατί έχει πολύ ταλέντο, αν και αποχώρησαν κάποια παιδιά, και πιστεύω πως θα παίξουμε καλό ποδόσφαιρο».

Σάκης Γλώσσης (Ροδοχώρι): «Καταρχήν θέλω να ευχηθώ μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλους. Πιστεύω θα είναι το ποιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών καθώς συμμετέχουν σε αυτό πολλές ιστορικές ομάδες. Εμείς σαν ομάδα είχαμε βάλει εδώ και τρία χρόνια ένα στόχο, να γινόμαστε κάθε χρόνο και καλύτεροι. Ανεβήκαμε κατηγορία, πέρσι σωθήκαμε δύσκολα είναι η αλήθεια αλλά πιστεύω πως φέτος δυναμώσαμε πολύ και θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί».

Γιώργος Ντάμτσιος (Τρίκαλα): «Αναμένεται φέτος ένα πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα καθώς οι περισσότερες ομάδες έχουν ενισχυθεί και πιστεύω πως θα παρουσιάσουν ένα καλύτερο σύνολο. Είναι λυπηρό βέβαια το γεγονός να μην συμμετέχουν δύο ομάδες. Βέβαια το πρωτάθλημα θα μπορούσε να είναι ποιο ανταγωνιστικό αν υπήρχαν play off και play out».

Σάββας Αβετίδης (Χαρίεσσα): «Φέτος το πρωτάθλημα θα έχει δυνατές ομάδες αλλά το υποβαθμίζει το γεγονός ότι δεν θα συμμετέχουν 2 ομάδες. Η κρίση φαίνεται να έχει επηρεάσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και αυτό θα είναι δύσκολο για το ποδόσφαιρο γενικώς της χώρας. Έχουν ενισχυθεί σημαντικά ομάδες όπως η Ειρηνούπολη, η Νάουσα, το Ροδοχώρι και ο Άραχος με παίκτες που έχουν παίξει ακόμη και επαγγελματικά. Σαφή εικόνα για τις ομάδες βέβαια θα έχουμε γύρω στα τέλη Σεπτέμβρη όπου και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το 99% των ρόστερ των ομάδων και θα έχουμε μια εικόνα από τις πρώτες αγωνιστικές».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής (12/09 - 17:00)

ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗ – ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΜΕΛΙΚΗ
ΠΑΟΚ ΑΛΕΞ. – ΧΑΡΙΕΣΣΑ
ΦΑΣ ΝΑΟΥΣΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
ΕΠΙΣΚΟΠΗ Ν. – ΡΟΔΟΧΩΡΙ
ΑΡΑΧΟΣ – ΔΙΑΒΑΤΟΣ
ΚΟΠΑΝΟΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ