ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΕΠΣΗ: Ανασκόπηση της Α1 κατηγορίας

Μια εβδομάδα μετά το πέσιμο της αυλαίας στην Α1 της ΕΠΣ Ημαθίας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια συνοπτική ανασκόπηση του τι είδαμε φέτος στην πρώτη τη τάξη κατηγορία της Ημαθίας και τι περιμένουμε και του χρόνου.

Φέτος μετά από δύο χρόνια είδαμε πάλι δύο ομάδες να προσπαθούν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα αλλά και κατά την διάρκεια της σεζόν να έχουμε ομάδες που κόντραραν στα ίσια και τα δύο φαβορί και έκαναν το φετινό πρωτάθλημα ακόμη καλύτερο.

Τα δύο μεγάλα φαβορί από την αρχή της σεζόν ήταν η Ειρηνούπολη και η Νάουσα και αν για τους δεύτερους η ιστορία της ομάδας δεν άφηνε περιθώρια να κοιτάξουν κάτι λιγότερο από την κορυφή, η ομάδα της Ειρηνούπολης κινήθηκε βάση σχεδιασμού και από την πρώτη στιγμή που άρχισε να την χρηματοδοτεί ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, Θεόδωρος Καρυπίδης, την ομάδα του Αγγελοχωρίου όλοι γύρω από την ομάδα περίμεναν ότι αυτή τη χρονιά θα χτυπήσουν δυνατά το πρωτάθλημα στόχο τον οποίο τελικά πέτυχαν.

Οι δύο ομάδες από την αρχή της σεζόν πήγαιναν χέρι-χέρι και μόλις την 4η αγωνιστική πριν το φινάλε έγινε η Ειρηνούπολη το μεγάλο φαβορί και τελικά κατέκτησε τον τίτλο δίκαια μιας και σε δύο παιχνίδια απέναντι στην ομάδα της Νάουσας είχε μια νίκη και μια ισοπαλία κάτι που έκανε και την διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες με την ομάδα της Ειρηνούπολης να κατακτά τον τίτλο και να παίρνει το πρωτάθλημα αλλά και το εισιτήριο συμμετοχής στα μπαράζ για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.

Δύσκολα τα πράγματα από την αρχή της σεζόν ήταν στην ουρά καθώς φαινόταν από την αρχή τις σεζόν ότι από την Γ΄ Εθνική θα έπεφταν και οι δύο εκπρόσωποι ειδικά με τις κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι πράγμα το οποίο και επικυρώθηκε περίπου τον Νοέμβριο όταν το Μακροχώρι είχε μόνο μαθηματικές πιθανότητες για να σωθεί ενώ τα Λευκάδια στις αρχές του Δεκεμβρίου αποχώρησαν από το πρωτάθλημα.

Από τα πρώτα λοιπόν παιχνίδια είχαμε ξεχωρίσει ότι η ομάδα του ΠΑΟΚ Κουλούρας δεν είχε πιθανότητες να μείνει στην κατηγορία αφενός γιατί είχε παραχωρήσει όλους τους ποιοτικούς της παίκτες στην ομάδα των Λευκαδίων αλλά και επειδή ο σίγουρος υποβιβασμός είχε ανέλθει στις πέντε ομάδες.

Δύσκολη φαινόταν η κατάσταση και για άλλες δύο ομάδες όπως την Καψόχωρα και την Μέση οι οποίες αποδυναμώθηκαν αισθητά το καλοκαίρι και έδειχναν ότι θα έχουν μια δύσκολη χρονιά. Αυτές οι τρεις ομάδες δεν μπόρεσαν να είναι σχεδόν καθόλου ανταγωνιστικές και έτσι από του χρόνου θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Α2 με σκοπό να αναδιοργανωθούν και να προσπαθήσουν του χρόνου να διεκδικήσουν την άνοδο.

Από εκεί και πέρα στην Α2 θα είναι του χρόνου και η ομάδα του Κλειδιού η οποία αν και είχε ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ με έναν κακό ειδικά δεύτερο γύρο οδηγήθηκαν κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού με την 13η θέση να μην είναι αρκετή για να την κρατήσει στην κατηγορία.

Η δυσάρεστη-αν και στην αρχή ήταν ευχάριστη-έκπληξη του πρωταθλήματος ήταν η ομάδα της Αγίας Βαρβάρας η οποία αν και στον πρώτο γύρο έκανε μια πορεία πρωταθλητισμού που έδειχνε ότι φέτος θα παραμείνει εύκολα στην κατηγορία ο δεύτερος γύρος ήταν κυριολεκτικά καταστροφικός αφού κατάφερε να πάρει μόλις 13 βαθμούς συγκομιδή που έφεραν τους πράσινους στην 12η θέση.

Σε αγωνία παραμένει η ομάδα του Σκυλιτσίου η οποία θα «παρακαλάει» και αυτή μαζί με τους φίλους της Ειρηνούπολης να κατακτήσει την πρώτη θέση στα μπαράζ που θα την οδηγήσει και στην Γ΄ Εθνική μιας και από εκεί εξαρτάτε η παραμονή της ομάδας του Δημήτρη Γιουρόπουλου στην Α1 της ΕΠΣ Ημαθίας.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει φυσικά να γίνει και στις υπόλοιπες ομάδες και ειδικά στα Τρίκαλα που φέτος έδειξαν πως όταν μια ομάδα δουλεύει σε βάθος χρόνου και προσπαθεί να χτίσει κάτι καλό στο τέλος τα καταφέρνει μιας και φέτος για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κόντραραν στα ίσια τα δύο φαβορί και αν καταφέρουν και κρατήσουν το φετινό κορμό και κάνουν κάποιες δυνατές και ποιοτικές κινήσεις του χρόνου θα μπορούν να πετύχουν το κάτι παραπάνω αν βέβαια θέλουν οι διοικούντες της ομάδας να προσπαθήσουν για το κάτι παραπάνω.

Πολύ καλή παρουσία βέβαια είχε φέτος και η ομάδα του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας με την ομάδα του Γιδά παρά τις αποχωρήσεις το περσινό καλοκαίρι έδειξαν πως υπάρχει ταλέντο από πίσω και με προπονητή τον Μπάμπη Πετρίδη ο οποίος υπό προϋποθέσεις μπορεί να χριστεί κατά την ταπεινή μου άποψη και προπονητής της χρονιάς αφού έστησε μια ομάδα από την αρχή με μεγάλη ανταμοιβή και δικαίωση την κατάκτηση του κυπέλλου της ΕΠΣ Ημαθίας.

Πολύ καλή παρουσία είχαν ακόμη η ομάδα του Διαβατού που έμεινε στα στάνταρ της, καλή παρουσία είχε και η Μελίκη η οποία αν και στην αρχή της σεζόν είχε ξεκινήσει με μια κακή πορεία μετά την πρόσληψη του Γιάννη Κερλίδη στον πάγκο κατάφερε να ανεβάσει στροφές και να τερματίσει στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα.

Ακόμη καλό πρωτάθλημα έκανε και η ομάδα της Χαρίεσσας ενώ στο τέλος της σεζόν κατάφεραν Ροδοχώρι, Αχιλλέας Νάουσας και Ζερβοχώρι να παραμείνουν στην Α1 της ΕΠΣ Ημαθίας.

Ας δούμε όμως και τα καθαρά στατιστικά του φετινού πρωταθλήματος σε 30 αγωνιστικές:

Γκολ που σημειώθηκαν: 779

Γκολ ανα αγωνιστική: 25,97

Γκολ ανά αγώνα: 3,25

Καλύτερη επίθεση: 98 γκολ (ΑΣ Ειρηνούπολη)

Καλυτερη άμυνα: 11 γκολ (ΑΣ Ειρηνούπολη)

Πρώτος σκόρερ: Παπαδόπουλος Βασίλης (Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων) 31 γκολ

Περισσότερες νίκες: 26 (ΑΣ Ειρηνούπολη)

Περισσότερες ισοπαλίες: 6 (Φίλιππος Μέσης)

Περισσότερες ήττες: 28 (ΠΑΟΚ Κουλούρας)

Λιγότερες νίκες: 1 (ΠΑΟΚ Κουλούρας)

Λιγότερες ισοπαλίες: 0 (ΑΕ Καψόχωρα)

Λιγότερες ήττες: 1 (ΦΑΣ Νάουσα)

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Τσακιρίδης