ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Οδοιπορικό του kerkidasport.gr: Γήπεδα "φαντάσματα" της Ημαθίας! (φωτο)

Σε πλήρη εγκατάλειψη βρίσκονται γήπεδα ιστορικών ομάδων της ΕΠΣ Ημαθίας που έχουν "διαλυθεί".

Το kerkidasport.gr, έκανε ένα οδοιπορικό στα γήπεδα ομάδων της περιοχής του Ρουμλουκιού, οι οποίες κάποτε μεγαλουργούσαν στα τοπικά μας πρωταθλήματα!

Ομάδες όπως η Νίκη Αγκαθιάς, ο ΠΑΟ Κορυφής, ο Αγροτικός Αστέρας Πλατέος, ο Εθνικός Κλειδίου, ο Μακεδονικός Πλατάνου, που κάποιες από αυτές έπαιξαν ακόμη και σε Εθνικά πρωταθλήματα αλλά τώρα δεν υπάρχουν στον "ποδοσφαιρικό χάρτη" της Ημαθίας, με αποκορύφωμα τον ΠΑΟ Κορυφής που έχει να αγωνιστεί περισσότερο από μία 15ετία!

Αυτό που αντικρίσαμε, ήταν γήπεδα "πνιγμένα" στο χόρτο, χωρίς εστίες, κερκίδες... χορταριασμένες και χωρίς καθίσματα, λεηλατημένα και κατεστραμμένα αποδυτήρια, γήπεδα αφημένα στο έλεος του χρόνου.

Εκεί όπου, εκατοντάδες φίλαθλοι έδιναν κάποτε το παρών τους κάθε Σαββατοκύριακο, εκεί όπου καθημερινά αθλούνταν εκατοντάδες νέοι, εκεί που ποδοσφαιριστές έκαναν όνειρα για το ποδοσφαιρικό τους μέλλον.

Και εδώ γεννάται το ερώτημα: Τί κάνει ο Δήμος Αλεξάνδρειας, για την συντήρηση αυτών των γηπέδων, που είναι δική του περιουσία και δική του υποχρέωση η συντήρησή τους; Γιατί τα εγκατέλειψε και τα αφήνει να ρημάζουν με την πάροδο του χρόνου;

Μπορεί ομάδες να μην υφίστανται στα συγκεκριμένα χωριά, όμως σίγουρα υπάρχουν παιδιά, έφηβοι και φυσικά μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι, που θα ήθελαν, αν αυτά τα γήπεδα βρισκόταν σε καλή κατάσταση και ήταν λειτουργικά, να πάνε να τρέξουν, να παίξουν μπάλα και ποιος ξέρει, κάποια στιγμή δεν αποκλείεται να τους ερχόταν η ιδέα, να επανασυστήσουν την ομάδα του χωριού τους.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες από τα γήπεδα "φαντάσματα" της Ημαθίας: