ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Α' ΕΠΣΗ: Είχαν κέφια οι επιθέσεις - Η ταυτότητα της 14ης αγωνιστικής

Ημέρα των φιλοξενουμένων ήταν η 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣΗ, αφού τρεις από αυτούς πήραν το τρίποντο, ενώ μόλις δύο ήταν οι γηπεδούχοι που νίκησαν.

"Βολεύτηκε" στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα η Αγ. Μαρίνα και για μια ακόμη εβδομάδα συνεχίζει να είναι μόνη της σε αυτή, καθώς κέρδισε άνετα τα Λευκάδια με 8-0 και διατήρησε τον βαθμό που την χωρίζει από την ομάδα των Τρικάλων. Οι πρωτοπόροι είχαν σε μεγάλη ημέρα τον Σαμιώτη (τέσσερα γκολ) και τον Κίτσα Κρεστ (τρία τέρματα) και έδειξε ότι βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα.

Με το ευρύ 1-6 πέρασε νικηφόρα από τον Κοπανό η ομάδα των Τρικάλων, που είχε την πλήρη υπεροχή, εκτός από το τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους που ο Κοπανός ισορρόπησε. Στις αρχές του β’ μέρους οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 1-3 και εκεί τελείωσαν όλα. Χατ τρικ πέτυχε ο "Γκόγκιτς".

Φωνάζει η Νάουσα για την διαιτησία του Σαββατιάτικου ματς κόντρα στο Μακροχώρι, από το οποίο γνώρισε την ήττα στο γήπεδό της 1-2. Οι λανθασμένες υποδείξεις του επόπτη, στέρησαν από τους γηπεδούχους δυο γκολ (υποδείξεις οφσάιντ), ενώ υπήρξε και μια τρίτη περίπτωση, ενώ παίκτης της Νάουσας έβγαινε τετ α τετ.

Άνετη ήταν η επικράτηση της Αλεξάνδρειας επί της Μελίκης με 4-1. Η ομάδα του Αντώνη Παπατζίκου, αν και βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, αντέδρασε άμεσα, ισοφάρισε και σημείωσε άλλα τρία τέρματα που της έδωσαν τη νίκη.

Πιο ουσιαστική η ΒΕΡΟΙΑ Β΄ το Σάββατο από τον Άγιο Γεώργιο, κέρδισε εκτός έδρας με 1-2, αφού στάθηκε καλύτερα στο γήπεδο, σκόραρε δυο φορές και πήρε τους τρεις βαθμούς απέναντι σε έναν Άγιο Γεώργιο που δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό.

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ Β' 1-2: Πιο ουσιαστικοί οι φιλοξενούμενοι

Πιο ουσιαστική η Βέροια το Σάββατο από τον Άγιο Γεώργιο, κέρδισε εκτός έδρας με 1-2. Η ομάδα του Τάσου Ανθυμιάδη, στάθηκε καλύτερα στο γήπεδο, σκόραρε δυο φορές και πήρε τους τρεις βαθμούς απέναντι σε έναν Άγιο Γεώργιο που δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό.

Η Βέροια μπήκε στο ματς πιο απειλητικά. Στο 5’ ο Τσιάμπας βρέθηκε αμαρκάριστος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά σούταρε άουτ. Στο 9’ η Βέροια άνοιξε το σκορ. Ο Τσιάμπας έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Αβετίδης από κοντά με πλασέ έγραψε το 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν χωρίς να κινδυνεύσουν το προβάδισμά τους στο πρώτο μέρος, ενώ είχαν 2-3 καλές στιγμές ακόμη για γκολ.

Στο δεύτερο μέρος, στο 53’ η Βέροια διπλασίασε τα τέρματά της. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν τον Άγιο Γεώργιο, έξω από τους αμυντικούς του την μπάλα, βγήκαν απειλητικά, ο Αβετίδης έβγαλε ασίστ στον Τούφα και ο τελευταίος με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 70’ οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν φάουλ με τον Τσιάμπα, ο Κωσνταντινίδης απόκρουσε και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν στις καθυστερήσεις. Ο Χαραλαμπίδης εκτέλεσε φάουλ και ο Σαρακατσιάνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Πολύ καλή η διαιτησία του Μαλούτα (Ζουρνατζίδης, Ασβεστάρας)

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Σπυριδωνίδης) Κωνσταντινίδης, Φουρκιώτης, Λιάτσος (46′ Τουλουμτζής), Ορφανίδης, Εμμανουηλίδης (46′ Μπακαλίδης), Σπυριδωνίδης Μ., ΝΤΑΤΣΗΣ, Σταυριανίδης (46′ Ντρίζι), ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ, Καριπίδης (82′ Σαρακατσιάνος), Σαρκατζής

ΒΕΡΟΙΑ: (Ανθυμιάδης) Ματελόπουλος (46′ Τσανασίδης), Γαλόπουλος, Γιαγτζίδης, Τάσο, Τσανακτσίδης (66′ Βασιλειάδης), Φούγιας, ΤΟΥΦΑΣ, Χαβιαρόπουλος, ΤΣΙΑΜΠΑΣ (80′ Πίτσης), ΑΒΕΤΙΔΗΣ (58′ Κωστόπουλος), Καλφούτζος (58′ Σωτηριάδης)

ΚΟΠΑΝΟΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ 1-6 : Ευρεία νίκη

Με το ευρύ 1-6 πέρασε νικηφόρα από τον Κοπανό η ομάδα των Τρικάλων.Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πλήρη υπεροχή, εκτός από το τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους που ο Κοπανός ισορρόπησε. Στις αρχές του β’ μέρους οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 1-3 και εκεί τελείωσαν όλα.

Τα Τρίκαλα άνοιξαν το σκορ στο 15’ με τον Σωτηράκη. Στο 21’ ο Τσιρίδης διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενουμένων όμως ο Κοπανός αντέδρασε. Στο 28’ ο Στογιάννης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και μείωσε σε 1-2, σκορ που έμεινε έως το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, στο 52’ ο Γ. Κίτσας σημείωσε το 1-3 ενώ στο 61’ πέτυχε το 1-4. Ο Κίτσας συνέχισε να «πυροβολά» τους γηπεδούχους και στο 65’ έγραψε το 1-5. Το τελικό 1-6 σημειώθηκε στο 73’ από τον Αβραμόπουλο.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Μπάτζιου (Μουρής, Κώτελης).

ΚΟΠΑΝΟΣ: Μποζίνης)  Ίντος Κ., Τζιβάρας, Μποζίνης (76′ Μίχος), Γατουρτζίδης, Σαμαράς, Ορμανίδης, ΙΝΤΟΣ Ε., ΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ., Αντωνίου, Χατζηπαυλίδης (81′ Κωστογλούδης), Λύτης

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Κερλίδης) Μένιος, Μαρμαρίδης (67′ Λαμπρόπουλος), Βλάχος (67′ Παπαμανώλης), Κίτσας Ε., Τσιρίδης, ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ, Καμπούρης (54′ Κατράνας), ΚΙΤΣΑΣ Γ. (67′ Γεωργίου), Ατανάσοφ (60′ Λίτσι), ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, Χλιαρόπουλος

ΝΑΟΥΣΑ - ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ  1-2: Φωνάζει για την διαιτησία η Νάουσα

Εγχείριση χωρίς αναισθητικό χαρακτηρίστηκε από τους Ναουσαίους η διαιτησία του Σαββατιάτικου ματς κόντρα στο Μακροχώρι. Οι λανθασμένες υποδείξεις του επόπτη στέρησαν από τους γηπεδούχους δυο γκολ (υποδείξεις οφσάιντ) ενώ σε μια τρίτη περίπτωση, παίκτης της Νάουσας έβγαινε τετ α τετ.

Αγωνιστικά, στο πρώτο μέρος η Νάουσα παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενομένου ενώ το Μακροχώρι εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου και πήρε προβάδισμα δυο τερμάτων.

Στο 8’ ο Κατσαμπέρης βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά ο Σάκκος έδιωξε με τα πόδια. Η Νάουσα απάντησε στο 9’ όταν ο Παντζαρτζίδης έκανε παράλληλη σέντρα αλλά ο Γιαμαλίδης από καλή θέση σούταρε άουτ.

Στο 23’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Μετά από κόρνερ, ο Νεστορόπουλος πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά σημείωσε το 0-1. Δυο λεπτά αργότερα, το Μακροχώρι σημείωσε και δεύτερο τέρμα. Μετά από μπροστινή μπαλιά του Φιλιππίδη, Σάκκος και Κουκούγια ολιγώρησαν, ο Χασιώτης τρύπωσε ανάμεσά τους και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 44’, μετά από κοφτή πάσα του Κερμανίδη, ο Ντέλλας πετάχτηκε μπροστά, πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ.

Στο δεύτερο μέρος η Νάουσα πήρε τον έλεγχο εκμεταλλευόμενη και το αριθμητικό της πλεονέκτημα (αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Δαληγκάρου στο 50’).

Στο 46’ Νάουσα έχασε ευκαιρία να μειώσει όταν ο Ντέλλας βρέθηκε σε θέση εκτέλεσης αλλά σούταρε άουτ.

Στο 52’ ο Παντζαρτζίδης έκανε ένα καλό σουτ αλλά ο Αργυρόπουλος απόκρουσε. Στο 53’ ο Ηλίας έκανε το σουτ, ο Αργυρόπουλος απόκρουσε, ο Ντέλλας πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε την μπάλα από κανονική θέση στα δίχτυα αλλά ο επόπτης υπέδειξε οφσάιντ. Στο 70’ ο Σαραφής έκανε μια κούρσα, έστρωσε στον Ντέλλα που ήταν μόνος αλλά ο επόπτης σταμάτησε ως οφσάιντ την φάση.

Η Νάουσα μείωσε στο 74’. Ο Ντέλλας εκτέλεσε συρτά ένα φάουλ από καλή θέση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Με λάθη η διαιτησία Παπαργυρίου. Σε πολύ κακή ημέρα οι βοηθοί Χαλατζιούκας και

Χριστοδούλου Κ. (κυρίως ο δεύτερος.

ΝΑΟΥΣΑ: (Κοτζάμπασης) Σάκκος, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, Γιαννόπουλος (46′ Σαράφης), Παπατάνος, Κουκούγια, Σερασκιέρης, Παπαγεωργόπουλος (46′ Καραμήτρος), Κερμανίδης (75′ Κωστόπουλος), Γιαμαλίδης (21′ Ηλίας), ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΙΔΗΣ, ΝΤΕΛΛΑΣ

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: (Απόσογλου) : Αργυρόπουλος, Πρωτογέρης, Κιατικίδης, Χατζηκαμαγιάννης, Δαλήγγαρος, ΝΕΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΣ (90+1′ Καραβασόπουλος), ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ (68′ Φαρμάκης), Βασιλείου (90+1′ Τσίλης), ΧΑΣΙΩΤΗΣ (90+1′ Κωστογλίδης), Κατσαμπέρης (51′ Βύζας).

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ - ΛΕΥΚΑΔΙΑ 8-0: Στρογγυλοκάθισε στην πρώτη θέση

Βολεύτηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα η Αγία Μαρίνα και για μια ακόμη εβδομάδα συνεχίζει να είναι μόνη της εκεί. Το Σάββατο κέρδισε άνετα τα Λευκάδια με 8-0 και διατήρησε τον βαθμό που την χωρίζει από την ομάδα των Τρικάλων. Η Αγία Μαρίνα είχε σε μεγάλη ημέρα τον Σαμιώτη (τέσσερα γκολ) και τον Κίτσα Κρεστ (τρία τέρματα) και έδειξε ότι βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα.

Αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι άνοιξαν νωρίς το σκορ. Στο 6’ ο Σαμιώτης έγραψε το 1-0 και στο 7’ ο Κίτσα σημείωσε το 2-0. Στο 9’ ο Κουτσούκης με πέναλτι έγραψε το 3-0 και στο 12’ ο Σαμιώτης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 και εκεί τελείωσαν όλα. Για την ιστορία, στο 35’ ο Σαμιώτης έγραψε το 5-0, στο 60’ ο Κίτσα πέτυχε το 6-0, στο 73’ πάλι ο Σαμιώτης σημείωσε το 7-0 και στο 82’ ο Κίτσα έγραψε το τελικό 8-0.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Ρηγόπουλου (Γιαγκιτζόγλου, Μουρατίδης)

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ: (Ζαρογιάννης) Κωστογλίδης, Κουτσούκης (46′ Πίτος), Τζιμογιάννης (46′ Μπρέγκου), Ράδης (42′ Βουδούρης), ΔΗΜΗΤΡΟΥΣΗΣ, Λίβας, Μουρατίδης (72′ Μουστάκας), Μπουλάρι (46′ Αργυρίου), Λουτζιανιώτης, ΚΙΤΣΑ, ΣΑΜΙΩΤΗΣ.

ΛΕΥΚΑΔΙΑ: Κερμανίδης, Κωστόπουλος, Αμανατίδης Β., Χίσα Χ., Ιωσηφίδης, Γοργορίνης, Αμανατίδης Σ., ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ Π., Δρενοβιάδης, Δημητρούσης, Χίσα T.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΜΕΛΙΚΗ 4-1: Άνετη επικράτηση

Άνετη ήταν η επικράτηση της Αλεξάνδρειας επί της Μελίκης με 4-1. Αν και βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, αντέδρασε άμεσα, ισοφάρισε και σημείωσε άλλα τρία τέρματα που της έδωσαν τη νίκη.

Η Μελίκη άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς με σουτ του Μελιόπουλου από κοντά. Η Αλεξάνδρεια όμως απάντησε άμεσα. Στο 9΄μετά από λάθος του τερματοφύλακα Νάτσαλη ο Γιάννης Πιπιλιάρης με ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έγραψε το 1-1.

Η Αλεξάνδρεια είχε 2-3 απειλές στο υπόλοιπο πρώτο μέρος, δεν κατάφερε όμως να σκοράρει και το 1-1 διατηρήθηκε έως την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος η Αλεξάνδρεια πίεσε. Στο 63’ ο Χεράκης έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά και στο 69’ ο Γιάννης Πιπιλιάρης εκμεταλλεύτηκε το λάθος της αντίπαλης άμυνας και από κοντά σημείωσε το 2-1. Το 3-1 σημειώθηκε στο 72’ με αυτογκολ της Μελίκης. Στο 76’ ο Κίρτσογλου βγήκε μόνος και σούταρε άουτ όπως και ο Πιπιλιάρης στο 78’.

Το τελικό 4-1 σημειώθηκε στο 82’ με κοντινό σουτ του Κίρτσογλου, μετά από κεφαλιά – πάσα του Βολονάκη.

Πολύ καλή η διαιτησία του Μελτζανίδη (Βαλκάνος Α., Μπέκας)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: (Παπατζίκος) Διακόπουλος, Κίτσας Ε., Ιορδανόπουλος, Τόζογλου (83′ Γεωργάκης), Παπακωνσταντίνου, Κίτσας Ν., ΑΛΜΠΑΝΙΔΗΣ, Ριζόπουλος (58′ Παπαδημητρίου), ΠΙΠΙΛΙΑΡΗΣ Γ., Χεράκης (65′ Βολονάκης), ΚΙΡΤΣΟΓΛΟΥ (83′ Σιγκούνας)

ΜΕΛΙΚΗ: (Ευτηριάδης) Νατσάλης, Καραγκιοζόπουλος, Παρσόπουλος, Κίτσα (81′ Ψάλτης), Καλαϊτζίδης (81′ Ματράκας), ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ (76′ Χολέβας), ΛΙΠΕ, Βουλγαράκης, Μελιόπουλος, Λαναράς (68′ Μπουκουβάλας), Κοντογιάννης.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ" (6/2/23)