ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μπάσκετ: Παρουσιάστηκε ο νέος ΦΙΛΙΠΠΟΣ (φωτο)

Η παρουσίαση της ομάδας μπάσκετ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (08/10) στο ξενοδοχείο «Αιγές».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Τραπεζανλίδης, ο γενικός διευθυντής του τμήματος μπάσκετ Ηλίας Λαζός, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς, το προπονητικό τιμ, οι παίκτες και αρκετοί φίλοι και οπαδοί των "ερυθρόλευκων".

Αρχικά το λόγο πήρε ο πρόεδρος Γιώργος Τραπεζανλίδης ο οποίος δήλωσε: «Βρίσκομαι για 8η χρονιά στο τιμόνι του συλλόγου. Η περασμένη χρονιά ήταν ένα στοίχημα για την διοίκηση, με αρκετές δυσκολίες, καθώς το μπάτζετ ήταν υψηλό για τα δεδομένα της Α2, χωρίς όμως τελικά να καταφέρουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Ελειπε το οικογενειακό κλίμα και η ομοιογένεια στην ομάδα. Μας άγγιξε κι εμάς η οικονομική κρίση, η αγάπη μας όμως για τον ΦΙΛΙΠΠΟ είναι μεγαλύτερη γι' αυτό και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ομάδα. Φέτος με κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού, κάναμε πιστεύω σωστές επιλογές, δημιουργώντας ένα καλό σύνολο, με τα παιδιά να έχουν τη φιλοσοφία που ζητάμε. Η χρονιά για μας είναι κομβική καθώς θέλουμε να καθιερωθούμε στην Α2. Ξεκινήσαμε ευχάριστα τη χρονιά με την πολύ καλή μας παρουσία στο θεσμό του Κυπέλλου. Δυστυχώς όμως ο κόσμος δεν στάθηκε δίπλα μας. Χωρίς τον κόσμο δεν μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Αυτός είναι που πρέπει να σταθεί δίπλα στην ομάδα και να μας βοηθήσει να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Κύριο μέλημα μου είναι ο σύλλογος να γίνει πόλος έλξης για διάφορους επιχειρηματίες. Χρειαζόμαστε την στήριξη του Δήμου για να λυθούν κάποια λειτουργικά προβλήματα του γηπέδου. Εύχομαι οι αθλητές να είναι υγιεις και να έχουμε μια πετυχημένη χρονιά'».

Στην συνέχεια μίλησε ο Γενικός Αρχηγός Ηλίας Λαζός, ο οποίος είπε τα εξής: «Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία. Δεν ήθελα να επαναλάβουμε τα περσινά λάθη στην οργάνωση της ομάδας. Βάση σωστού πλάνου, δημιουργήσαμε μια άρτια ομάδα με χημεία, με παιδιά που έχουν όρεξη να παίξουν μπάσκετ. Προσωπικά θεωρώ πως φέτος κάναμε την καλύτερη προετοιμασία των τελευταίων ετών. Στόχος μας αρχικά είναι η σωτηρία. Θέλουμε η ομάδα να ματώνει για την φανέλα. Η φετινή χρονιά είναι πολύ κρίσιμη. Αν καταφέρουμε να παραμείνουμε στην Α2 τότε του χρόνου θα έχουμε την ευκαιρία να πάμε για το κάτι παραπάνω. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας που είναι αλήθεια ότι στην προσπάθεια του κυπέλλου δεν μας στήριξε όσο θα μπορούσε. Θα προσπαθήσουμε όμως μέσα από το μπάσκετ που θα παίξουμε να τον φέρουμε κοντά μας''.

Από την πλευρά του ο προπονητής Δημήτρης Γκίμας τόνισε: «Δημιουργήσαμε μια ομάδα με μικρότερο μέσο όρο ηλικίας φέτος, με παιδιά που έχουν την θέληση να διακριθούν. Μέσα από την σκληρή δουλειά θα καταφέρουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, όπου δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες. Στόχος μας είναι η παραμονή και οι παίκτες θα δώσουν τα πάντα για να το πετύχουμε. Είμαστε πραγματικά μια οικογένεια. Μέσα από την αγάπη για τον σύλλογο θα καταφέρουμε να φέρουμε τον κόσμο δίπλα μας, παίζοντας καλό μπάσκετ. Ξεκινάμε το πρωτάθλημα από το Ηράκλειο, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα ώστε να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό. Εύχομαι οι αθλητές να είναι υγιείς χωρίς τραυματισμούς».

Ο συνεργάτης του προπονητή Χρήστος Μπλατσιώτης σημείωσε: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχηθώ να τελειώσουμε το πρωτάθλημα αυτό υγιείς, δεύτερο να ευχαριστήσω την διοίκηση για την εμπιστοσύνη που δείχνει τόσο στο πρόσωπο μου όσο και στο πρόσωπο του Δημήτρη Γκίμα για μια ακόμη χρονιά, τρίτον είμαστε τυχεροί που έχουμε μαζί μας καλούς παίκτες και συνάμα καλά παιδία και αυτό βοηθάει ώστε να κτίσουμε την ομάδα που ονειρευόμαστε και τέλος να παρακαλέσω τον φίλαθλο κόσμο της Βέροιας να αγκαλιάσει αυτή την ομάδα ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε στους φετινούς μας στόχους.»

Στην συνέχεια πήραν το λόγο οι παίκτες του ΦΙΛΙΠΠΟΥ.

Τάσος Κασαμπαλής: «Εύχομαι στους συμπαίκτες μου να έχουμε μια υγιείς αγωνιστική χρονιά. Ο καθένας από εμάς θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του και θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας»

Σωτήρης Γκιουλέκας: «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σε κάθε παιχνίδι θα παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την νίκη και θεωρώ ότι έχουμε δείξει κάποια δείγματα της δουλειάς μας στα πρώτα παιχνίδια αλλά και στην πορεία έχουμε να δείξουμε ακόμη περισσότερα ώστε ο κόσμος που πληρώνει το εισιτήριο να βλέπει μια ομάδα που παλεύει μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι ομάδες αυτού του είδους αξίζει να μένουν στις μεγάλες κατηγορίες.»

Μάρτινς Αμπέλε: «Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα που με δέχθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ελπίζω να είμαστε υγιής και να κάνουμε μια καλή πορεία.»

Σπύρος Λευκαδίτης: «Θέλουμε ο κόσμος της Βέροιας να στηρίξει την ομάδα και εμείς τους διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε πολύ καλή πορεία φέτος και αξίζει να έρθουν στο γήπεδο»

Τάσος Τραϊανός: «Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά όπως γίνεται εδώ και επτά εβδομάδες. Ξέρουμε ότι το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο γήπεδο. Μακάρι να σας έχουμε κοντά μας όλη την χρονιά»

Με απουσίες στην πρεμιέρα

Όσον αφορά τα αγωνιστικά νέα, τραυματίας παραμένει ο Τριχόπουλος ο οποίος δύσκολα θα καταφέρει να δώσει το παρών στο ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος απέναντι στον ΟΦΗ.

Επίσης, δεν θα βρίσκεται στην διάθεση του Δημήτρη Γκίμα το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ο Λετονός «γίγαντας» Μάρτινς Αμπέλε, καθώς δεν έχει φτάσει ακόμα η μπλε κάρτα του από τις ΗΠΑ, ώστε να γίνει και επίσημα μέλος του συλλόγου.

Κώστας Κάππας