ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 839 φορές

Σπουδαίο τρίποντο για τη «Βασίλισσα» 3-2 την Ξάνθη

Σπουδαίο τρίποντο στην προσπάθεια που κάνει για την αποφυγή του υποβιβασμού πήρε η ΒΕΡΟΙΑ, η οποία επικράτησε με 3-1 της Skoda Ξάνθης στο Δημοτικό στάδιο για την 31ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Η ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς, με σκορερ τους Όστοϊτς, Μπαργκάν και Παυλίδη έκαμψε την αντίσταση της αξιόμαχης ακριτικής ομάδας, η οποία ισοφάρισε προσωρινά με τον Βασιλακάκη  στο πρώτο μέρος, αλλά για περίπου 50 λεπτά αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής τους Βεροιώτη μέσου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο δείχνοντας από το ξεκίνημα ότι θέλουν πάση θυσία τους βαθμούς της νίκης.

Αφού στο 3’ προειδοποίησαν με τον Μπαργκάν, το σουτ του οποίου έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι, δύο λεπτά αργότερα άνοιξαν το σκορ!

Ήταν το 5ο λεπτό όταν ο Όστοϊτς με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ από τα 20 μέτρα, έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει πρώτα στο δοκάρι και στην συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα του Κυριακίδη για το 1-0!

Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους φιλοξενούμενους να ισορροπούν αλλά να μην δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Καντιμοίρη.

Παρόλα αυτά κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 33’, όταν μετά από όμορφη προσπάθεια που ξεκίνησε από αριστερά με τον Ντε Γκουζμάν, η μπάλα κατέληξε στο Βασιλακάκη που βγήκε σαν κρυφός κυνηγός, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Καντιμοίρη γράφοντας το 1-1!

Στο 42’ οι Βεροιώτες απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς ο σκόρερ της Ξάνθης αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Σπάθα για τράβηγμα πάνω στον Μπαργκάν.

Στην επανάληψη οι «κυανέρυθροι» ήταν αυτοί που μπήκαν και πάλι καλύτερα, αλλά στο 51’ οι φιλοξενούμενοι λίγο έλλειψε να πάρουν το προβάδισμα, όταν ο Καντιμοίρης απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου.

Η «Βασίλισσα» συνέχισε να ψάχνει το γκολ και στο 58’ τα κατάφερε με τον Μπαργκάν, ο οποίος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και αφού πρώτα κέρδισε τις κόντρες νίκησε τον Κυριακίδη γράφοντας το 2-1.

Στο 70’ οι «κυανέρυθροι» κλείδωσαν τη νίκη τους όταν ο Γκονσάλβες έβγαλε την μπάλα για το Ζεζίνιο, αυτός έστρωσε ωραία στον Παυλίδη, ο οποίος αφού απέφυγε και τον τερματοφύλακα πλάσαρε στην κενή εστία σημειώνοντας το τελικό 3-1!

Στις καθυστερήσεις του αγώνα αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα και ο Όστοϊτς, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 3-2 με κεφαλιά του Νάκα.

Μετά τη λήξη του αγώνα την κόκκινη κάρτα αντίκρισε και ο Αμαραντίδης για διαμαρτυρία.

ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Ζεζίνιο (83' λ.τ. Τραπ), Όστοϊτς, Παυλίδης, Βεργώνης, Καλτσάς (66’ Σισοκό), Μπαργκάν, Γκονσάλβες (79’ Κομόλοφ).

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Μπέρτος, Σολάρι (75’ Νάκας), Παϊτο, Μάνταλος (75’ Μαρίν), Χοσέμι, Τριάδης (61’ Κάλβο), Σολτάνι.