ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1549 φορές

Άφησε υποσχέσεις η ΒΕΡΟΙΑ 2-2 με ΠΑΟΚ

Μία καλή Βέροια, μόνο για ένα μικρό διάστημα του β΄45λέπτου, ήταν ικανή να ανατρέψει το 0-2 του α΄ημιχρόνουυπέρ του ΠΑΟΚ,σε 2-2, αφήνοντας ικανοποιημένο τον κόσμο της, κυρίως απ αυτή την ανατροπή, αλλά και τις ατομικές ενέργειες κάποιων παικτών της.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΒΕΡΟΙΑ

Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Λόπεζ, ακραία μπάκ ήταν οι Μαλόν-Χαροντάκης,κεντρικοί αμυντικοί ο  Σισοκό με τον Μαραγκό, αμυντικά χάφ Μπαλάφας και Παπαδόπουλος, πλάγιοι μεσοεπιθετικοί οι Σάρπονγκ-Κάλβο, και πίσω από τον προωθημένο Καπετάνο, ο Άρτσε ως επιτελικός.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

 Ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που έλεγχε το παιχνίδι από το ξεκίνημά του, ενώ η ΒΕΡΟΙΑ, τον έδωσε χώρο, ψάχνοντας κάτι καλό στην κόντρα επίθεση.

Δεν λειτουργούσαν όπως θα ήθελε ο Αλέκος Βοσνιάδης, τόσο η αμυντική όσο και η μεσαία γραμμή, που είχαν πολλά κενά και μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να  επιτρέπουν στους φιλοξενούμενους να φθάνουν στην περιοχή τους και να απειλούν την εστία του Λόπεζ. Επίσης δύσκολα περνούσε κάποια καλή μπαλιά στους επιθετικούς, με τον Άρτσε να δείχνει ότι δύσκολα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης του επιτελικού μέσου.

Όλα τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσμα, στο πρώτο 45λεπτο του αγώνα,την επιτυχία δύο τερμάτων και τη δημιουργία αρκετών ευκαιριών από πλευράς «Δικεφάλου», ενώ από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι μόνον δύο φορές απείλησαν την εστία του Μπρίκιτς.

Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

 Στην επανάληψη και μόνο οι δύο αλλαγές του Βοσνιάδη, ο οποίος από την αρχή πέρασε στον αγώνα τους Παπαστεργιανό,Σισίνιο, στις θέσεις των Μπαλάφα, Άρτσε, που βρέθηκαν σε άσχημη μέρα, έφθαναν να αλλάξει πρόσωπο προς το καλύτερο η ΒΕΡΟΙΑ. Αφού είχε ένα αναγνωριστικό πρώτο 5λεπτο, στη συνέχεια ανέβασε στροφές και για ένα 20λεπτο κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, καταφέρνοντας μάλιστα να ισοφαρίσει το εις βάρος της 0-2 του α΄ημιχρόνου σε 2-2,που έμελε να είναι και το τελικό.

Μετά το 70΄ο ρυθμός έπεσε, αφού επειρεάστηκε ο ρυθμός του από τις πολλές αλλαγές των δύο αντιπάλων, αλλά και γιατί οι Βεροιώτες έδειχναν ότι αρκούταν στην ισοπαλία.

ΟΙ ΚΥΡΙΩΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

2΄Ο Σισοκό προλαβαίνει και διώχνει προ του Αθανασιάδη,σε παράλληλη του Κάμπος μέσα από την περιοχή της Βέροιας.

17΄Ύστερα από σύγχυση  μέσα στην περιοχή της Βέροιας, ο Αθανασιάδης μ,εσα από αυτήν σούταρε άουτ.

19΄Από σέντρα του Πέλκα,  ο Αθανασιάδης έπιασε εναέριο σούτ από το ύψος του πέναλτυ στέλνοντας τη μπάλλα άουτ.

21΄Ανατροπή του Κάλβο από τον Πούγγουρα ,κλείνει τα μάτια του ο διαιτητής Καραντώνης.

22΄Με ατομική ενέργεια ο Περεϊρα φθάνει στη μικρή περιοχή της Βέροιας, και το σούτ του στέλνει τη μπάλα άουτ

26΄Πρώτη οργανωμένη επίθεση για τους Βεροιώτες, όμως το κοντινό σούτ του Άρτσε,από την σέντρα του Χαροντάκη, αποκρούει με τα πόδια ο Μπρίκιτς.

26΄Στην αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ με τον Κάμπος, που έγινε κάτοχος της μπάλας ενώ ήταν σε καταφανή θέση οφσάιντ, ανοίγει το σκόρ, αφού ο Αγκολέζος μεσοεπιθετικός επέφυγε τον Λόπεζ και πλάσαρε σε κενή εστία με επιτυχία.

33΄Το 1-2 παίζουν πολύ όμορφα Μπίσαβαρ-Κάμπος, ο δεύτερος βγάζει σέντρα ακριβείας για τον Αθανασιάδη που με κεφαλιά από καλή θέση διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του.

38΄Μόνος ο Μπαλάφας στη γραμμλη της μικρής περιοχής του ΠΑΟΚ, κάνει κακό στοπάρισμα και χάνει την ευκαιρία. 42΄Κάλβο και Καπετάνος συνδυάζονται υπέροχα, ο δεύτερος επιχειρεί γυριστό σούτ, όμως ο Μπρίκιτς μπλοκάρει θεαματικά.

53΄Από συρτή μπαλιά του Μαλόν από δεξιά, ο Καπετάνος με ψηλοκτεμαστό πλασέ «κρεμάει» τον Μπρίκιτς και μειώνει σε 1-2

54΄Ο Σισίνιο μόνος με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να τον πλασάρει με επιτυχία.

56΄Με μία βολίδα. αρκετά μέτρα έξω από την αντίπαλη περιοχή, ο Παπαδόπουλος στέλνει τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας των φιλοξενουμένων, ισοφαρίζοντας σε 2-2

58΄Ο Μπίσεσβαρ μόνος με τον Λόπεζ σουτάρει άουτ.   

Η διαιτησία του Καραντώνη(Καραγκιζόπουλος-Παπαδάκης) έπαιξαν ΠΑΟΚ, δίνοντας όλα τα αμφισβητούμενα υπ’ερ του. Αποκορύφωμα ήταν το πρώτο γκόλ των Θεσσαλονικιών, καθώς και κάποια ανύπαρκτα οφσάιντ. με τα οποία οι βοηθοί σταματούσαν τις επιθέσεις της «Βασίλισσας».

ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεζ, Χαροντάκης,Μαλον(80΄Ασίγκμπα), Σισοκό (28΄ λ.τρ. Μελίσης), Μαραγκός, Μπαλάφας(46΄ Παπαστεργιανός), Παπαδόπουλος(80΄Λινάρδος), Σαρπόνγκ(60΄Μίλιεβιτς), Άρτσε(46΄Σισίνιο), Κάλβο((72΄λ. τρ.Μαυριάς), Καπετάνος(60΄Βίτι)

ΠΑΟΚ: Μπρίκιτς, Μάτος(46΄Λέοβατς), Κάμπος(76΄Δεληγιαννίδης), Περεϊρα(62΄Κοροβέσης), Κρέσπο, Μπίσεσβαρ(76΄Τζοβάρας), Αθανασιάδης, Πούγγουρας, Κίτσιου, Πέλκας(76΄Δημιτριάδης), Κάνιας