ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1766 φορές

Απολογήθηκαν Αρβανιτίδης, Λαναρής - Την Τρίτη 19/5 η απόφαση!

«Κατευθυνόμενα» και «σκηνοθετημένα» είναι όσα κατέθεσαν οι Γεωργέας και Καλαϊτζίδης στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, σύμφωνα με τους ανθρώπους της Βέροιας, οι οποίοι προσπάθησαν να πείσουν την πειθαρχική επιτροπή της Super League ότι ο αγώνας Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 που διεξήχθη στις 6/1/2013, δεν ήταν στημένος από τους ίδιους.

Η απόφαση για τη Βέροια (που απειλείται με υποβιβασμό) θα εκδοθεί τελικά την ερχόμενη Τρίτη (19/5), ενώ όπως αποκάλυψαν οι δικηγόροι της, την Παρασκευή (15/5) και πριν πάει στον ανακριτή ο Γιώργος Αρβανιτίδης για να απολογηθεί, θα κατατεθούν μηνυτήριες αναφορές και αγωγές για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση, κατά του Νίκου Γεωργέα, του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, του στοιχηματικού αναλυτή, Νίκου Παναγόπουλου και του Αλέξη Κούγια.
 
Ο τότε μεγαλομέτοχος της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης, είπε κατά την απολογία του:
 
«Ο Καλαϊτζίδης με ευχαρίστησε όταν έφυγε από την ομάδα. Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό έλεγε ότι έπαιζαν με ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Και πράγματι κύριε πρόεδρε παίζαμε απέναντι σε Μήτρογλου, Τζιμπούρ, Χολέμπας, Μανωλά και άλλους! Από μόνος του ο Καλαϊτζίδης δήλωσε τους τιμωρημένους για το συγκεκριμένο ματς. Ούτε ψεγάδι δεν υπάρχει για μένα.
 
Ο Γεωργέας και ο Καλαϊτζίδης είναι κατευθυνόμενοι. Το κίνητρο του Καλαϊτζίδη είναι για να μην πάω να πάρω τον Άρη! Αυτό θέλει. Αχαριστία είναι! Είναι όλα σκηνοθετημένα. Είναι όλα θέατρο και θα πάνε κατηγορούμενοι. Ο Γεωργέας με φίλησε και με ευχαριστούσε όταν έφυγε. Μου είπε ότι όσα λεφτά πήρε από τη Βέροια δεν είχε πάρει ποτέ από την ΑΕΚ»!
 
Ο Γιώργος Λαναρής από την πλευρά του, ανέφερε:
 
«Πάντα μου βγάζανε όλοι το καπέλο. Δεν είχα δώσει ποτέ δικαιώματα. Και τώρα κυκλοφορώ με το κεφάλι κάτω, σαν εγκληματίας. Πώς θα ταΐσω τα παιδιά μου; Εγώ μόνο μπάλα έμαθα. Δεν έμαθα γράμματα».
 
Τόσο η Βέροια, όσο και οι Αρβανιτίδης, Λαναρής, «κατέβηκαν» στην πειθαρχική της λίγκας με… ενισχυμένη νομική εκπροσώπηση.
 
Ο δικηγόρος Στέργιος Σουροβίκης είπε κατά την αγόρευσή του:
 
«Με περίσσιο θράσος, έχει καταθέσει ως μάρτυρας στον ανακριτή κάποιος κύριος Παναγόπουλος ως αυτόκλητος στοιχηματικός αναλυτής. Ποιος τον έχει πιστοποιήσει;
 
Πώς ο Καφές δεν βγήκε να καταγγείλει τότε το περιστατικό; Ποιον είχε ανάγκη να φοβηθεί κάποιος που έπαιζε τόσα χρόνια στην Εθνική; Η κατάθεσή του είναι καταλύτης και αντικρούει πλήρως τις ψευτιές που λένε Γεωργέας και Καλαϊτζίδης. Στους ξένους παίκτες ποιος μετέφρασε την εντολή Λαναρή;
 
Είναι όλα ευφυήματα. Δεν έγινε τίποτα απ’ όλα αυτά. Είναι το μένος του Γεωργέα επειδή δεν υποχώρησε ο Αρβανιτίδης και δεν του ανανέωσε το συμβόλαιο. Στα γόνατα εκλιπαρούσε ο Γεωργέας για να μείνει και να μην γυρίσει στην ΑΕΚ που έπαιζε στη Γ’ Εθνική με την Άνω Ραχούλα και την Κάτω Βρυσούλα»!
 
Ο δικηγόρος Δημήτρης Πετρούσκας,ανέφερε:
 
«Ο Γεωργέας δεν κατονομάζει ποιοι παίκτες του Ολυμπιακού γνώριζαν ότι είναι στημένο το παιχνίδι. Η κατάθεση στοιχηματικού αναλυτή Παναγόπουλου, είναι αναξιόπιστη γιατί δεν λέει τις πηγές του. Μπορεί να είναι φανταστικά τα στοιχεία.
 
Ο Μελισσανίδης και ο Γεωργέας θεωρούν ότι το ματς είχε στηθεί από το πρώτο λεπτό. Ο Παναγόπουλος λέει ότι τα πολλά λεφτά άρχισαν να πέφτουν από το 60’. Υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις που τους διαψεύδουν όλους. Ή έχουμε πέντε ψεύτες ή έχουμε έναν. Είναι απλά μαθηματικά. Οι κατηγορίες είναι έωλες».
 
Ο Άρης Μαστρογιάννης, επίσης δικηγόρος, τόνισε με την αγόρευσή του:
 
«Ο Μελισσανίδης καταθέτει ό,τι του μεταφέρθηκε από τον Καλαϊτζίδη. Και πέφτει σε αντιφάσεις σε σχέση με την κατάθεση Καλαϊτζίδη. Άλλα αναφέρει ο ένας, άλλα ο άλλος.
 
Στο κατηγορητήριο του Ανδρεάδη για Αρβανιτίδη και Λαναρή αναφέρεται ότι ένας επιθετικός δεν πήδηξε ψηλά ή δεν πήδηξε καθόλου ή δεν έπαιξε καλή άμυνα. Τον Γεωργέα τον χρησιμοποιούνε κάποιοι. Είναι 39 ετών. Αυτά που κάνει είναι για το εφάπαξ που παίρνει»!
 
Ο κ. Μαστρογιάννης, εξάλλου, υποστήριξε ότι η όλη υπόθεση ξεκίνησε με τρεις ανώνυμες επιστολές, που «σύμφωνα με τον Κούγια τις απέστειλε ο Νίκος Πατέρας»! Αναφέρθηκε επίσης στην τελευταία κατάθεση Κούγια, περί της… παρέας Μελισσανίδη, Πατέρα, Αλαφούζου και Κακέτση που υποκινούν αυτή την ιστορία…
 
Πρώτος όλων, είχε αγορεύσει ο Αργύρης Λίβας, που σημείωσε τα εξής:
 
«Οι καταθέσεις καταδεικνύουν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με αυτές. Ο εύθικτος Καλαϊτζίδης έμεινε ως το τέλος της χρονιάς. Ο Γεωργέας επίσης λέει τι θεωρεί εκείνος. Και ο Παναγόπουλος λέει είναι στημένο και παίχτηκαν στο πρώτο ημίχρονο 150 χιλ. ευρώ στη νίκη του Ολυμπιακού. Καταλήγει ότι ο τζίρος και με αυτά που παίχτηκαν στο ημίχρονο και στην επανάληψη είναι ικανοποιητικός.
 
Το ματς ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Ολυμπιακού. Λογικό να ποντάρουν στο οβερ. Αν πόνταραν στο άντερ θα ήταν επιλήψιμο. Είναι το φυσιολογικό ποντάρισμα. Αν δεν έβαζε ο Πάντελιτς το γκολ στις καθυστερήσεις όσοι πόνταραν θα έχαναν τα λεφτά τους.
 
Ο Γεωργέας λέει κάνε με αλλαγή, και ότι ο Καφές ζήτησε αλλαγή για τον ίδιο λόγο. Ο Καφές όμως λέει ότι ζήτησε αλλαγή λόγω τραυματισμού. Και έπαιξε το μισό δεύτερο ημίχρονο. Ο Γεωργέας μάλλον δεν μας τα λέει και πολύ καλά. Η κατάθεση Καλτσά δεν συνδέεται με τη Βέροια γιατί όταν κατέθεσε είχε ήδη φύγει από τη Βέροια. Καθόταν στον πάγκο και κάθισε δίπλα του ο Γεωργέας και δεν του ανέφερε απολύτως τίποτα.
 
Το συμβάν έγινε 6 Ιανουαρίου. Ο Καλαϊτζίδης καταλαβαίνω ότι δεν μπορούσε να φύγει τότε. Ο Γεωργέας, όμως, θα μπορούσε να πει ότι εγώ δεν κάθομαι σε αυτή τη βρώμικη ομάδα και να φύγει. Κάθεται όμως και αυτός και συνεργάζεται κάθε μέρα με τον Αρβανιτίδη και τον Λαναρή. Είναι γνωστό ότι είναι συναισθηματικά δεμένος με την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ έπεφτε κατηγορία. Αν το είχε καταγγείλει τότε, θα βοηθούσε την ΑΕΚ.
 
Ο πειθαρχικός κώδικας θέλει να εμπλέκονται τρεις ποδοσφαιριστές. Όμως εμείς καλούμαστε με τον παλιό κώδικα που δεν θέλει κανέναν. Αυτό μου δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά. Στην δίωξη είναι μόνο οι τρεις καταθέσεις. Τα δικά μας τα στοιχεία δεν υπάρχουν πουθενά.
 
Ο Καλαϊτζίδης και ο Γεωργέας έπρεπε να κληθούν σε απολογία. Έχουν κάνει παράβαση, γιατί λένε ότι ξέρουν κάτι και δεν το κατέθεσαν στο χρόνο που θα έπρεπε. Και είναι στο απυρόβλητο. Είναι κατήγοροι και έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι. Έπρεπε να τους ρωτήσει και ο ανακριτής γιατί πήγαν μετά από δυόμιση χρόνια. Δεν έχουν κανένα λόγο να το κάνουν τώρα, εκτός αν συμβαίνει κάτι πίσω από την κουρτίνα».

Πηγή: sdna.gr