ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Εν Βεροία…

Γιατί όχι χώρος για παιχνίδια;;

Η ιδέα μου ήρθε όταν περνώντας απο την πλατεία Ωρολογίου, είδα μέσα στο σιντριβάνι, το οποίο έχει στερέψει εδώ και πολλούς μήνες, να παίζουν παιδιά.

Γιατί λοιπόν από τη στιγμή που αυτό δεν λειτουργεί να μην το μετατρέψουν οι αρμόδιοι σε ένα χώρο για παιχνίδια. Ετσι θα εκμεταλλευτούν ένα χώρο, ο οποίος αυτή τη στιγμή κάθε άλλο παρά ομορφιά προσδίδει στην πλατεία Ωρολογίου.

Στολίζουν τους δρόμους!!!

Είναι ιδέα μας ή όλο και περισσότεροι Βεροιώτες συνειδητοποιούν ότι ο δημόσιος χώρος είναι “δικός μας”; Ότι οι γειτονιές που ερημώνουν δεν θα ξαναζωντανέψουν μόνες τους μαγικά, παρά μόνο αν τις αξιοποιήσουν οι ίδιοι; Ότι το σπίτι τους δεν είναι απλώς στην Βέροια, αλλά ότι η Βέροια είναι το σπίτι τους; Ευτυχώς, η απάντηση είναι καταφατική. Κάπως έτσι σκέφτηκαν επιχειρηματίες της οδού Αντωνίου Καμάρα και πήραν την πρωτοβουλία, σε πρώτη φάση, να φωτίσουν τον δρόμο μπροστά από τα μαγαζιά τους, καθώς και του πεζοδρομημένου εμπορικού κέντρου, του οποίου μέρος του στόλισαν με χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Στην κάτω φωτο μία εικαστική παρέμβαση και ο χώρος έγινε “δικός τους”, ο κουβάς που κρέμεται πλάι στο φωτεινό αμπαζούρ παντρεύει τον κήπο με το καθιστικό μας, και οι καταστηματάρχες του δρόμου χαίρονται επιτέλους να βγαίνουν από την πόρτα τους. 

Τελικά...“η πόλη είναι αυτό που είναι, γιατί οι πολίτες είναι αυτοί που είναι”. Μπράβο τους!!!!

Η «Μαγική Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Βέροιας» έρχεται…

Στον προγραμματισμό των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας, ενόψει των εορτών, συμπεριλαμβάνεται και αυτή με τον τίτλο «Μαγική Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Βέροιας» που θα ξεκινήσεις από την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου έως την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013.

Σ' αυτή την εκδήλωση θα συμμετάσχουν με τη δική τους δράση, Ωδεία της πόλης, οι Πρόσκοποι, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, ο Σύλλογος Πρωτοβουλία για το Παιδί, η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, αλλά και εθελοντές, μέλη του Συλλόγου που με μεγάλη χαρά προθυμοποιήθηκαν να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν.

Ωστόσο, η πρόσκληση για συμμετοχή είναι ακόμη ανοιχτή αν κάποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο του Συλλόγου 2331063103.

Η «Μαγική Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Βέροιας» θα ανοίξει τις πύλες της την Πέμπτη 5/12 και την Παρασκευή 6/12 με το στολισμό και την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από μικρούς και μεγάλους.

Οι δράσεις θα είναι ποικίλες και ουσιαστικά θα ξεκινήσουν 14/12 και θα λήξουν 31/12.

Μια αξιέπαινη εικαστική έκθεση - αφιέρωμα στη Μικρασιατική καταστροφή

Την περασμένη Κυριακή (24/11/2013) είχα την ευκαιρία να ξεναγηθώ και να θαυμάσω την  εικαστική έκθεση-αφιέρωμα στη Μικρασιατική καταστροφή που συνδιοργάνωσαν  στο Δημαρχείο Βέροιας, η Γκαλερί Παπατζίκου, ο Δήμος και ο εκπολιτιστικός σύλλογος Μικρασιατών Βέροιας.

Τα «90 ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ», δημιουργημένα από 77 νέους και διακεκριμένους Έλληνες εικαστικούς, αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές όχι μόνον των συμπολιτών μας που έλκουν την καταγωγή τους από την ευρύτερη περιοχή της Μικράς Ασίας και της Σμύρνης, αλλά και κάθε Έλληνα που δεν ξεχνά την ιστορία του.

Οι βασικοί συντελεστές του “στησίματος” της  έκθεσης κ. Ίρις Κρητικού από την Αθήνα και η κ. Βίκυ Παπατζίκου προτείνουν και προσκαλούν τον κάθε Βεροιώτη  να επισκεφθεί την έκθεση, που με ιδιαίτερο τρόπο μεταλαμπαδεύει τη ζωντανή ιστορία της καταστροφής της Σμύρνης, μέσα από την ζωγραφιά.

Τα εκτιθέμενα έργα αποκαθιστούν την ιστορική μνήμη σε μεγάλο βαθμό, καθόσον  αποτελούν  αποδεικτικά στοιχεία για την διατήρηση της ιστορικής αλήθειας, κόντρα σε ανιστόρητα φληναφήματα όψιμων παραχαρακτών της ιστορίας του Ελληνισμού.

Πολλά από τα έργα με εντυπωσίασαν. Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!

Στην τελική ευθεία η αποθεραπεία Παπαστάμκου

Στην τελική φάση της αποθεραπείας του περνά ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Παπαστάμκος. Ο Βεροιώτης πολιτικός που τον περασμένο Φλεβάρη υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και έπεσε στην αίθουσα τους Ευρωκοινοβουλίου, έδωσε με επιτυχία την σοβαρή αυτή μάχη κι ετοιμάζεται να βγει νικητής.

Ο Γιώργος Παπαστάμκος έχει συνέλθει, μιλά, αστειεύεται και γράφει ενώ με βοήθεια σηκώνεται και στα πόδια του. Αυτό που μένει είναι να αποκτήσει την μυική μάζα που έχασε από την πολύμηνη περιπέτεια, να ακολουθήσει πρόγραμμα ενδυνάμωσης των ποδιών του για να επιστρέψει στο σπίτι και την οικογένειά του.

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε o προϋπολογισμός

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός και το Τεχνικό πρόγραμμα 2014 του Δήμου Βέροιας, από το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε το μεσημέρι Κυριακής. Το ύψος του φτάνει τα 53,7 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού της Δημάρχου Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη είπαν “ναι” στο τεχνικό πρόγραμμα το οποίο θεωρούν “συμμαζεμμένο λόγω των περιορισμένων εσόδων και επιχορηγήσεων, αλλά ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο”.

Αντίθετα, αρνητική ήταν η ψήφος των δημοτικών συμβούλων όλων των πσρατάξεων της μειοψηφίας, επιρρίπτοντας ευθύνη για αδράνεια στην Δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα υπήρξαν 17 ναι, 6 λευκά και 3 όχι.

Σταμάτησε η δημοτική χορωδία

Δεν γνωρίζουμε αν οφείλεται στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης ή του δήμου η αναστολή λειτουργίας της χορωδίας ενηλίκων της ΚΕΠΑ του δήμου Βέροιας. Η συρρίκνωση της τοπικής (όχι εισαγόμενης) πολιτιστικής δραστηριότητας νομίζουμε ότι έπρεπε να αποφευχθεί ύστερα μάλιστα από την επιτυχημένη δεκαετή δράση του μουσικού αυτού σχήματος τόσο μέσα όσο και έξω από τα όρια του καλλικρατικού μας δήμου.

Σε άλλους δήμους γειτονικούς και μη (Γιαννιτσά, Αλεξάνδρεια, κ.λ.π) βρέθηκε ο τρόπος συνέχισης της λειτουργίας Χορωδιακών σχημάτων, εδώ όμως όχι. Κρίμα.

Καλώς τον κι ας άργησε!!!

«Καλώς τον κι ας άργησε…» που λέει και ο λαός μας. Ο λόγος για τον πρώην Βουλευτή Θανάση Γικόνογλου, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, ετοιμάζεται να επανέλθει στον πολιτικό στίβο.

Καλά κάνει και κρατάει «χαμηλούς τόνους», γιατί δεν τον …παίρνει να τους υψώσει. Ειδικά αν συμμετάσχει σε κεντροαριστερή κίνηση, όπως αναφέρεται, τότε είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην πολιτική ζωή του τόπου μας, με τα ανάλογα αποτελέσματα!!!

Ίδρυση Μουσείου στη Βεργίνα, …πριν 30 χρόνια!!!

Τι σου είναι οι συμπτώσεις!!! Στην σημερινή μας έκδοση, το κύριο θέμα περιλαμβάνει και το υπό κατασκευή πολυκεντρικό μουσείο στη Βεργίνα. Ανατρέχοντας στο αρχείο της εφημερίδα μας για το τι έγραφε πριν 30 χρόνια (1983) την ίδια μέρα, «ανακαλύψαμε» πως στην πρώτη σελίδα υπήρχε εξαγγελία «ίδρυσης μουσείου στη Βεργίνα», από την αείμνηστη Υπουργό πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη.

Από εκείνη την εξαγγελία (και ενδεχόμενα προηγούμενες) και τις επόμενες που ακολούθησαν, πέρασαν τριάντα συναπτά χρόνια για να μπουν, τελικά, θεμέλια για ένα τόσο σπουδαίο έργο για τη Βεργίνα, τη Βέροια, την Ημαθία, την Μακεδονία, την Ελλάδα, τον Ελληνισμό.

Έτσι, όταν βάζουμε μεγάλους στόχους για έργα στην Ημαθία, να λαμβάνουμε υπόψιν ένα πλάνο έγκρισης τουλάχιστον τριάντα χρόνων.  

Η Ι. Σοφρόνωφ και ο …γάμος της κότας

Καταψήφισε ο συνδυασμός Λαϊκή Αγωνιστική Συσπείρωση το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Βέροιας. Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιωάννα Σοφρόνωφ ήταν καυστικότατη στην τοποθέτησή της, χαρακτηρίζοντας τις αντεγκλήσεις μεταξύ της Δημάρχου Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λάζαρου Τσαβδαρίδη, ως κοροϊδία των πολιτών.

“Προς τι οι κοκορομαχίες;” είπε η κα. Σοφρόνωφ και συμπλήρωσε: “Μαζί ψηφίζεται, στην κεντρική πολιτική σκηνή, όλα τα μέτρα που αφαιρούν εισόδημα των πολιτών, μαζί ψηφίζεται αντιεργατικά μέτρα, το παρατηρητήριο κ.λ.π.. Προς τι η κοροϊδία με τις κοκορομαχίες σας. Διαβάστε το βιβλίο “ο γάμος της κότας”  της κας Ζαραμπούκα, και θα νοιώσετε την συμπεριφορά σας”.

Εκλεισε για 15 μέρες τμήμα της Βενιζέλου

Από την Τροχαία ανακοινώθηκε ότι στο τμήμα της οδού Βενιζέλου, από την συμβολή της με τον οδό Μ. Αλεξάνδρου έως την συμβολή της με την οδό Μαλακούση απογορεύεται η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση λόγω των εργασιών ανάπλασης.

Η απαγόρευση ισχύει έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Χωρίς ιερέα οι Γεωργιανοί

Χωρίς ιερέα έμεινε ο Ιερός Ναός Γεωργιανών, λόγω κάποιου προσωπικού προβλήματος του παπα Σάββα.

Έτσι, η Κυριακάτικη δοξολογία δεν γίνεται πλέον και οι κάτοικοι του χωριού δεν μπορούν να εκκλησιαστούν και κάποιοι από αυτούς αναγκάζονται να πάνε σε γειτονικές με το χωριό τους εκκλησίες.

Επειδή οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν και ιδιαίτερα στην περιοχή αυτή οι μετακινήσεις αυξάνουν τους κινδύνους, είναι χρήσιμο να αποσπαστεί ένα ιερέας στην εκκλησία των Γεωργιανών, ειδικά για την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. 

Kλειστό το Μουσείο Εκπαίδευσης στη Βέροια

Ερώτηση για το Μουσείο Εκπαίδευσης έκανε η Ιωάννα Σοφρόνωφ, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ζητώντας να μάθει αν θα ανοίξει.

Απαντώντας ο Γιώργος Μιχαηλίδης, είπε ότι υπάρχουν δυσκολίες διότι δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσει. «Η απόσπαση του εκπαιδευτικού έληξε. Δεν μπορούμε να προσλάβουμε προσωπικό. Περιμένω κάποιες διαδικασίες που έκανα για να έρθει προσωπικό».