ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Η ανυπαρξία ενός Δήμου ταλαιπωρεί τους αγρότες

Ο στρατός με το Τάγμα Μηχανικού αποφάσισε εδώ και ένα χρόνο περίπου (από τέλος Γενάρη του 2023) να κατασκευάσει νέα γέφυρα στο σημείο ή λίγο παραδίπλα στον χείμαρρο «Κρασοπούλη» που συνδέει τον Παλαιό Πρόδρομο Δ. Αλεξάνδρειας με την επαρχιακή οδό Μελίκης – Κουλούρας, η οποία καταστράφηκε από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Προϋπόθεση ήταν ο Δήμος Αλεξάνδρειας να κάνει τσιμεντένιο μεσόβαθρο, σαν υποστήριγμα της νέας, στρατιωτικής γέφυρας, που θα έκανε ο στρατός, ώστε από αυτή να υπάρχει η δυνατότητα να διέρχονται φορτία 20 και 20 τόνων.

Δυστυχώς όμως ο Δήμος Αλεξάνδρειας δεν μπήκε στην διαδικασία αυτή και να διαθέσει ένα ποσό των 30.000 ευρώ για να γίνει αυτό το υποστήριγμα και έτσι μέχρι σήμερα και για κάποιους μήνες ακόμα οι αγρότες του Παλαιού Προδρόμου θα αναγκάζονται να κάνουν έναν ολόκληρο κύκλο, αρκετών χιλιομέτρων, ώστε να πάνε στα αγροκτήματά τους για να φροντίσουν τα κτήματά τους και να συγκομίσουν την παραγωγή τους.

Όπως πληροφορούμαστε το υπουργείο, τελικά, θα δώσει μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση 30.000 ευρώ στον Δήμο Αλεξάνδρειας ώστε να κατασκευαστεί αυτό το μεσόβαθρο και μετά το μηχανικό του στρατού θα έχε την δυνατότητα να φτιάξει την γέφυρα μέσα σε λίγες μέρες.

Άντε να δούμε!!!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (4/12/23)