ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Να δοθεί και… βεροιώτικο χρώμα στα σπίτια

Αν και αρχικά υπήρξαν καθυστερήσεις από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, λόγω ευρημάτων, προχώρησαν αρκετά τα έργα βιοκλιματικής ανάπλασης και αναζωογόνησης υποβαθμισμένων περιοχών στο ιστορικό κέντρο της Βέροιας.

Ήδη υπογειοποιήθηκε το δίκτυο ενέργειας, διαμορφώθηκε το μεγαλύτερο τμήμα των δρόμων και πλέον τα τμήματα γίνονται εργασίες ανάδειξης τμημάτων των παλαιών καλντεριμιών που υπήρχαν στα στενά δρομάκια.

Ήδη με τις μέχρι τώρα εργασίες, αλλά και με αυτές που θα ολοκληρωθούν στην συνέχεια, αναμένεται να δώσει νέα όψη στην παλιά πόλη, όπου συναντώνται η ιστορία και η σύγχρονη καθημερινότητα. Πρόκειται για μια περιοχή περίπου δέκα στρεμμάτων (από την οδό Δημοσθένους μέχρι την οδό Κεντρικής, μέσω των οδών Σοφού και Γ. Γουδή που συνδέει τμήμα της παλαιάς πόλης με το μνημείο της παλαιάς Μητρόπολη), που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, θα αποτελέσει έναν πόλο έλξης επισκεπτών και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Με την ευκαιρία να πούμε πως, αν υπάρχει η δυνατότητα οι ιδιοκτήτες των παλαιών σπιτιών της περιοχής να «υποχρεωθούν» -στηριχθούν οικονομικά, να βάψουν τις εξωτερικές πλευρές των οικημάτων με τα χρώματα που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα στη Βέροια (κίτρινο, μπορντό, γαλάζιο κ.λ.π.), κυριολεκτικά θα γινόταν μια μαγευτική περιοχή που θα εντυπωσίαζε τους επισκέπτες.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (27/11/23)