ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Άλσος Αγίου Νικολάου: Το ειδυλλιακό αξιοθέατο της Νάουσας

Σπουδαίος πνεύμονας πράσινου, ο οποίος έχει αξιοποιηθεί σωστά, γενόμενος πόλος αναψυχής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της μακεδονίτικης πόλης

Επισήμως «Άλσος» Αγίου Νικολάου, όμως κάποιοι το λένε και «Πάρκο», ενώ, αν έρθετε στη Νάουσα, θα ακούσετε τους ντόπιους να το λένε και απλά «Άγιο Νικόλα». Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έναν ειδυλλιακό πνεύμονα πράσινου, ο οποίος έχει αξιοποιηθεί σωστά, αναδεικνυόμενος σε κέντρο αναψυχής με πανελλήνια φήμη.

Παίρνοντας το όνομά του από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται εντός των ορίων του, το άλσος είναι από τα κύρια αξιοθέατα και της Νάουσας αλλά και της Ημαθίας γενικότερα, εντυπωσιάζοντας σταθερά τους επισκέπτες της περιοχής. Αυτό, βέβαια, οφείλεται στην πολύ ορθή οικολογική του διαχείριση από τις δημοτικές αρχές της μακεδονίτικης πόλης, που αξιοποίησαν κι ένα σχετικό κονδύλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πρόγραμμα LIFE). Έτσι, υπήρξε πρόνοια για έναν υπαίθριο χώρο καλά διαρρυθμισμένο, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα περπατιέται άνετα από όλους.

Ως αποτέλεσμα, το άλσος υποδέχεται πλέον πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες σε ετήσια βάση –τόσο από τη χώρα μας, όσο και από τα γειτονικά κράτη των Βαλκανίων. Οι οποίοι φεύγουν σαγηνευμένοι από τον συνδυασμό του φυσικού κάλλους του χώρου με τα ρυάκια, τα ξύλινα γεφύρια, αλλά και τη λιμνούλα, όπου ζουν μάλιστα και αρκετές πάπιες.

Διαβάστε περισσότερα…