ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τέσσερα χρόνια προτείνει συνέδριο για τον Μανώλη Ανδρόνικο

Ο σπουδαίος αρχαιολόγος Μανώλης Ανδρόνικος που ανακάλυψε τον πλούτο της αρχαίας Μακεδονίας γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1919.

Ήταν ο επιστήμονας που έκανε την ανακάλυψη του αιώνα στην χώρα μας και όχι μόνο, με τους σπουδαίους τάφους της Βεργίνας. Και όμως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν κάνει τίποτα για να τιμήσει την μνήμη αυτού του σημαντικού, για τον τόπο μας, ανθρώπου.

Κάθε χρόνο, τέτοια μέρα (23 Οκτωβρίου), εδώ και τέσσερα χρόνια, ο απερχόμενος Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Παύλος Παυλίδης θέτει ως πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, την πρόταση κάθε χρόνο και κάθε τέτοια περίοδο να γίνεται ένα διεθνές συνέδριο στην μνήμη του.

Όπως αναφέρει «αξίζει να τιμούμε έναν άνθρωπο που ανακάλυψε στον τόπο μας ένα από  τα ποιό σημαντικά κομμάτια της ιστορίας μας. Αξίζει αυτόν τον τόπο να τον επισκεφτούν αρχαιολόγοι από όλα τα μέρη του κόσμου, αξίζει αυτής της αίγλης αυτός ο τόπος. Υπάρχει καλύτερη προβολή του τουριστικού και συνεδριακού  προϊόντος από αυτήν; Ο άνθρωπος αυτός μας άφησε παρακαταθήκη κι εμείς του οφείλουμε την αναγνώριση και την τιμή».

Δυστυχώς όμως αυτά τα τέσσερα χρόνια η πρόταση του Παύλου Παυλίδη πέφτει στο κενό, αφού δεν «υιοθετείται» από την διοίκηση του Δήμου.

Και επειδή οι «Συνδημότες» του Παύλου Παυλίδη δεν θα συμμετέχουν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, κάνει έκκληση στους νέους Δημοτικούς Συμβούλους να στηρίξουν αυτήν την ιδέα που μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει στον τόπο μας.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (13/11/23)