ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Φυλάγεται και η Εβραϊκή Συναγωγή στη Βέροια

Πολλές φορές ως πολίτες εκφράζουμε την δυσαρέσκειά μας για την ανεπαρκή αστυνόμευση τόσο σε υποθέσεις καθημερινότητας, όπως είναι παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όσο και σε άλλες περιπτώσεις παραβατικότητας.

Η απάντηση από τους υπεύθυνους της αστυνομίας, είναι η έλλειψη προσωπικού. Και σε πρόσφατη συζήτηση που είχαμε με τον Διοικητή της Τροχαίας Βέροιας, διαπιστώσαμε ότι πράγματι υπάρχει αυτό το πρόβλημα.

Όπως μας είπε, αστυνομικοί χρησιμοποιούνται για υπηρεσίες που δεν «φαίνονται», όπως για παράδειγμα τους τελευταίους μήνες. Προσωπικό της Αστυνομίας εκτελούσε υπηρεσία φύλαξης του Πρωτοδικείου Βέροιας, καθώς μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν «ανοιχτό» το θέμα της επανακαταμέτρησης των ψήφων από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Επίσης με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, χρησιμοποιούνται άνδρες της αστυνομίας για την φύλαξη της Εβραϊκής Συναγωγής στη Βέροια και επίσης ικανός αριθμός αστυνομικών βρίσκονταν σε απόσπαση από τις υπηρεσίες της Βέροιας στην Σχολή Αστυφυλάκων Νάουσας.

Το ευτύχημα είναι πως ο Αρχηγός της Αστυνομίας πριν λίγες μέρες ενέκρινε την τοποθέτηση 13 αστυνομικών στην Σχολή Αστυνομίας της Νάουσας, οπότε όσοι είχαν αποσπαστεί από τη Βέροια, θα επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (6/11/23)

photo: discoververia.gr