ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Απομονωμένη η Βεργίνα τις Κυριακές

Μετά την ολοκλήρωση του νέου Μουσείου των Αιγών στη Βεργίνα, η επισκεψιμότητα από έλληνες και ξένους τουρίστες έχει αυξηθεί σημαντικά.

Παράλληλα γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια και από την Αντιπεριφέρεια και από τον Δήμο Βέροιας και από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας να προβληθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο αρχαιολογικός πλούτος της Βεργίνας, ώστε να αποτελέσει τον Νο1 προορισμό στη Βόρεια Ελλάδα.

Όμως υπάρχουν και προβλήματα καθημερινότητας τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν. Όπως μας είπαν κάτοικοι της Βεργίνας, τις Κυριακές δεν υπάρχει δρομολόγιο του ΚΤΕΛ από Βέροια και αντίστροφα, ώστε να μπορούν να μετακινηθούν οι τουρίστες που μετακινούνται με δημόσια συγκοινωνία και όχι με ιδιωτικά οχήματα. Μάλιστα μας είπαν πως ενίοτε παρατηρείται το φαινόμενο να κυκλοφορούν στον πεζή δρόμο οι τουρίστες, κάνοντας μια απόσταση 12 χιλιομέτρων από τη Βέροια για τη Βεργίνα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι το κόστος για τα ΚΤΕΛ μπορεί να είναι ασύμφορο με την δρομολόγηση λεωφορείου από τη Βέροια προς Βεργίνα και το αντίστροφο, όμως είναι και απαράδεκτο τις Κυριακές να είναι «απομονωμένος» ο σημαντικότερος τουριστικός προορισμός της Ημαθίας.

Μήπως θα μπορούσε να τεθεί σε επιφυλακή ένα μικρό όχημα τύπου βαν, το οποίο κατόπιν συνεννόησης και συντονισμού με τα ΚΤΕΛ της Ημαθίας στην Θεσσαλονίκη και τις υπηρεσίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων (στο Μουσείο της Βεργίνας), να γίνονται έκτακτα δρομολόγια;

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ" (6/11/23)