"Τριπόταμος, το ποτάμι της Βέροιας" - Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τα σχολεία

Από τον Σύλλογο «Φίλο του ποταμού Τριποτάμου» Βέροιας, έγιναν γνωστά τα εξής:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε για το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που επιμελήθηκε ο σύλλογος μας! 

Ένα πολύ σημαντικό έργο για γνωριμία, ευαισθητοποίηση, και αγάπη για το ποτάμι μας στην διάθεση των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας!!!

…Από την πλευρά του συλλόγου να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την αρχαιοελληνική μυθολογία η <<Νύμφη Βέροια>> είναι κόρη του Ωκεανού και της Θέτιδος, η οποία έκανε τον πρώτο της περίπατο στην περιοχή μας και μαγεμένη από την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος αποφάσισε να αφιερωθεί στην προστασία και την γονιμότητα του. Ως «Ναϊάδα» νύμφη ζει άρρηκτα συνδεδεμένη για όσο διάστημα αναβλύζουν τα νερά του ποταμού που διαρρέει τον τόπο της κατοίκησής της (του Τριπόταμου)...

Την προσπάθειά μας για αποκατάσταση αυτής της «…χαμένης αρμονίας του ανθρώπου με το υπόλοιπο φυσικό περιβάλλον», προσφέρθηκαν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά να πλαισιώσουν περισσότεροι από 1.000 (μέχρι στιγμής) μαθητές και μαθήτριες μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, συμμετέχοντας ενεργά στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Τριπόταμος, το ποτάμι της Βέροιας»!

Μεγάλος χορηγός του προγράμματος είναι οι επιχειρήσεις «SUPERCOURSE» & «Λέξις» του κ. Γεράσιμου Καλλιγά.

Όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν με τις δικές τους δυνάμεις στο έργο του συλλόγου «Φίλοι του ποταμού Τριπόταμου Βέροιας» μπορούν να επικοινωνούν με τους ακόλουθους τρόπους:

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοσελίδα: https://tripotamos.wixsite.com/filoitripotamou

Facebook: https://www.facebook.com/filoi.tripotamou/

Το Δ.Σ. του συλλόγου

Παπακανάκης Πάρης : 6936741970 Πρόεδρος

Μαυροκεφαλίδης Γιάννης - Αντιπρόεδρος

Ασλάνογλου Νίκος - Γραμματέας

Μαυροκεφαλίδης Δημήτρης - Ταμίας

Γρηγοριάδου Σιουκιούρογλου Ανασταστασία - Υπεύθυνη

δράσεων, επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων

Κάκαρης Γιώργος - Υπεύθυνος επιστημονικού αρχείου

Κελεπούρης Νίκος - Υπεύθυνος δράσεων