ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Επιτυχημένη η δράση Erasmus+ στη Νάουσα!

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε στην πόλη της Νάουσας η δράση “Eurolibrary”, στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανταλλαγής νέων Erasmus+, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 στο δημοτικό πάρκο.

Πέντε αυτοκινούμενα με 25 νέους από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, έφθασαν στη Νάουσα, έστησαν τα τροχόσπιτα τους στο “πλακόστρωτο”, υποδέχθηκαν τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα τους και πραγματοποίησαν τη δράση της “ανθρώπινης βιβλιοθήκης”.

Οι συμμετέχοντες, μαθητές γυμνασίου- λυκείου, αλλά και μεγαλύτεροι επισκέπτες διάλεγαν από μια λίστα ένα “βιβλίο” κι εμφανιζόταν μπροστά τους ένας Πορτογάλος, ένας Ισπανός, μία Ρουμάνα από την Κωνστάντζα, ένας Τσέχος και μία Ολλανδέζα να τους διηγηθεί την ιστορία του.

Όσοι συμμετείχαν είχαν έτσι την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή, με νέους από άλλες χώρες, να ανταλλάξουν ανησυχίες, να ανταλλάξουν απόψεις, να γνωρίσουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής νέων και να “ανοίξει” το μυαλό τους.

Προς ευχάριστη έκπληξη των διοργανωτών και των νέων που ήρθαν στην Ημαθιώτικη πόλη οι μαθητές που συμμετείχαν στη δράση… δεν ήθελαν να φύγουν! Δανειζόντουσαν το ένα “βιβλίο” μετά άλλο!  Κι ας είχε περάσει η ώρα, πέρα από το σχολικό τους ωράριο!

Έπειτα από τη δράση στο πάρκο της Νάουσας, οι νέοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα έκαναν “πικ-νικ” στο άλσος του Αγίου Νικολάου, επισκέφθηκαν τοπικό οινοποιείο όπου εκεί ξεναγήθηκαν και γνώρισαν γευστικά το ξινόμαυρο κρασί μας και δείπνησαν το βράδυ στο κέντρο της πόλης. Αναχώρησαν την επόμενη μέρα από τη Νάουσα, με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Η δράση ήταν μια συνδιοργάνωση του ΕΓΣ “Ζαφειράκης” Νάουσας, με τον Ολλανδικό φορέα Stiching Liberta Care στο πλαίσιο του Erasmus+ και τη υποστήριξη του Δήμου Ηρωϊκής Πόλης Νάουσας.Αξίζει παράλληλα να αναφερθεί και η δυναμική παρουσία που είχε στη δράση το “Λάππειο” 1ο Γυμνάσιο Νάουσας, με τον πάντα ενεργό Ναουσαίο καθηγητή κ. Μπιλιούρη Γιώργο που συνόδευσε τους μαθητές του.