ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Στους δρόμους της Βέροιας γίνεται… της λακκούβας!!! (φωτο)

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΞΥΝΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ. ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ

ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΒΕΡΟΙΑ" (20/3/23)

Σοβαρό πρόβλημα, ένα από τα μεγαλύτερα των τελευταίων μηνών, που αντιμετωπίζει η πόλη της Βέροιας αυτή τη στιγμή ίσως είναι οι λακκούβες.

Όλοι κυκλοφορούμε και βλέπουμε καθημερινά σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και όχι μόνο την κατάσταση του οδοστρώματος. Τεράστιες λακκούβες και μπαλώματα σε «παλιές», κάθετες και παράλληλες τομές που δημιουργούν «σαμαράκια», συνθέτουν μια άσχημη, δυσλειτουργική και ταυτόχρονα επικίνδυνη κατάσταση για οδηγούς και πεζούς.

Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που έχουν προκληθεί υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα είτε πέφτοντας μέσα σε αυτές είτε προσπαθώντας να τις αποφύγουν.

Το πρόβλημα της γήρανσης του ασφαλτοτάπητα σε πολλούς δρόμους της Βέροιας έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα μετά τα έργα που γίνονται για την τοποθέτηση αγωγών φυσικού αερίου, αλλά και οπτικών ινών τριών εταιρειών τηλεφωνίας και διαδικτύου. Σ΄ αυτά να προσθέσουμε και τις παρεμβάσεις που κάνει η ΔΕΥΑΒ, για την αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυό της. Βέβαια εκεί που υπήρξε μεγάλο πρόβλημα, ήταν στο τμήμα όπου η ΔΕΥΑΒ αντικατέστησε τους αμιαντοσωλήνες με πλαστικούς, και αφορά την περιοχή από την οδό Ανοίξεως και μέχρι την οδό Θεσσαλονίκης (οδός Παυσανίου κ.λ.π.).

Όταν δε, επικρατούν συνθήκες κακοκαιρίας με έντονες βροχές οι λακκούβες και μεγαλώνουν και βαθαίνουν! Δημότες και οδηγοί διαμαρτύρονται για την άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου της Βέροιας με καθιζήσεις ή λακκούβες αλλά και ανυψώσεις, ρωγμές, πρόχειρα μπαλώματα και αυλακώσεις του οδοστρώματος. Κυριολεκτικά δρόμοι-παγίδες με πολλούς οδηγούς να διαπιστώνουν για σοβαρές ζημιές στα οχήματά τους από τις μεγάλες λακκούβες στο οδόστρωμα. Σε μεγάλους κεντρικούς δρόμους αλλά και σε μικρότερους, το ενδεχόμενο να μη συναντήσει κάποιος λακκούβα είναι πολύ μικρό και δυστυχώς η κατάσταση σχεδόν κάθε χρόνο με τις κακοκαιρίες του χειμώνα και τα διάφορα σκαψίματα που γίνονται, χειροτερεύει αντί να καλυτερεύει.

«Κάθε …έξι μήνες αλλάζουμε λάστιχα και αμορτισέρ από τις λακκούβες», δήλωσε στην εφημερίδα μας οδηγός που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, ενώ ένας δικυκλιστής μας περιέγραψε το ατύχημα του όταν έπεσε σε λακκούβα σε κεντρικό δρόμο της Βέροιας.

Εκτός από την πόλη της Βέροιας, περιοχές με τα μεγαλύτερα προβλήματα υπάρχουν και στο Μακροχώρι. Η ΔΕΥΑΒ έχει προχωρήσει σε μεγάλο έργο αποχέτευσης και ακόμη βρίσκεται σε μερικό στάδιο συνδέσεων των κατοικιών. Όμως οι κάτοικοι δρόμων όπου έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες περιμένουν να γίνουν ασφαλτοστρώσεις, τουλάχιστον στις τομές που άνοιξε η ΔΕΥΑΒ. Δηλαδή από αγανάκτηση και μόνο για την σημερινή κατάσταση, αποδέχονται ακόμα και τα «μπαλώματα».

Κ. Βοργιαζίδης: Θα αντιμετωπίσουμε συνολικά τους δρόμους…

Πρόσφατα ο Δήμος Βέροιας ανακοίνωσε ότι εντάχθηκε η χρηματοδότηση του έργου «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας στον Δήμο Βέροιας» προϋπολογισμού 2.192.000,00€ από το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της Δράσης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο» η οποία χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει στοχευμένες παρεμβάσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, σε αποκατάσταση και βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην οδό Στρατού – Παυσανίου στην πόλη της Βέροιας, αλλά και στο οδικό δίκτυο του οικισμού Μακροχωρίου.

Αυτά όμως δεν αρκούν. Η πόλη της Βέροιας είναι «γεμάτη» από λακκούβες και «μπαλώματα», ακόμα και σε κεντρικότατα σημεία της. Αυτό σημαίνει πως την δημοτική αρχή θα πρέπει να απασχολήσει συνολικά το πρόβλημα με την κατάσταση που υπάρχει στους δρόμους.

«Υπάρχει πράγματι μεγάλο πρόβλημα το οποίο οξύνθηκε με τα έργα που γίνονται τόσο για το φυσικό αέριο, όσο και για τις οπτικές ίνες» μας είπε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και πρόσθεσε:

«Είναι σε πρώτη προτεραιότητά μας να γίνουν παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την κατάσταση, αλλά το ζητούμενο είναι πως οι εργασίες για το φυσικό αέριο θα διαρκέσουν έναν ακόμη χρόνο. Και με δεδομένο ότι για να γίνουν άμεσα όλοι οι δρόμοι χρειάζονται δεκάδες εκατομμύρια, κοιτάμε να κάνουμε το καλύτερο, έως ότου το πρόβλημα αντιμετωπιστεί συνολικά, χωρίς τέτοιου μεγέθους παρεμβάσεις στους δρόμους. Όχι με μπαλώματα και πάντα με γνώμονα τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου».

Συζητώντας με τον Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη και για αυτό που αφήνουν …πίσω τους οι εργασίες για το φυσικό αέριο και τις οπτικές ίνες, μας είπε ότι «είναι έργα που συμβάλλουν στην κοινωνία μας, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής μας και πρέπει να τα δούμε μόνο από την θετική τους πλευρά. Άλλωστε θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες, πως τις άδειες για να σκάψουν, ως Δήμος είμαστε υποχρεωμένοι να τις δώσουμε, κατ΄ εντολή του Υπουργείου. Για το αέριο ούτε μας ρωτάνε καν. Έχουν την δικιά τους διαδικασία. Το μόνο που μπορούμε και κάνουμε, είναι να απαιτούμε να γίνεται η καλύτερη αποκατάσταση των σημείων όπου γίνονται οι παρεμβάσεις».    

Κοντολογίς λακκούβες, σαμαράκια, κακοτεχνίες, έργα ανολοκλήρωτα, παρεμβάσεις που δεν αποκαταστάθηκαν. Αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα στους δρόμους της Βέροιας, με το οδικό δίκτυο της πόλης να παραμένει σε άθλια κατάσταση, ταλαιπωρώντας οδηγούς και πεζούς, οι οποίοι καθημερινά βιώνουν επικίνδυνες καταστάσεις. Γι αυτό ας μιλήσουν καλύτερα οι εικόνες!!!

ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΒΕΡΟΙΑ" (20/3/23)