ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τριήμερο εθνικό πένθος για την τραγωδία στα Τέμπη

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Το εθνικό πένθος ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει ως και την 3η Μαρτίου 2023, με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Σύγκρουση εμπορικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας!

Σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών (μιας εμπορικής και μιας επιβατικής) στα Τέμπη, από την οποία προκλήθηκε και πυρκαγιά, σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης (28/2). Στους 36 ανέρχονται οι νεκροί, τουλάχιστον 85 οι τραυματίες!

Το συμβάν έλαβε χώρα στο ύψος του Ευαγγελισμού, κοντά στο σημείο που βρίσκεται το μνημείο των αδικοχαμένων οπαδών του ΠΑΟΚ. Η επιβατική αμαξοστοιχία φέρεται ότι εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα και αναχώρησε στις 19:22. Τρία βαγόνιά της έχουν εκτροχιαστεί.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και περιπολικά της αστυνομίας, καθώς από την πρώτη στιγμή υπήρχαν αναφορές για εγκλωβισμένους και τραυματίες επιβάτες. Μάλιστα, πάνω από 50 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, ενώ κατά άλλες πηγές αναφέρθηκε και ακρωτηριασμός γυναίκας!

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η 8η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και συνολικά 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και γιατροί από Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη. Μετά από εντολή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας άνοιξαν τα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για να παραλάβουν τους τραυματίες, κάποιοι εκ των οποίων μεταφέρονται και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες και στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα.

filathlos.gr