ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ηγετικός ρόλος του Κ. Γιοβανόπουλου στον οποίο προτάθηκε η προεδρεία

ΚΥΟΦΟΡΕΙΤΑΙ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 

Ηγετικό ρόλο στην δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα διαδραματίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Ημαθίας Κώστας Γιοβανόπουλος. Από μήνα και πλέον, υπήρχαν οι πληροφορίες πως ο Κώστας Γιοβανόπουλος μαζί με άλλους ανεξάρτητους βουλευτές, επεξεργάζονται σχέδιο δημιουργίας ενός νέου κόμματος, του οποίου προτάθηκε να ηγηθεί ο Βουλευτής Ημαθίας.

Οι διεργασίες που γίνονται είναι εντατικές και ήδη αντιπροσωπεία του κυοφορούμενου πολιτικού σχηματισμού, κάνουν επισκέψεις σε διάφορα μέρη της χώρας. Επίσης οι πληροφορίες μας, αναφέρουν πως έχει αποφασιστεί η ονομασία και το έμβλημα του κόμματος.

Σε σχετική ερώτηση που κάναμε στον Κώστα Γιοβανόπουλο, οι πληροφορίες αυτές δεν διαψεύστηκαν. «Είμαστε έτοιμοι. Εν ενεργεία και πρώην βουλευτές, απλοί και σοφότεροι Έλληνες, της πανίσχυρης Διασποράς και των γειτονιών μας, όσοι τολμάμε τη σύγκρουση. Ένας άλλος Οδυσσέας μάς καλεί σε σύγκορμη κωπηλασία εξόδου από την παγκόσμια δίνη του χαμού. Όλοι αντάμα μπορούμε, μπορούμε να οδηγήσουμε το έθνος και τον Κόσμο σε μία ειρηνική αναπτέρωση με επίκεντρο την ανίκητη Αλήθεια» μας δήλωσε.

Ποιοι συμμετέχουν

Οι βουλευτές που ανέλαβαν την πρωτοβουλία δημιουργίας νέου πολιτικού σχηματισμού είναι τρεις. Ο Κώστας Γιοβανόπουλος, η Χρυσούλα Γιαταγάνα και ο Γιώργος Νταβρής. Μόλις έγιναν γνωστές οι προθέσεις των τριών βουλευτών, συμπαρατάχθηκαν μαζί τους και άλλοι συνάδελφοί τους, όπως ο Βασίλης Καπερνάρος, αλλά και βουλευτές που δεν ανήκαν μόνο στους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία και την ΔΗΜΑΡ.

Τα ηγετικά στελέχη του κυοφορούμενου κόμματος, πιστεύουν πως με την επισημοποίησή του, θα μπορέσει να αποτελέσει μια νέα διέξοδο σε βουλευτές που νοιώθουν «αιχμάλωτοι» στα κόμματα τα οποία βρίσκονται. Εκτιμάται πως με την ανακοίνωσή του, μπορεί οι βουλευτές να φτάσουν τους δέκα κι έτσι να σχηματιστεί και κοινοβουλευτική ομάδα στην σημερινή Βουλή. Μάλιστα η δημιουργία του θα έχει πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα και αντιμνημονιακό πεδίο λόγου και δράσης.

Όπως πληροφορηθήκαμε, στόχος του Κώστα Γιοβανόπουλου και των άλλων συνοδοιπόρων του, είναι η ανακοίνωση του κόμματος μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, με την προοπτική να υπάρχει ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα μέχρι τις αναμενόμενες βουλευτικές εκλογές της άνοιξης, λόγω της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η δήλωση του Κώστα Γιοβανόπουλου

Από τον Κώστα Γιοβανόπουλο, ζητήσαμε να μας κάνει μια δήλωση σχετικά με τις πληροφορίες που υπάρχουν για την δημιουργία ενός νέου κόμματος στο οποίο θα έχει ηγετικό ρόλο. Ο βουλευτής Ημαθίας κρατώντας «το παν ενδεχόμενον», με τον γλαφυρό, ποιητικό και ενίοτε δυναμικό του λόγο μας δήλωσε:

"Από τον Καποδίστρια μέχρι τον Γκάντι, οι ηγεσίες κρίθηκαν για τα έργα τους. Ποτέ για τα λόγια τους. Ειδικά σε περιόδους έντονων κοινωνικών σεισμών. Όσοι νομίζουν πως η άκρη θα βρεθεί με νταηλίκια και κρεμάλες, ή χειρότερα, με χλιαρή αδιαφορία, απλώς ρίχνουν νερό στο μύλο όσων ευνούχησαν και λεηλατούν τη χώρα. Τούτη η γη ουδέποτε ανέχτηκε δημοκρατίες πιθήκων, μαφίες μασόνων, την απληστία να νικά τις Αξίες που μας ανάθρεψαν. Χτίζουμε μια Σχέση πατριωτικά αγνή, μεθοδικά ιδρύουμε ένα εθνικό θεμέλιο αναδημιουργίας. Ένα Πεδίο, να ταξιδέψει το χαρμόσυνο νέο, η Πνευματική Αφύπνιση Είναι Εδώ.

Η ρήξη μόνο όταν είναι Απόλυτη έχει ελπίδες να στεγνώσει τον ωκεανό διαφθοράς που μας κατάκλυσε. Η Αρετή οφείλει να αποτελεί παράγοντα του κομματικού βίου. Παιδεία, Άμυνα, Δικαιοσύνη και στην κορυφή η Ανάπτυξη. Για τον άνθρωπο και την ευτυχία του, για την Οικονομία αλλά και το Όραμα, για τους θεσμούς μα και για το ταπεινότερο οικογενειακό τραπέζι στην εσχατιά του ελληνισμού. Δεν έχουμε όβολα, εντάξει, μα κι αν έλειπε η φλόγα του Δασκαλογιάννη μέσα μας, χαμένοι από χέρι θα ήμασταν. Ούτε σε δημοσιογράφους ψιθυρίζουμε, εντάξει, ωστόσο μόνο με το Αρχιπέλαγος στην καρδιά μας θα βλέπαμε ξημέρωμα. Τα απαραίτητα τα έχουμε, τα ρέστα δικά τους, και τα πεντόλιρα κι οι συνωμοσίες στα πρωτοσέλιδα, θα ηττηθούν μαρς. Είμαστε έτοιμοι.

Απ´ τη ρουφήχτρα που λιανίζει τα κόκκαλα των φτωχότερων, στο τέλος δεν γλυτώνει κανείς. Μία είναι η Λύση : Ασκητισμός και Παράδειγμα στην ηγεσία, ζωή και γλώσσα για όλους, επάρκεια στα αγαθά, ψαλίδι στον καταναλωτισμό. Η Ελλάδα των θρανίων, της ελαιόριζας, η Ελλάδα που θρησκεύεται, που φιλοξενεί, η Ελλάδα που παράγει, που νοηματοδοτεί, των Ελληνόπαιδων της τεχνολογίας και της Αλληλεγγύης των γενεών. Να τους αιφνιδιάσουμε, πάντα είχαμε τον τρόπο, από ζητιάνοι να γίνουμε πάλι δάσκαλοι.

Ας μην ψάχνουμε τους βαρβάρους ούτε στη Γερμανική Ευρώπη ούτε στη μοίρα. Μέσα μας είναι το βάραθρο, εμείς να αλλάζαμε, έτσι θα άλλαζε και το κράτος. Τους Άτλαντες να βρίσκαμε, να μαζευτούν τα απομεινάρια της Αξιοπρέπειας για μία λεβέντικη σχέση με το μέλλον των παιδιών μας. Νόμοι άδικοι με νόμους καταργούνται. Παραγραφές ατιμωρησίας με κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες ανατρέπονται. Είμαστε έτοιμοι. Εν ενεργεία και πρώην βουλευτές, απλοί και σοφότεροι Έλληνες, της πανίσχυρης Διασποράς και των γειτονιών μας, όσοι τολμάμε τη σύγκρουση. Ένας άλλος Οδυσσέας μάς καλεί σε σύγκορμη κωπηλασία εξόδου από την παγκόσμια δίνη του χαμού. Όλοι αντάμα μπορούμε, μπορούμε να οδηγήσουμε το έθνος και τον Κόσμο σε μία ειρηνική αναπτέρωση με επίκεντρο την ανίκητη Αλήθεια".