Εν Βεροία...

"Θερινές" στάσεις

Εκτός από τις πεσμένες στάσεις, για τις οποίες κάναμε λόγο σε προηγούμενο φύλλο μας, αλλά κανενός το αυτί δεν ίδρωσε για να τις επανατοποθετήσουν στη θέση τους ή να τις απομακρύνουν αν είναι κατεστραμμένες, υπάρχουν και στάσεις οι οποίες είναι τελείως "θερινές", αφού είναι σπασμένα τα καθίσματα ή οι οροφές, ή τα προστατευτικά στο πλάι και την πλάτη.

Η στάση που απεικονίζει η φωτογραφία μας, βρίσκεται απέναντι απο το ΔΑΚ "Δ. Βικέλας" και εδώ και μήνες παρουσιάζει αυτό το χάλι. Τα παιδιά που προπονούνται στο στίβο του Φιλίππου και όχι μόνο, περιμένουν το αστικό για να τους ανεβάσει στη Βέροια και τώρα το χειμώνα θα είναι εκτεθειμένα σε βροχή και αγιάζι. Ας δει το θέμα ο Δήμος, του οποίου αρμοδιότητα είναι η συγκεκριμένη στάση.

Μήπως ζούμε στην ...Ινδία!!!

Αυτό που συμβαίνει στην οδό Βενιζέλου στη Βέροια, είναι απερίγραπτο. Ενώ γίνονται έργα ανάπλασης, με μπετονιέρες, σκαπτικά μηχανήματα, φορτηγά που κουβαλούν τα απαραίτητα υλικά, με τους πολίτες να περπατούν πάνω στον δρόμο, αφού τα πεζοδρόμια είναι σκαμμένα, παράλληλα διέρχονται λεωφορεία και αυτοκίνητα.

Αυτό είναι αδιανόητο. Καμία μα καμία πρόνοια δεν υπάρχει; Πρώτα απ΄ όλα, κακώς επιτρέπεται η διέλευση των λεωφορείων. Ποιον προορισμό έχουν και πρέπει να περάσουν από την Βενιζέλου, ως μοναδική λύση. Τα αστικά τι εξυπηρετούν και από ποια στάση. Από αυτές που δεν υπάρχουν αυτήν την στιγμή; Και στο κάτω κάτω, αν οι πολίτες που θέλουν να επιβιβαστούν ή να αποβιβαστούν από τα αστικά, χάλασε ο κόσμος αν περπατήσουν 100 μέτρα, όπου δεν γίνονται έργα και η διέλευση μπορεί να γίνεται απρόσκοπτα;

Και η Αστυνομία που είναι; Μπορεί να υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Όμως κάποιοι άνδρες από την ΔΙΑΣ, που αναμφισβήτητα προσφέρουν σημαντικό έργο με άλλες αρμοδιότητες, ας οριστούν για λίγες μέρες, για την ρύθμιση της κυκλοφορίας. Σαν πολίτες ευρωπαϊκής χώρας, βλέπουμε τέτοιες εικόνες και νοιώθουμε ...Ινδία!!!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις!!!

Όσοι πλησιάζει ο καιρός για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τόσο περισσότερο φουντώνουν οι φήμες για τους σχηματισμούς που δημιουργούνται. 

Μία από τις περιπτώσεις αυτές έχουν να κάνουν με την φημολογούμενη κοινή κάθοδο του Δημήτρη Δάσκαλου και του Αντώνη Καγγελίδη, με το ψηφοδέλτιο του Κώστα Καραπαναγιωτίδη.

Τα στελέχη της “Συμπολιτείας” της Δημάρχου Βέροιας Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, δείχνουν την προτίμησή τους στον Κώστα Καραπαναγιωτίδη και δεν διστάζουν να συναντιόνται δημόσια. Αυτό έγινε και σήμερα το πρωί στο καφέ “Σαράϊ”, όπου τους ...συνέλαβε ο φακός μας.

Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις!!!

Εμποδίζει στην αποκομιδή των απορριμμάτων

Στην οδό Κοντογεωργάκη, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ένας ιδιώτης εδώ και ένα χρόνο περίπου, έχει βάλει σκαλωσιές και λινάτσες, με σκοπό να κάνει ανακαίνιση-αναπαλαίωση του σπιτιού του.

Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο σταμάτησαν και δεν συνεχίζονται οι εργασίες (δεν ενδιαφέρει την κοινή γνώμη επιμέρους ιδιωτικά προβλήματα), ωστόσο η σκαλωσιά αυτή που είναι πάνω στον δρόμο, εμποδίζει την διέλευση των απορριμματοφόρων του Δήμου.

Έτσι οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας, είναι αναγκασμένοι να σέρνουν τους κάδους καθαριότητας για αρκετά μέτρα και αυτό τους δυσκολεύει σημαντικά στο έργο τους.

Σκεφτείτε μόνο πως στους κάδους της συγκεκριμένης οδού και περιοχής, πέρα από τις κατοικίες, υπάρχουν πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με πολλά απορρίμματα.

Δύο κίονες βρέθηκαν στη οδό Βενιζέλου

Δύο μαρμάρινοι κίονες βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες μας, κατά την διάρκεια των εκσκαφών για τα έργα ανάπλασης στην οδό Βενιζέλου στη Βέροια.

Οι κίονες που βρέθηκαν στο απέναντι πεζοδρόμιο από την κατεδαφισμένη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, παραδόθηκαν στις αρχαιολογικές υπηρεσίες για να αξιολογηθούν και σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, αποτελούν προέκταση των αρχαίων που βρέθηκαν στα θεμέλια της κατεδαφισμένης εκκλησίας.

Διαμαρτυρία για το Νοσοκομείο Βέροιας

Το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας - όπως και τα υπόλοιπα νοσοκομεία - αντιμετωπίζει ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του, εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής στην Υγεία όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων ως σήμερα. Μιας πολιτικής διαρκούς μείωσης των κρατικών δαπανών για την υγεία με στόχο την παραπέρα ιδιωτικοποίησή της.

Στο πλαίσιο αυτό εργαζόμενοι και ασθενείς βιώνουν μια δραματική κατάσταση που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους ακόμα και τις ζωές τους.

Ετσι λοιπόν τη Δευτέρα το πρωί, οι γυναίκες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (παράρτημα Βέροιας) αντιδρώντας στην ολοένα και μεγαλύτερη υποβάθμιση του Νοσοκομείου, αλλά και γενικότερα των παροχών υγείας, για τα μέλη των λαϊκών οικογενειών πήραν την πρωτοβουλία και οργάνωσαν παράσταση διαμαρτυρίας, μαζί με άλλους φορείς όπως το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας.

Πλαστικοί πάσσαλοι για την παράνομη στάθμευση

Η αστική ανάπλαση άλλαξε αρκετά πράγματα σχετικά με την στάθμευση των αυτοκινήτων στα κομμάτια παρέμβασης του έργου. Το ίδιο έγινε και στην οδό Ανοίξεως. Εκεί όμως λόγω της παλιάς συνήθειας αλλά και της έλλειψης αστυνόμευσης, πολλοί οδηγοί συνεχίζουν να παρκάρουν όπως πριν, σε σημεία που σήμερα απαγορεύεται η στάθμευση. Έτσι, σε ορισμένα σημεία μειώνεται το πλάτος του οδοστρώματος και όταν δυο αυτοκίνητα συναντηθούν εκεί κινδυνεύουν να χτυπήσουν ενώ αν ένα από τα δυο οχήματα είναι λεωφορείο, δεν χωρά να περάσει.

Το πρόβλημα επισημάνθηκε και όπως πληροφορηθήκαμε η δημοτική αρχή άμεσα θα τοποθετήσει πλαστικά πασσαλάκια στην μέση του δρόμου για να μην επιτρέψει τους οδηγούς να παρκάρουν σε σημεία που δεν πρέπει. Αν το μέτρο φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, τότε θα εφαρμοστεί και στην οδό Βενιζέλου.

Παρ' ολίγο να θρηνήσουμε θύμα

Αναγνώστης μας καταγγέλλει με επιστολή του, προς την εφημερίδα μας, την κατάσταση που επικρατεί στον Προμηθέα (είχε γράψει και παλιότερα ένα σχόλιο σχετικά με ένα άρθρο περί της ανάπλασης, στο οποίο απάντησε η Δήμαρχος) και συγκεκριμένα στα Εβραίικα μνήματα.

Προχθές, όπως αναφέρει, η μια από τις δυο εστίες παραλίγο να άφηνε στον τόπο, τον τερματοφύλακα μιας ομάδας που έπαιζε στο 5Χ5. Κατέρρευσε και καλά που το παιδί ήταν στην άκρη και δεν το πλάκωσε!

Ευτυχώς δεν ήταν κανένα μωρό, που το γήπεδο τις καθημερινές κυρίως είναι γεμάτο από μικρά παιδιά που παίζουν μπάλα.

Ακόμη ο αναγνώστης μας, κάνει λόγο για ανύπαρκτο φωτισμό, ενώ τονίζει ότι έπρεπε να υπάρχουν τα στοιχειώδη για τη σωματική ασφάλεια.