ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν κατά την καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Παρασκευής ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μεταξύ αυτών στις περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο μπαίνει όριο 50 ατόμων σε εκδηλώσεις και συναθροίσεις έως τις 24 Αυγούστου.

Επίσης ανακοίνωσε ότι η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (δομές μεταναστών κ.α.), ενώ θα είναι υποχρεωτικό το τεστ για όσους επιστρέφουν από άδεια, με ευθύνη εργοδοτών, σε δομές φροντίδας.

«Οι νέοι να αναλάβουν την ευθύνη να προστατεύσουν τους εαυτούς τους αλλά και τους δικούς τους» τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Αυτά είναι τα επτά νέα μέτρα

- Ως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις

- Απαγόρευση λειτουργίας εστίασης και διασκέδασης και στην Αττική έως τις 24 Αυγούστου από τα μεσάνυχτα έως τις 07:00 το πρωί

- Πάρο κι Αντίπαρο πιο ισχυρά μέτρα από αύριο 15/8 στις 06:00 έως 23 Αυγούστου. Κάθε είδους εκδήλωση ματαιώνεται, συνάθροιση έως 9 άτομα, τραπέζια στα εστιατόρια έως 4 άτομα ή 6 άτομα αν είναι συγγενείς α' βαθμού και μάσκες παντού.

- Παράταση ως τις 24/8 των μέτρων στον Πόρο - Το κλείσιμο καταστημάτων πάει μεσάνυχτα αντί για 11.

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα

- Όσοι επιστρέφουν με άδειες σε γηροκομεία, δομές φιλοξενίας θα υποβάλλονται σε έλεγχο

- Μέλη ομάδων αυξημένου κινδύνου, θα εργάζονται με τηλεργασία έως και 31 Αυγούστου με πρωτοβουλία του εργαζόμενου

Παράλληλα έγινε ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και επταήμερη «προσοχή» σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές.

Πηγή: thessnews.gr