ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Στη Νάουσα συνεργάζονται και βρίσκουν λύσεις για τα αδέσποτα

Ηλεκτρονικό καινοτόμο «εργαλείο» για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων δημιούργησε στον ιστότοπό του  ο Δήμος Nάουσας, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες κάθε ηλικίας για το σημαντικό αυτό θέμα, σε μια από κοινού προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με τους «Φίλους των Ζώων Νάουσας».

Επίσης από τον Απρίλιο  ο Δήμος Νάουσας έθεσε πιλοτικά σε λειτουργία την πρότυπη ηλεκτρονική εφαρμογή «ΑΤΛΑΣ» για την σίτιση και την φροντίδα αδέσποτων ζώων και τοποθέτησε σε διάφορα σημεία του Δήμου, περισσότερες από 20 ταΐστρες. Μάλιστα, την καλύτερη λειτουργία τους έχει δημιουργηθεί στην πρότυπη ηλεκτρονική εφαρμογή, ο «Χάρτης φροντίδας των αδέσποτων» με τα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί οι ταΐστρες, οι οποίες παρακολουθούνται από ομάδα φιλόζωων και εθελοντών και με την εποπτεία της δημοτικής αρχής, για την επάρκεια των ζωοτροφών.

Αυτές οι πρωτοβουλίες, πραγματικά συμβάλλουν στον περιορισμό των αδέσποτων ζώων στην πόλη και παράλληλα προστατεύονται αυτά από τις κακουχίες. Μάλιστα τονίζεται πως υπάρχει πολύ καλή συνεργασία μεταξύ του Δήμου και του τοπικού συλλόγου ζωόφιλων.

Ο Δήμος Βέροιας πότε θα αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες και τα φιλοζωικά σωματεία πότε θα συνεργαστούν, επιτέλους, με την δημοτική αρχή για να βελτιωθεί η κατάσταση με τα αδέσποτα σκυλιά στη Βέροια;

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (15/6/20)