ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Σε καραντίνα η Ελλάδα: Κλείνουν και εμπορικά, καφέ, μπαρ, εστιατόρια!

Νέα πιο αυστηρά μέτρα ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Υγείας προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του kορωνοϊό στη χώρα μας.

Στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν συμπεριλαμβάνεται το κλείσιμο όλων των εμπορικών καταστημάτων, των κέντρων αισθητικής και όλων των καφέ, μπαρ πλην των delivery και take away.

Μπαίνει δηλαδή λουκέτα σε επιχειρήσεις που διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα προκειμένου να μην υπάρχει συγκέντρωση της κοινότητας.

Επιπλέον, κλείνουν μέχρι νεοτέρας, μουσεία, αθλητικοί, χώροι και αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και κέντρα αισθητικής.

Παραμένουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου που σχετίζονται με τα τρόφιμα (φούρνοι, ζαχαροπλαστεία) με την προϋπόθεση να μην κάθεται ο κόσμος σε τραπεζοκαθίσματα και να λειτουργούν ως take away. Ανοιχτά παραμένουν φαρμακεία και σούπερ μάρκετ.

Ειδικά μέτρα λαμβάνονται για δημοσίους υπαλλήλους, σε ευπαθείς ομάδες.

“Είχα πει ότι θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Σήμερα επεκτείνουμε τα μέτρα για να μην έχουμε διασπορά του κορονοϊού”, είπε ο Βασίλης Κικίλιας ξεκινώντας την ενημέρωση.

Και συνέχισε: “Πρώτον γιατί παρουσιάστηκαν νέα κρούσματα. Δεύτερον γιατί τα μέτρα περιορισμού δεν τηρούνται. Θα πω ξανά ότι δίνουμε μία μάχη που θα κριθεί από το ποιοι θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση”, είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.