ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Εν Βεροία…

Παρέλαση εσπερινών μετά από απουσία ετών

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στη Βέροια. Αποκορύφωμα των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν η παρέλαση στην οδό Μητροπόλεως, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου κάτω από ένα λαμπρό ανοιξιάτικο ήλιο.

Στην παρέλαση συμμετείχε με ενιαίο τμήμα το Εσπερινό Γυμνάσιο Βέροιας και το Εσπερινό Λύκειο Βέροιας, μετά από αρκετό διάστημα απουσίας από τις παρελάσεις. Εντύπωση έκανε η κεφαλή του τμήματος με τους δύο σημαιοφόρους στα αριστερά και δεξιά και οι οκτώ μαθητές και μαθήτριες που ακολουθούσαν, ντυμένοι με εθνικές ενδυμασίες.

Το τμήμα συνόδευσε ο Διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου Βέροιας κ. Τυφλίδης Αναστάσιος, ο οποίος είχε και τη φροντίδα των εθνικών ενδυμασιών.

Τα δύο σχολεία χειροκροτήθηκαν θερμά από τους θεατές της παρέλασης, γεγονός που ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετέχουν σε ανάλογες εκδηλώσεις στο μέλλον.

Στις φωτογραφίες ο Διευθυντής του Εσπερινού ΓΕΛ Βέροιας κ. Θεόδωρος Χρυσοχόος μαζί με τους σημαιοφόρους των Εσπερινών σχολείων και ο Διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου Βέροιας κ. Τυφλίδης Αναστάσιος με μαθητές και μαθήτριες, λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης.

Μπέκης: Ναι μεν, αλλά…

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» Νίκος Μπέκης επιβεβαιώνει πως δεν ανήκει σε κανένα κόμμα και ως εκ τούτου ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο στηρίζεται.

Όμως το φιλικό του περιβάλλον μας διευκρινίζει πως δεν ανήκει ούτε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως είχαμε γράψει την προηγούμενη βδομάδα, αλλά κινείται στον χώρο της αριστεράς και τα οράματά της.

Καλοδεχούμενες, λοιπόν, οι διευκρινίσεις…

Γέμισαν τραπεζοκαθίσματα στην αγορά

Καμιά αμφιβολία δεν υπάρχει πως το ιστορικό εμπορικό κέντρο της Βέροιας «ζωντάνεψε» από την δημιουργία κάποιων καφέ και συναφή καταστήματα. Όμως άρχισαν να δημιουργούνται και προβλήματα τόσο στους πεζούς, όσο και τα άλλα εμπορικά καταστήματα.

Οι καφετέριες (κ.λ.π.) αυτές «άπλωσαν» τα τραπεζοκαθίσματα και κατέλαβαν όλο το πλάτος των πεζόδρομων, παρεμποδίζοντας την άνετη διέλευση των πεζών, που θέλουν να …χαζέψουν και όχι μόνο, στις βιτρίνες των καταστημάτων.

Χαιρόμαστε που οι καφετέριες αυτές οδήγησαν κόσμο στο εμπορικό κέντρο και κάποιοι συμπολίτες αναπτύσσουν οικονομική δραστηριότητα, αλλά μέχρι εκεί που δεν θα δημιουργείται πρόβλημα στην λειτουργία των άλλων καταστημάτων.

Η αναγκαιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας

Με αφορμή το σχόλιό μας για τα τραπεζοκαθίσματα, αλλά και με άλλα καθημερινά προβλήματα της Βέροιας που χρήζουν διευθέτησης, διαπιστώνουμε την αναγκαιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Κι εμείς ως εφημερίδα ασκήσαμε κριτική σε βάρος της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά δεν παραγνωρίζουμε την σημαντική συμβολή που είχε στην εύρυθμη λειτουργία της καθημερινότητας της πόλης.

Βέβαια τις περισσότερες φορές είχε …εισπρακτικό ρόλο με τις κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα στο κέντρο της πόλης και παραπλήσιους δρόμους, ωστόσο η χρησιμότητά της οφθαλμοφανής.

"Βουλώστε" τις τρύπες στους δρόμους

Μπορεί το ταμείο του Δήμου Βέροιας να μην διαθέτει τα αναγκαία χρήματα για ασφαλτόστρωση κάποιων δρόμων που παρουσιάζουν προβλήματα, αλλά τώρα που μπήκε για τα καλά η άνοιξη και ο καιρός είναι καλός, νομίζουμε πως οι τεχνικές υπηρεσίες πρέπει να βουλώσουν τις αμέτρητες τρύπες που υπάρχουν σε δρόμους της πόλης.

Είναι αδικαιολόγητο ο Δήμος να πληρώνει αποζημιώσεις σε πολίτες για ζημιές που υφίστανται τα αμορτισέρ και τα ζαντολάστιχα των αυτοκινήτων τους.

Ανεξάρτητος ο Κώστας Γιοβανόπουλος

Από την πρώτη στιγμή που ο λαός της Ημαθίας έστειλε τον Κώστα Γιοβανόπουλο στα έδρανα της Ελληνικής Βουλής με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, ο Βεροιώτης δικηγόρος άρχισε να δυσφορεί με τις «οσμές» του πολιτικού κατεστημένου της χώρας μας.

Πολλές φορές δημόσια και ιδιωτικά εξέφρασε με οργή την παλιοκομματική νοοτροπία των κομμάτων και των πολιτικών, σε σημείο που δεν άντεξε ούτε στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε.

Έτσι ο Κώστας Γιοβανόπουλος διάλεξε τον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης μη αντέχοντας τον …ζυγό αυτών που επιθυμούσαν να τον ελέγχουν και επειδή δεν μπορούσαν να το πετύχουν, του έδειξαν ότι δεν τον θέλουν…

Λογικά ο Κώστας θα τους είπε: Μια εσείς δεν με θέλετε, χίλιες εγώ!!!

Κωμικοτραγικά πράγματα

Κατά την πολύωρη παρουσία μας στη Βεργίνα για τις ανάγκες του ρεπορτάζ του σημερινού κύριου θέματος, είδαμε και μερικά κωμικοτραγικά πράγματα.

Νεαρός μαθητής πήγε σε γυράδικο και παρήγγειλε ένα σάντουιτς. Μάλιστα προπλήρωσε κιόλας.

Πριν προλάβει να πάρει το σάντουιτς, ήρθε και τον πήρε «σηκωτό» η καθηγήτριά του, γιατί μετά την επίσκεψη στους Βασιλικούς Τάφους, έπρεπε να φύγει το λεωφορείο χωρίς να δώσει ούτε δέκα λεπτά χρόνο στα παιδιά.

Η εικόνα τραγελαφική-κωμικοτραγική. Η καθηγήτρια έσπρωχνε τον μαθητή κι αυτός έλεγε: Κυρία μισό λεπτό να πάρω το σάντουιτς. Το πλήρωσα κιόλας…

Η καθηγήτρια, όμως, ανένδοτη.

«Υλοτόμησαν» τον Προφήτη Ηλία

Τον πανέμορφο δασωμένο λόφο του Προφήτη Ηλία «υλοτόμησαν» ο Δήμος Βέροιας και η Δασική Υπηρεσία. Μάλιστα η κοπή των πεύκων ήταν μεγάλης έκτασης, σε σημείο που ο λόφος «ξεγυμνώθηκε».

Ο λόγος; Ο Δήμος Βέροιας, σύμφωνα με τον «Λαό», λέει πως έπρεπε να δέντρα να αραιώσουν για να υπάρχει θέα προς την Βέροια, ενώ η Δασική Υπηρεσία γιατί αρρώστησαν ανεπανόρθωτα πολλά δέντρα από βαμβακίαση.

Δεν ξέρουμε ποια είναι η αλήθεια και μέχρι που φτάνει το λάθος με την κοπή των δένδρων, αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως οι αντιδράσεις για το θέμα αυτό θα κλιμακωθούν στην συνέχεια.

Προηγείται ο Απόστολος Τζιτζικώστας

«Η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η κάλπη και εκεί θα κριθούν και οι υποψήφιοι αλλά και οι... δημοσκόποι». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο επικεφαλής της παράταξης μας «Αλληλεγγύη, Σύγχρονη, Ανθρώπινη Μακεδονία» Απόστολος Τζιτζικώστας σε όσους δημοκοπούν «δημοσκοπώντας». Κατανοούμε ότι  ενοχλεί  κάποιους, που αξιόπιστες εταιρείας δημοσκοπήσεων για τις μεγαλύτερες και πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδες, όπως το «Βήμα» πρόσφατα και το «Πρώτο Θέμα» την περασμένη Κυριακή αποτυπώνουν, με επιστημονικές μεθόδους  την πραγματικότητα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τους υπενθυμίζουμε λοιπόν τα προχθεσινά αποτελέσματα.

Πρώτος γύρος

Απόστολος Τζιτζικώστας        23,9%

Γιάννης Ιωαννίδης       17,9%

Δέσποινα Χαραλαμπίδου  9,6%,

Μάρκος Μπόλαρης με            9,5%,

Γιάννης Ζιώγας με      4%,

Νίκος Χρυσομάλλης με          3,5%,

Μιχάλης Τρεμόπουλος με       2,1%,

Νιόβη Παυλίδου με    1,8%

Θανάσης Αγαπητός με            1,1%.

Δεύτερος γύρος

Απόστολος Τζιτζικώστας 37%

Γιάννης Ιωαννίδης 20%

Προφανώς ο πανικός είναι κακός σύμβουλος για όσους πριν από λίγες μέρες στην Ημαθία δήλωναν ότι το ψηφοδέλτιο Ιωαννίδη δεν έχει κομματική εντολή από τη ΝΔ, αφού φροντίζουν να αναπαράγουν τις «δημο(σ)κοπήσεις» τους μέσω αναλόγων  κομματικών οργάνων. Ας κάνουν λίγο υπομονή και θα κριθούμε όλη στην κάλπη από τους Ημαθιώτες.

Όσον δε αφορά τα όσα λέχθηκαν περί της μη λήψης θέσεων και «καρέκλας» από τους ίδιους κύκλους, η εναγώνια προσπάθεια εναγκαλισμού τους με κομματικά διορισμένα στελέχη, στην στελέχωση του συνδυασμού τους, άλλα αποδεικνύει.

8,7 εκατ. ευρώ στο νέο Δήμαρχο

Ο Αθανάσιος Ορταντζόγλου, γνωστός Δικηγόρος της Βέροιας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Χρήστου Σκουμπόπουλου, εκπροσωπώντας την γνωστή ή άγνωστη σε κάποιους ομάδας e.n.d. που αποτελείται από ελληνες επιχειρηματίες του εξωτερικού, μας δήλωσε ότι προσφέρει εξ ονόματος της παραπάνω ομάδας, το ποσό των 8,7 εκατ. ευρώ στο νέο Δήμαρχο Βέροιας, εκτός από τους υποψήφιους που στηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, διότι όπως χαρακτηριστικά μας είπε, εκπροσωπούν κόμματα τα οποία υποθηκεύουν την χώρα.

Τα χρήματα θα δοθούν υπο την επιτήρηση της ομάδας αυτής για ανάγκες των πολιτών, αφού γίνει λογιστικός έλεγχος απο το 1974 έως σήμερα και ξεκαθαρίσει όλη η πολεοδομία.

Οπως γνωρίζουμε τα χρήματα αυτά προσφέρθηκαν στο παρελθόν σε άλλους Δήμους, ομως δεν τα δέχθηκαν οι Δήμαρχοί τους, γιατί δεν ήθελαν τον έλεγχο.

Συνεπώς σκεφτείτε καλά, πριν ψηφίσετε....

Οχι σκουπίδια το Σαβ/κύριακο

Η εικόνα που παρουσιάστηκε, παρά τη συνεχή ενημέρωση, με το μεγάλο όγκο απορριμμάτων στους κάδους (και έξω από αυτούς) του κέντρου της Βέροιας κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο καταδεικνύει την αδιαφορία των καταστηματαρχών και των πολιτών στις εκκλήσεις της Δ/νσης Περιβάλλοντος.

Να θυμίσουμε εμείς ότι είναι ευθύνη όλων μας  να κάνουμε το ΣΗΜΕΡΑ καλύτερο.