ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Επτά τα ψηφοδέλτια για το Δήμο Βέροιας

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΡΚΟΥΛΗ

*  Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ!!!

* Ολοι οι υποψήφιοι έχουν στα ψηφοδέλτια στελέχη του κινήματος, εκτός απο το συνδυασμό του ΚΚΕ

«Παντού υπάρχει λίγο ΠΑΣΟΚ». Αυτή η αίσθηση είναι διάχυτη στην κοινωνία της Βέροιας σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε όλους τους συνδυασμούς υπάρχουν υποψήφιοι - πολίτες και μάλιστα μέλη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και πάνω σ' αυτούς οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στηρίζουν πολλά. Και με το δίκιο τους αν αναλογιστούμε πως από την επί δεκαετιών διοίκηση που άσκησε το Κίνημα σε διάφορες βαθμίδες, αποκτήθηκε η εμπειρία που χρειάζονται. Εξαίρεση φυσικά αποτελεί ο συνδυασμός που κατεβάζει το ΚΚΕ. 

Για τον Δήμο Βέροιας ολοκληρώθηκαν οι υποψηφιότητες με την συμμετοχή του Αντώνη Μαρκούλη. Η εντυπωσιακή συγκέντρωση που έκανε καθώς και η ανακοίνωση, σε πρώτη δόση, εξήντα υποψηφίων συμβούλων, αλλάζει τα δεδομένα και τους συσχετισμούς.

Ο «αντιμνημονιακός» Αντώνης Μαρκούλης προέρχεται από τον κεντροαριστερό χώρο και όπως είναι φυσιολογικό η υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Βέροιας πλήττει περισσότερο τον συνδυασμό του Κώστα Βοργιαζίδη, όπως επίσης και του Νίκου Μπέκη που στηρίζεται από την δημοτική παράταξη «Πολίτες της Βέροιας» και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τον Νίκο Μπέκη υπάρχει κι ένα ακόμα επιπλέον πρόβλημα το οποίο μειώνει την επιρροή του στις κοινωνικές τάξεις του Δήμου Βέροιας. Δεν είναι ΣΥΡΙΖΑίος και προέρχεται από την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., κάτι που κάνει επιφυλακτικούς πολλούς ώστε να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Άλλωστε αυτό φαίνεται και από την σχετική καθυστέρηση που υπάρχει στην ανακοίνωση ονομάτων, ενώ οι άλλοι συνδυασμοί (εκτός Λαϊκής Συσπείρωσης που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ) έχουν ανακοινώσει περισσότερους από 60 υποψήφιους μέχρι τώρα.

Ο συνδυασμός του Κώστα Βοργιαζίδη που φαίνεται «ΠΑΣΟΚογεννής», αλλά έχει και υποψήφιους από άλλους χώρους της αριστεράς, δέχεται επιπλέον «κτύπημα» και από την συμμετοχή κάποιων υποψηφίων συμβούλων στην «Δύναμη Πολιτών» του Κώστα Καραπαναγιωτίδη. Συγκεκριμένα έξι (ο Αντώνης Καγκελίδης ανακοινώθηκε ήδη)  πρωτοκλασάτα στελέχη της «Συμπολιτείας» της Δημάρχου Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου και μέχρι πρότινος «σύντροφοι» του Κώστα Βοργιαζίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο, δίνουν την στήριξή τους στην υποψηφιότητα του Αντιπεριφερειάρχη και υποψηφίου Δημάρχου Βέροιας. Μάλιστα εντός της εβδομάδας (αφού εκδικάστηκε την Δευτέρα η υπόθεση του Δημήτρη Δάσκαλου) θα γίνει κοινή ανακοίνωση των «πέντε» με την οποία θα επισημοποιούν την υποψηφιότητά τους με τον Κώστα Καραπαναγιωτίδη. Οι πέντε Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με την «Συμπολιτεία» της Χαρούλας Ουσουλτζόγλου και  στηρίζουν τον σημερινό αντιπεριφερειάρχη, είναι ο Μιχάλης Σουμελίδης, ο Γιώργος Μιχαηλίδης, η Βέτα Αρχοντάκη-Γεωργίου, ο Νίκος Τσαμήτρος και ο Δημήτρης Δάσκαλος.

Επίσης αθόρυβη αλλά ουσιαστική δουλειά κάνει και ο Χρήστος Σκουμπόπουλος. Ο πρώην Δήμαρχος με την «Αυτοδιοικητική Συνεργασία», όπως είναι ο συνδυασμός του, στελεχώνεται από υποψηφίους όλων των πολιτικών αποχρώσεων. Μάλιστα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ μεγάλη είναι η δράση του στελέχους του Κινήματος Γιάννη Κουρουζίδη.

Μάλιστα δημοσκόπηση Ημαθιώτικου site (24 ΩΡΕΣ ΗΜΑΘΙΑ) φέρει την υποψηφιότητα του Χρήστου Σκουμπόπουλου σε μάχη στήθος με στήθος για την πρωτιά με τον Κώστα Καραπαναγιωτίδη.

Αξιοπρόσεκτη είναι και η κινητικότητα και απόδοση της προεκλογικής του δουλειάς, του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Παπαγιάννη. Αν και άγνωστος στην μεγάλη μερίδα της Βεροιώτικης κοινωνίας, κατάφερε να αποκτήσει την αναγνωρισιμότητα με αδιάκοπη συμμετοχή στο καθημερινό γίγνεσθαι της πόλης και των χωριών που ανήκουν στον Δήμο.

Μάλιστα η ίδια δημοσκόπηση δείχνει πως ο Γιάννης Παπαγιάννης διεκδικεί με πολλές πιθανότητες την πρόκρισή του στην δεύτερη Κυριακή, αν και τα ποσοστά που δείχνει η δημοσκόπηση αυτή, είναι χωρίς την υποψηφιότητα του Αντώνη Μαρκούλη που επισημοποιήθηκε μέλος την Παρασκευή το βράδυ.

Πάντως στην πορεία μέχρι τις 18 Μαΐου που θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, πολλά από τα σημερινά δεδομένα μπορούν να αλλάξουν. Η συμμετοχή κι άλλων υποψηφίων με τους επτά συνδυασμούς που θα ζητήσουν την ψήφου των πολιτών, θα επηρεάσουν τις ισορροπίες, ενώ σημαντικότατο ρόλο θα παίξει και η προεκλογική τακτική με τα προγράμματα που θα γνωστοποιήσουν οι υποψήφιοι.