ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Εκπροσώπησε επάξια την "Κερκίδα" ο Κώστας Κάππας σε τουρνουά πινγκ πονγκ στην Θεσσαλονίκη!

Το εγχείρημα πέτυχε! Η προσπάθεια της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου να οργανώσουν τουρνουά στη Θεσσαλονίκη για τα Μέσα Ενημέρωσης της Βόρειας Ελλάδας, είχε σήμερα θετικό αποτέλεσμα. 

Μπορεί ο συνολικός αριθμός των 22 συμμετοχών να μην ήταν μεγάλος, όμως κινήθηκε σε επίπεδα φυσιολογικά με βάση το γεγονός ότι πρώτη φορά επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο σε ολυμπιακό άθλημα, που είναι μεν δημοφιλές σαν παιχνίδι, αλλά όχι πολύ γνωστό για τα χαρακτηριστικά του σε επίπεδο πρωταθλητισμού. 

Μετά το καθιερωμένο τουρνουά της Αθήνας όμως, έδειξαν και οι εργαζόμενοι στη συμπρωτεύουσα ζωηρό ενδιαφέρον για να ψυχαγωγηθούν, να μετάσχουν σε φιλική συνάντηση έξω από το άγχος της δουλειάς και παράλληλα να μάθουν περισσότερα πράγματα για το άθλημα. 

Το ατομικό πρωτάθλημα φιλοξενήθηκε στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGAτης Τοπικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., στο περίπτερο 1 της Δ.Ε.Θ.. Στις 35 δηλώσεις συμμετοχής υπήρξε φυσικά ποσοστό αποχής, όμως οι παρόντες πέρασαν το μήνυμα για τη χρησιμότητα τέτοιων events. 

Για τρεις ώρες «χόρτασαν» αγώνες με τη μικρή ρακέτα, διασκέδασαν κι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Οι εκπρόσωποι των media άρχισαν να συγκεντρώνονται γύρω στις 10. Μετά την προθέρμανση και την κλήρωση των γκρουπ το πρόγραμμα άνοιξε κάπου στις 10.45 και κράτησε 3 ώρες. 

Όλοι σχεδόν οι εργαζόμενοι προέρχονταν από τη Θεσσαλονίκη με εξαίρεση τον "δικό μας" Κώστα Κάππα. Περίπου 10 Μ.Μ.Ε. είχαν έστω μία συμμετοχή, αλλά τους συντριπτικά περισσότερους αθλούμενους είχε το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

«Τα Μ.Μ.Ε. της Βόρειας Ελλάδας μαθαίνουν πινγκ πονγκ» ήταν το σύνθημα των διοργανωτών και επηρέασε θετικά τις διαθέσεις. Οι συμμετέχοντες είχαν κέφι και ζωντάνια κι ακόμα κι εκείνοι (ειδικά οι γυναίκες), που δοκίμαζαν πρώτη φορά το ταλέντο τους στην επιτραπέζια αντισφαίριση ήθελαν να παίζουν όλη την ώρα και να παίρνουν γνώση για το άθλημα! Εννοείται δε, ότι για πρώτη επαφή με τη ρακέτα τα πήγαν μια χαρά!

Η νοικοκυρεμένη αίθουσα του κλιμακίου επιλέκτων αθλητών χάριζε όμορφη εικόνα στους ανθρώπους του Τύπου και η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. φρόντισε ώστε να κυλήσει ομαλά το πρόγραμμα σε 8 τραπέζια και να καλυφθεί οποιαδήποτε ανάγκη. 

Βοήθησαν δύο επίσημοι διαιτητές, ενώ στη γραμματεία ήταν η υπάλληλος τη Τ.Ε., πρώην πρωταθλήτρια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και νυν διεθνής διαιτήτρια Μαρία Τσίπου. 

Το «παρών» έδωσαν ο ομοσπονδιακός προπονητής στη Βόρεια Ελλάδα Θανάσης Στάθης και ο συνεργάτης του Νίκος Οικονόμου, ενώ τον Π.Σ.Α.Τ. εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, που σε όλο το διάστημα της προετοιμασίας αποτέλεσε και τον σύνδεσμο της ομοσπονδίας με τη Θεσσαλονίκη.

Το σύστημα διεξαγωγής με γκρουπ, με νοκ άουτ, αλλά και ματς «παρηγοριάς» έδωσε τη δυνατότητα για τουλάχιστον 4 αναμετρήσεις σε όλους τους αθλούμενους. Έξω από το περίπτερο 1 της Δ.Ε.Θ., όπως επίσης στον διάδρομο, αλλά και μέσα στην αίθουσα του αθλήματος αναρτήθηκαν αφίσες του πρωταθλήματος. 

Η ομοσπονδία έδωσε αναμνηστικά διπλώματα και δωράκια με θεματάκια επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ κλήρωσε γι' αυτούς και 7 δώρα (μπλουζάκια, σορτσάκια, θήκες για ρακέτες κ.α.). 

Αθλούμενοι διαφόρων ηλικιών έγιναν για λίγο παιδιά. Έκαναν πλάκα, τραβούσαν βίντεο, έβγαζαν selfie, ένας από αυτούς έφερε και τους γιους του να δώσουν ακόμα πιο όμορφο χρώμα στην αίθουσα και φυσικά να παίξουν. 

Όλοι τους στο τέλος χάρηκαν και τη .μικρή έκπληξη της Τ.Ε. να βγάλει βάθρο νικητών και εξέφρασαν την επιθυμία να ξαναγίνει το τουρνουά την επόμενη χρονιά!

Σημαντική και η προβολή από τα μέσα ενημέρωσης. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε ζωντανά χτες για το νέο τουρνουά με τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη, εφημερίδες και ιστοσελίδες έγραψαν για το γεγονός, ενώ η ΕΡΤ-3, αφού είχε κάνει τη σχετική προαναγγελία έστειλε σήμερα τηλεοπτικό συνεργείο κι έκανε ρεπορτάζ με πολλά πλάνα, όπως και δηλώσεις από τον ομοσπονδιακό τεχνικό και ανθρώπους του Τύπου, που δοκίμασαν την ξεχωριστή εμπειρία.

Την πρωτιά στους άνδρες κατέκτησε ο εικονολήπτης της ΕΡΤ-3 Γιάννης Νταής, που αγωνιζόταν τη δεκαετία του '90 στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. 

Στον αμφίρροπο τελικό λύγισε με 3-2 σετ τον Κώστα Κάππα από τη Βέροια, ο οποίος αγωνίζεται στους αθλητές με αναπηρίες. 

Στις γυναίκες κυριάρχησε η δημοσιογράφος Δήμητρα Κεχαγιά, που δεν έχασε σετ. Το ίδιο χαρούμενες πάντως, ήταν η φιναλίστ του τελικού Αναστασία Καρυπίδου και οι υπόλοιπες συναθλήτριές της από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διότι όπως έλεγαν τέσταραν πρώτη φορά τις ικανότητές τους στο άθλημα.

Οι νικητές και οι νικήτριες στις δύο κατηγορίες:

Απλό ανδρών:

1. Γιάννης Νταής ΕΡΤ-3 

2. Κωνσταντίνος Κάππας   Εφημερίδα «Κερκίδα» Ν. Ημαθίας

3. Κωνσταντίνος Βρουλής Μέλος Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ.

-. Ντίνος Καραμητρούσης Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Απλό γυναικών:

1. Δήμητρα Κεχαγιά   Πρακτορείο FM 104,9

2. Αναστασία Καρυπίδου   Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

3. Αναστασία Τελιανίδου Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

-. Αργυρή Αβραμίδου Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Στους άνδρες κατέστη δυνατό να γίνει και ταμπλό της «παρηγοριάς» μεταξύ αθλητών, που έμειναν έξω από την πρώτη δυάδα των γκρουπ. Σε αυτά τα έξτρα παιχνίδια ήρθε πρώτος ο Γιώργος Στράντζαλης του Metropolis. 

Στον τελικό κατέβαλλε με 3-1 σετ τον Μάκη Ιωαννίδη από τον ραδιοσταθμό Arena. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Ευγένης Δαδαλιάρας από τα κανάλια NOVAsports και ο Θανάσης Κουτλιάνης από το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οι 4 πρώτοι του συγκεκριμένου ταμπλό πήραν χάλκινα μετάλλια.