Ολοκληρώθηκε με επιτυχία 2ος Φιλίππειος δρόμος

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο 2ος Φιλίππειος δρόμος  με συμμετοχές  τους 655 αθλητές με τον πήχη να ανεβαίνει σε υψηλά επίπεδα.

Οι καλές κλιματολογικές συνθήκες βοήθησαν στην άριστη διεξαγωγή του αγώνα με αποτέλεσμα οι 655 δρομείς που κατάφεραν να παρευρεθούν από όλη την Ελλάδα να κατακλύσουν τους δρόμους της Βέροιας (450 συμμετοχές το 2012).

Το σημείο εκκίνησης δόθηκε στους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας στις 10.30 π.μ. Οι αθλητές διέσχισαν τον καταπράσινο κάμπο της Μακεδονίας και απόλαυσαν τα καταγάλανα νερά του Αλιάκμονα με τον πρωινό ήλιο να τους συνοδεύει, περνώντας από το χωριό Βαρβάρες μπήκαν στην είσοδο της πόλης και κατευθυνόμενοι προς την Βέροια κατέληξαν στην πλατεία του Δημαρχείου όπου πλήθος κόσμου τους υποδέχτηκε θερμά.

Η χιλιομετρική απόσταση που διήνυσαν οι αθλητές 14,6 Km Βεργίνα- Βέροια. Ο πρώτος αθλητής που τερμάτισε τον αγώνα ήταν ο Παπαδημητρίου Αντώνης ,του Άρης Θεσσαλονίκης, με χρόνο 49,46 ακολούθησε ο Τσιανάκας Απόστολος του συλλόγου δρομέων Βέροιας με χρόνο 51,53 και τρίτος ήταν Γάζος Δημήτριος του ΟΜΓ με χρόνο 52,42. Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν μετάλλια και αναμνηστικό ημερολόγιο.

Επίσης βραβεύτηκαν οι πρώτοι αθλητές και αθλήτριες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Καθώς επίσης τιμήθηκαν και δυο αθλητές με κινητικά προβλήματα. Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Δήμος Βέροιας, το Αθλητικό τμήμα του ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας και ο Σύλλογος Δρομέων Βεροίας και υποστηρικτές ήταν το τμήμα στίβου της ομάδας του Φιλίππου Βεροίας, οι Ραδιοερασιτέχνες, ο Σύλλογος Οδηγών, η ΛΕ.ΜΟ.Β και ο σύλλογος Ποδηλατών Βεροίας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, το Δημοτικό ιατρείο με τους εθελοντές ιατρούς κους ΞΈΝΟ-ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΚΑΡΑΙΩΣΗΦ.

Χορηγοί, Αφοί Β.Μεϊμαρίδη, X-treme stores, καφέ μπαρ MACOZA, Αφοί Καμπαϊλή, φροντιστήρια Λέξις, Ζαχαροπλαστείο Lido, Τουριστικά είδη Σπύρος, Ηλεκτρικά είδη Αφεντούλης Στέλιος και  χορηγός επικοινωνίας το Sportorama. Τέλος ένα θερμό ευχαριστώ για τους 80 εθελοντές που βοήθησαν να στεφθεί με επιτυχία και η φετινή διοργάνωση.

Ευχαριστούμε επίσης τον Σύλλογο Μαραθωνίων Βορείου Ελλάδας και την ομάδα Ε με εκπρόσωπο τον κο Κακογεωργίου Αριστοτέλη για την προσφορά στον αγώνα του Ηλεκτρονικού χρονομέτρου του οποίου χρησιμοποιήθηκε στο αυτοκίνητο προπομπό. Ευχαριστούμε τον κο Τζέτζιο Κων/νο για την προσφορά του στον αγώνα του αυτοκινήτου, του οποίου χρησιμοποιήθηκε ως προπομπός. Ευχαριστούμε τον κο Χατζηβασιλείου Χρήστο Γυμναστή προπονητή του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Γιαννιτσών για την προσφορά της αψίδας εκκίνησης.

Ο ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΣ Δρόμος –μια διαδρομή στους κυνηγότοπους του Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ- έγινε θεσμός για την πόλη της Βέροιας, γιατί «αγκαλιάστηκε» από πολλούς -με μεράκι και αγάπη για τον αθλητισμό.