Στην τελική ευθεία για τον «2ο ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ Δρόμο»

Ο Δήμος Βέροιας, το ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας (τμήμα Αθλητισμού), ο Σύλλογος Δρομέων Βέροιας και ο Φίλιππος Βεροίας (τμήμα στίβου), προκηρύσσουν τον λαϊκό αγώνα  «2ος ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΣ Δρόμος- 2ndPHILIPPOS Road Race».

14.600μ  (Αρχαιολογικός χώρος Βεργίνας - Φράγμα Αλιάκμονα -  Δημαρχείο Βέροιας )  

1. Περιγραφή Αγώνα :          Ο Αγώνας διεξάγεται εξολοκλήρου σε άσφαλτο, χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές. Ξεκινάει από τους Βασιλικούς τάφους της Βεργίνας, ακολουθεί τον δρόμο για Βέροια περνώντας από Μετόχι, περιμετρικά της τεχνητής λίμνης του Αλιάκμονα, Βαρβάρες, κόμβος Εγνατίας, οδός Πιερίων, πάρκο Ελιάς και καταλήγει στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας.

2. Τόπος Εκκίνησης:             Στέγαστρο Βασιλικών τάφων Βεργίνας 

3. Τόπος τερματισμού:           Δημαρχείο Βέροιας 

4. Ημερομηνία διεξαγωγής:     Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013.

5. Ώρα Εκκίνησης :          10:30 π.μ.

6. Αγώνες :                         14.600μ (ασφάλτινη διαδρομή ) .Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά..  

7. Τροφοδοσία:     Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στο 5,4ο χλμ. (νερό), στο 10,4ο χλμ. (νερό + ισοτονικά) και στον τερματισμό νερό, κομποστάκι και προφυτερόλ Lido.

  8. Χρονικό όριο αγώνα:  Οι δρομείς θα πρέπει να έχουν περάσει τον πρώτο σταθμό τροφοδοσίας  (5,4  χλμ.) σε 45 λεπτά και τον δεύτερο  σταθμό τροφοδοσίας  (10,4 χλμ.) σε 90 λεπτά. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

 9. Δικαίωμα συμμετοχής :  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό και θα υπογράψουν πριν την εκκίνηση την  υπεύθυνη δήλωση.

 10. Δηλώσεις συμμετοχής :  Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 04 – 12 – 2013. Σας παρακαλούμε μην δηλώνετε χωρίς να το σκεφτείτε αρκετά γιατί το κόστος της ηλεκτρονικής  χρονομέτρησης και των υπόλοιπων παροχών πληρώνεται κατ’ άτομο και κοστίζει αρκετά. Τυχόν ακύρωση συμμετοχής έως την Τετάρτη 4-12-13 στο e-mailτου συλλόγου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Όριο συμμετεχόντων για δικαίωμα στις παροχές ο αριθμός των εξακοσίων (600) .

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της ειδικής φόρμας εγγραφής για αποφυγή ορθογραφικών λαθών κάνοντας  Ctrl + κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί Φόρμα Συμμετοχής    όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία των συμμετεχόντων και πατώντας στο τέλος την υποβολή. Θα υπάρχει άμεση απάντηση για την εγκυρότητα της δήλωσης. Αν δεν υπάρχει άμεση απάντηση, θα έχετε δώσει λάθος e-mail

11. Ηλικιακές κατηγορίες & Έπαθλα:  Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

Για τους άνδρες : 18 έως 34, 35-44, 45-54, 55 και άνω.

Για τις γυναίκες 18 έως 34, 35 και άνω.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.

12. Ειδική βράβευση Ενόπλων δυνάμεων – Σωμάτων ασφαλείας:  Παράλληλα θα γίνει βράβευση  στους τρεις πρώτους αθλητές και στις τρεις πρώτες αθλήτριες που θα δηλώσουν ότι ανήκουν στις Ένοπλες δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.(θα πρέπει να έχουν δηλώσει υποχρεωτικά το επάγγελμα στη φόρμα εγγραφής).

13. Αναμνηστικά δώρα :  Στους τερματίσαντες θα παραδοθεί σακούλα με μετάλλιο, 64σέλιδο προπονητικό ημερολόγιο τρεξίματος για το 2014, νερό, κομπόστα και προφυτερόλ Lido.

 14.  Μετακινήσεις :       Η μετακίνηση των αγωνιζομένων θα γίνει προς τη Βεργίνα το πρωί της Κυριακής και ώρα 8:30πμ έως και 9:15πμ από το Δημαρχείο της Βέροιας με λεωφορεία της διοργάνωσης. Μετά τον τερματισμό δεν θα υπάρξει μέριμνα επιστροφής.

 15. Παραλαβή αριθμών:      Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει στην αφετηρία (μπροστά από το στέγαστρο των Βασιλικών τάφων Βεργίνας) μεταξύ 8:30π.μ και 10:00 π.μ. , αλλά και το Σάββατο 7/12 και ώρα 18:00 και 20:00 από το ισόγειο του Δημαρχείου Βέροιας . Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγωνιζομένων παρακαλούνται  οι Βεροιώτες συμμετέχοντες και όσοι θα βρίσκονται από το Σάββατο στη Βέροια να παραλάβουν τους αριθμούς τους το Σάββατο. 

16. Παράδοση και παραλαβή προσωπικών αντικειμένων:      Η παράδοση των προσωπικών αντικειμένων των αθλητών θα γίνει  έως 10:15,  στην αφετηρία, σε όχημα της διοργάνωσης. Η παραλαβή αυτών θα γίνει στον τερματισμό, στην πλατεία του Δημαρχείου της Βέροιας. 

17. Ώρα Απονομών :   Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν στις 12.00

18. Ελευθερη είσοδος  στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βέροιας και στο στέγαστρο των Βασιλικών τάφων για τους αθλητές και τους συνοδούς τους με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής , την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου. 

19. Παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις:  Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου τις απογευματινές ώρες θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με την διάθεση των αριθμών συμμετοχής και πολιτιστικές εκδηλώσεις με χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα στην πλατεία του Δημαρχείου Βέροιας.                                                         

Για περισσότερες πληροφορίες & τυχόν απορίες, επικοινωνήστε με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής στα τηλέφωνα:

Κουκουτέγος Αντώνης  6976000302

Κελεπούρης Νικόλαος  6973534440

Καραγιάννης Ιωάννης  6972240184

e-mail συλλόγου Δρομέων Βέροιας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φόρμα εγγραφής:     Φόρμα Συμμετοχής   

 

Φορέας Υλοποίησης

ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας  / Τμήμα Αθλητισμού / Γραφείο προγραμματισμού & δράσεων

Υπεύθυνος  : Ρωμύλος Αλεξανδρίδης

Γραμματεία: Παπαγεωργίου Ρούλα