ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ: Χάλκινο μετάλλιο για το τμήμα Ρυθμικής Γυμναστικής

Το τμήμα ρυθμικής γυμναστικής του ΦΙΛΙΠΠΟΥ είναι ένα τμήμα που επαναλειτούργησε μετά από πολλά χρόνια απουσίας υπό την επίβλεψη των προπονητριών Μωυσιάδου Κατερίνα και Χαβιαροπούλου Ηρώ. Μαζί με το επιτελείο τους, την δασκάλα μπαλέτου Κέλλυ Καλογήρου Ράλλη, την δασκάλα χορού Ελένη Ζαγγελίδου και την βοηθό τους Μαρία Παυλίδου δούλεψαν σκληρά για να δώσουν νέο όραμα και νέα πνοή σ αυτό το τμήμα. Και τα κατάφεραν!

Δεν υπήρξε καμία πολιτιστική ή αθλητική εκδήλωση στην πόλη μας που τα κορίτσια του Φιλίππου (είτε τα τμήματα χορού είτε τα προαγωνιστικά και αγωνιστικά τμήματα)να μην προσκλήθηκαν για να παρουσιάσουν την δουλειά τους στο ευρύ και φίλαθλο κοινό της Βέροιας! Και όλα αυτά παράλληλα με τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις!

Αυτή η δύσκολη  λοιπόν αλλά και πολύ δημιουργική χρονιά  έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τα κορίτσια της ρυθμικής του Φιλίππου. Η Τελική Φάση της Ρυθμικής Γυμναστικής πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας στις 21 Ιουνίου για τις Κορασίδες και 22-23 Ιουνίου για τις παγκορασίδες. Η ομάδα των κορασίδων που αποτελείται από τις αθλήτριες Καγκελίδου Νίνα Κωσταντίνα, ΠινακούδηΡοδόπη, ΚατσούραΑνδριάνα, ΠατσιαβούραΜερόπη, Τραψιώτη Ευαγγελία, Δούμπη  Εφημία Ειρήνη και  Σπανού Ελένη κατάφεραν σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα (στους τελικούς του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος) να πάρουν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο!

Η Καγκελίδου Νίνα Κωνσταντίνα συγκέντρωσε 45.600 βαθμούς πραγματοποίησε σταθερή και πολύ καλή εμφάνιση κατάφερε να κατακτήσει στο σύνθετο ατομικό την 7η θέση στο στεφάνι με 11.700 και την 8η θέση στις κορύνες με βαθμό 11.900. Η Πινακούδη Ροδόπη με 45.050 βαθμούς πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση έμεινε όμως εκτός οκτάδας παρόλο που στους προηγούμενους Διασυλλογικούς αγώνες είχε κατακτήσει  την 6η θέση στο χωρίς όργανο με 13.400 και την 8η θέση στις κορύνες με 11.450.

Από τις μικρές της ομάδας,τις κορασίδες δηλαδή πρώτης χρόνιας: η Πατσιαβούρα Μερόπη συγκέντρωσε 42.150 βαθμούς τρομερά βελτιωμένη από την περσινή χρόνια και παρόλο τους τραυματισμούς που υπέστη μέσα στην χρονιά κατάφερε να έχει μια ανοδική πορεία και να εντυπωσιάσει στο πρόγραμμα με κορύνες, άλλωστε είναι και το όργανο της, η Σπανού Ελένη  συγκέντρωσε 38.600 βαθμούς αρκετά πιο κάτω από τους προηγούμενους Διασυλλογικούς αγώνες.

Πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση στο ελεύθερο πρόγραμμα και παρ όλες τις ατυχίες που είχε στην μπάλα αλλά και στο στεφάνι στο τέλος του προγράμματος, κατάφερε να ξαναβρεί την σταθερή ψυχολογία και την ψυχραιμία που την διακρίνει και να εκτελέσει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα στις κορύνες έχοντας χάσει όμως ήδη αρκετές θέσεις στην γενική κατάταξη, η Δούμπη Ευφημία Ειρήνη συγκέντρωσε 37.750 βαθμούς βελτιωμένη από τους προηγούμενους της αγώνες.

Εκτέλεσε πολύ καλό πρόγραμμα στο χωρίς όργανο και στο στεφάνι και αν δεν είχε τις ατυχίες στο πρόγραμμα της στις κορύνες θα ήταν σε πολύ καλύτερη θέση, παρόλα αυτά έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης γιατί ήταν εκτός αγωνιστικού ταπί για 1 χρόνο, η Τραψιώτη Ευαγγελία κατάφερε να συγκεντρώσει 36.850 βαθμούς . μάγεψε τους κριτές με τον χορό της στο ελεύθερο και κατάφερε να πάρει το 2ο μεγαλύτερο βαθμό στην ομάδα με 11.450, άτυχη στο πρόγραμμα με το στεφάνι καθώς βρέθηκε εκτός ταπί στερώντας της πολλούς βαθμούς και χαμηλή βαθμολογία  και τέλος η Κατσούρα Ανδριάνα με 33.650 βαθμούς  είχε κι αυτή αρκετές ατυχίες με τα όργανα κατάφερε όμως να κάνει μια ικανοποιητική εμφάνιση παρόλο που  καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς πήρε μέρος μόνο στις μισές προπονήσεις.

Τα κορίτσια πάλεψαν για την κατάκτηση του Χάλκινου μεταλλίου αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τι σημαίνει ομαδικότητα. Οι παγκορασίδες Κιλίντζη Βαρβάρα και Κιάτση Κατερίνα πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση συγκέντρωσαν 31.900 και 30.200 βαθμούς αντίστοιχα και είχαν μια θέση διαφορά.

Η Κιλίντζη Βαρβάρα έκανε πολύ καλό πρόγραμμα στο χωρίς όργανο και ήταν αρκετά σταθερή στα πρόγραμματά της με το στεφάνι και την μπάλα δείχνοντας ότι είναι μια αθλήτρια με μέλλον που διαθέτει όλα τα προσόντα που χρειάζεται η ρυθμική γυμναστική  και η Κιάτση Κατερίνα ξεπερνώντας τις ατυχίες της πρώτης μέρας κατάφερε να αποδείξει ότι είναι αθλήτρια με δυνατή ψυχολογία και σταθερότητα στα όργανα και με πολύ μεγάλες  δυνατότητες στο μέλλον.                                 

Οι  προπονήτριες της ομάδας δήλωσαν: Η ρυθμική γυμναστική είναι ένα απρόβλεπτο και πολύ δύσκολο τεχνικά άθλημα. Οι άτυχες στιγμές είναι πολύ συχνό φαινόμενο ,γι αυτό και τα παιδιά χρειάζονται καθημερινά πολύωρη τριβή με τα όργανα για να ελαχιστοποιήσουν όσο το δυνατόν την πιθανότητα λάθους Με ένα μεγάλο λάθος μπορεί να κατρακυλήσει μια αθλήτρια από τις πρώτες στις τελευταίες θέσεις.. Τεράστιο ρόλο επίσης στο άθλημά μας παίζει και η ψυχολογία των αθλητριών γιατί παρόλο που είναι πολύ μικρής ηλικίας εκτίθενται πολύ νωρίς μπροστά σε κοινό και κριτές και καλούνται να δείξουν μέσα σε ενάμιση λεπτό όσα έχουν δουλέψει όλο τον χρόνο.

Όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι κάτι πολύ ψυχοφθόρο γι αυτά τα παιδιά! Γι αυτό και είμαστε πολύ περήφανες για τα κορίτσια μας! Δούλεψαν  σκληρά και μέσα σε αντίξοες συνθήκες όλη την χρονιά. Πάλεψαν γι αυτό το μετάλλιο και το κέρδισαν με το σπαθί τους!! Είμαστε πολύ ικανοποιημένες από όλες τις αθλήτριές μας….και τις νεάνιδες και τις κορασίδες και τις παγκορασίδες χωρίς αυτό να σημαίνει .ότι μπορούμε να ευησυχαστούμε …έχουμε μεγάλη ανηφόρα μπροστά μας! Όμως σαν καινούργιος σύλλογος αν μη τι άλλο αποδείξαμε  ότι αυτή η ομάδα έχει δυναμική και μέλλον στον χώρο της ρυθμικής!!!!