ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Δυναμική Επιστροφή... με Πρωτέα και Πυγμή

Η διοργάνωση που χαρακτηρίσθηκε ως η μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη στον Ελλαδικό χώρο του αθλήματος ταεκβοντο, εξ ‘ αιτίας των καινοτομιών στις οργανωτικές διαδικασίες που εφάρμοσε στα πρωταθλήματά της,  έδωσε το δυναμικό παρόν μετά από 9 έτη.

Στο κλειστό γυμναστήριο Βασιλικών Θεσσαλονίκης, το ΣαββατοΚύριακο 10-11 Μαϊου, πραγματοποιήθηκε το 8ο διασυλλογικό πρωτάθλημα ταεκβοντο με την επωνυμία “ΦΙΛΙΠΠΕΙΑ” ένα κάλεσμα των διοργανωτών, στο οποίο ανταποκρίθηκαν 42 σύλλογοι, όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη και τους γύρω νομούς, Κιλκίς,  Σερρών,  Ξάνθης,  Δράμας,  αλλά και από της Λάρισας, του Βόλου, της Λαμίας, του Αγρινίου, των Ιωαννίνων, της Αθήνας, του Πειραιά, της Σάμου, της Θάσου, της Σκιάθου, της Αράχωβας και δύο συλλόγων της Κρήτης!!

Αυτό και μόνο καθιστά την εκδήλωση άκρως επιτυχημένη, γιατί οι σύλλογοι είναι εκείνοι που έχουν τον πρώτο αλλά και τον τελευταίο λόγο για την επιτυχία μίας διοργάνωσης.

Σε μία δύσκολη ομολογουμένως ημερομηνία,  ουσιαστικά στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, με διοργανώσεις στο εξωτερικό την ίδια ημερομηνία  όπου αρκετοί ελληνικοί σύλλογοι παραβρέθηκαν , προεκλογική περίοδο συνάμα  όπου αρκετά κλειστά γυμναστήρια δεν ήταν διαθέσιμα για να φιλοξενήσουν μία αθλητική εκδήλωση, ήταν οι σημαντικότεροι λόγοι που καθυστέρησαν την επισημοποίηση και γνωστοποίηση των αγώνων από τους διοργανωτές.

Παρ ‘όλες τις δυσκολίες, τα ΦΙΛΙΠΠΕΙΑ διεξάχθηκαν με τη συμμετοχή 500 περίπου αθλητών στις κατηγορίες Παμπαίδων /Παγκορασίδων, Παίδων /Κορασίδων, Εφήβων /Νεανίδων, Ανδρών /Γυναικών  , με τον μεγαλύτερο αριθμό αθλητών στις μικρές κατηγορίες, κάτι το οποίοδίχνει , την αγάπη και τη δίψα μικρών παιδιών να συμμετάσχουν σε αγώνες του δυναμικού αθλήματος που τόσο αγαπούν.  Παρ ό,τι το ΤαεΚβοΝτο εδώ και πολλά χρόνια, δείχνει να κατέχει την πρώτη θέση στα πιο δημοφιλή και προσφιλή αθλήματα της παιδικής ηλικίας, ωστόσο  δεν έχουν την τύχη να συμπεριλαμβάνονται πάντα στο πρόγραμμα των επίσημων αγώνων του αθλήματος που

Οι διοργανωτές των πρωταθλημάτων «ΦΙΛΙΠΠΕΙΑ» η  Πυγμή Βέροιας με τους προπονητές Γιώργο Κώτα, Μαρία Σταύρου,  ο Πρωτέας Σερρών με τους προπονητές  Παναγιώτη και Σάββα Δανιηλίδη , δύο καταξιωμένα αθλητικά σωματεία της Β.Ελλάδος, ήταν και συνεχίζουν να είναι οι εμπνευστές και οι διοργανωτές των ανοιχτών πρωταθλημάτων ΤαεΚβοΝτο «ΦΙΛΙΠΠΕΙΑ»  ,  όπου δικαίως κατέχουν ξεχωριστή θέση στα πανελλήνια δρώμενα του Ταεκβοντο  αφού στους αγώνες τους πρωτοεμφανίσθηκαν και πρωτοεφαρμόσθηκαν  ηλεκτρονικοί πίνακες  διαιτητών, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,  πρόγραμμα ηλεκτρονικής  κλήρωσης κατηγοριοποίησης των αθλητών, βραβεύσεις αθλητών ανά κατηγορία, καθώς και έπαθλα τόσο για τους αθλητές όσο και για τους προπονητές των συλλόγων.

Αυτά τα στοιχεία, μαζί με τις κορυφαίες επιδόσεις των αθλητών, είναι  εκείνα που καθιστούν  τα ΦΙΛΙΠΠΕΙΑ μίαξεχωριστή διοργάνωση, όπου έλκει το ενδιαφέρον μεγάλων σωματείων και αθλητών.

Το ιστορικό των 8 διοργανώσεων … Συγκεκριμένα :

1η Αμπελόκηποι Θες/κης 20 / 12 / 2003
2η Νεάπολη Θες/κης 25 / 01 / 2004
3η Τύρναβος Λάρισας 14 / 03/ 2004
4η Γλυφάδα Αττικής 22-23/05/2004
5η Γλυφάδα Αττικής 13-14/11/2004
6η Βόλος Μαγνησίας 05-06/02/2005
7η Βέροια Ημαθίας 16-17/04/2005

8η  Βασιλικά Θες/κης  10-11 /05/2014

με συμμετοχές από 500-  900 αθλητές απ΄όλη την Ελλάδα ανά διοργάνωση.

Δηλώσεις διοργανωτών

«Οι  αγώνες μας έχουν ωςσκοπό τη διεύρυνση της αγωνιστικής αντίληψης των παιδιών και την ένταξή τους στην μεγάλη αθλητική οικογένεια του ολυμπιακού αθλήματος Ταεκβοντο που τόσες χαρές και επιτυχίες έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει στη χώρα μας.   Θέλουμε και προσπαθούμε, οι διοργανώσεις μας ν΄ αποτελούν τη σημαντικότερη ευκαιρία ανάδειξης της αγωνιστικής δυναμικής τους και προετοιμασίας τους για τους επίσημους αγώνες της ελληνικής ομοσπονδίας αλλά και για τις διοργανώσεις του εξωτερικού, όπου η Ελλάδα διαρκώς δυναμώνει και διακρίνεται» , δήλωσε ο προπονητής του διοργανωτήσυλλόγου Πρωτέα Σερρών, κ. Παναγιώτης Δανιηλίδης .

« Τα ΦΙΛΙΠΠΕΙΑ» έχουν γίνει θεσμός στις συνειδήσεις των συλλόγων, των αθλητών και των γονέων και αυτό είναι κάτι που κατακτήθηκε από την πρώτη κιόλας διοργάνωση που έγινε το 2004. Συνεχίζουμε δυναμικά βάζοντας τον πήχη ψηλά», τόνισε ο προπονητής κ. Δανιηλίδης Σάββας του συλλόγου Πρωτέα.

«Ευχόμαστε αυτή η διοργάνωση να καθιερωθεί ως μια γιορτή του αθλητισμού και του αθλήματός μας , μία εκδήλωση που ενώνει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό.

Ευχαριστούμε θερμά τους παράγοντες και τη διοίκηση του κλειστού γυμναστηρίου Βασιλικών για την παραχώρηση του γηπέδου , ευχαριστούμε τη Γραμματέα Αθλητισμού κα Γιαννακίδου Κυριακή, για την παρουσία της στη διοργάνωση και την έμπρακτη υποστήριξή της. Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε από καρδιάς, τους 42 αθλητικούς συλλόγους και συναδέλφους προπονητές που  έφτασαν εδώ από διάφορα μέρη της Ελλάδας, για να τιμήσουν με την παρουσία τους τη διοργάνωσή μας, τους διαιτητές, για το επάξιο και υπομονετικό τους έργο, τους αθλητές κάθε ηλικίας που έδωσε τον καλύτερο εαυτό τους»ήταν η δήλωση του προπονητή της Πυγμής, Γιώργου Κώτα.

“ Τα πρωταθλήματα ΦΙΛΙΠΠΕΙΑ ,  είναι αθλητικές εκδηλώσεις, αφιερωμένες στην μεγάλη ιστορική προσωπικότητα της Μακεδονίας, ΦΙΛΙΠΠΟ Β΄  όπου  εδραίωσε τους Αθλητικούς Αγώνες στην Μακεδονία, όντας ο ίδιος στη διαδρομή του , Ολυμπιονίκης 3 φορές.

 Είναι σημαντικό να προβάλλουμε ως άξονα και πρότυπο, μία μορφή  ανθρώπου που με πλήρη συνείδηση πήρε στα χέρια του  τη μοίρα του,  την τύχη και την ένωση της Ελλάδας ,  αλλάζοντας  την ιστορία του κόσμου..”  τονίζει η προπονήτρια της Πυγμής, Μαρία Σταύρου.

Ιδιαίτερα ένθερμα ήταν τα λόγια της Γενικής Γραμματέας Αθλητισμού κα. Γιαννακίδου Κυριακή :

« Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε ως χώρα αλλά και ως πολίτες, θέλω να συγχαρώ πρώτα απ΄ όλους τους γονείς , που παρά τα οικονομικά προβλήματα , συνεχίζουν με πείσμα να ενισχύουν τις αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών τους, ταξιδεύοντας από μακρινές περιοχές , δίνοντας το παρόν σε μία πανάξια διοργάνωση όπως είναι τα ΦΙΛΙΠΠΕΙΑ»

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε , η Πρόεδρος  της ΔΕΠΠΑΘ  κα. Δήμητρα Χίνη καιο Αντιπρόεδος κ. Σταύρος Κιουγιουμτζής, ,συγχαίροντας όλους τους παρευρισκόμενους, τους αθλητές αλλά και τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στο δήμο της Θέρμης. 

Η αθλητική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των κυπέλλων στους πέντε (5) πρώτους συλλόγους της γενικής κατάταξης, η οποία βγήκε με βάση τον αριθμό των αθλητών και τα μετάλλια που κατέκτησε ο κάθε σύλλογος.

Οι διοργανωτές επισημαίνουν πως το συγκεκριμένο σύστημα βαθμολογίας για την κατάταξη των συλλόγων στα ΦΙΛΙΠΠΕΙΑ έχουν ως σκοπό  να δοθεί κίνητρο συμμετοχής σε περισσότερους αθλητές, γι αυτό  και η συμμετοχή κάθε αθλητή υπολογίζεται με έναν βαθμό, στον οποίο προστίθεται και το αριθμός μεταλλίων.