ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Με 7 μετάλλια ξεκινάει την χρονιά ο Α.Π.Σ Φίλιππος Ρυθμική Γυμναστική

Σε Διεθνή αγώνα Ρυθμικής Γυμναστικής στην Σίνδο παρευρέθηκαν τα κορίτσια του Φιλίππου Βέροιας στης 26-27 Απριλίου. Τα κορίτσια ξεκίνησαν την αγωνιστική τους χρονιά δυνατά κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Ο αγώνας ξεκίνησε την πρώτη μέρα με τις πιο μικρές ηλικίες την κατηγορία προπαγκορασίδων τα παιδιά αυτά είναι μόλις 7-8 χρονών και βγαίνουν στο αγωνιστικό ταπί για πρώτη φορά. Συμμετείχαν οι αθλήτριες Αφένδρα Ευαγγελία και Φασίδου Πολυξένη κερδίζοντας το κοινό με τις ικανότητες τους. Στην κατηγορία των παγκορασίδων η Κιάτση Αικατερίνη κατέκτησε την 8η θέση στο σύνθετο ατομικό και στο ελεύθερο και την 6η θέση στην μπάλα και η Κιλίντζη Βαρβάρα κατέκτησε την 5η θέση στο στεφάνι.

Στην κατηγορία των Κορασίδων ο Α.Π.Σ Φίλιππος έχει 7 αθλήτριες και αποτελούν μια από τις πιο δυνατές ομάδες στην Β.Ελλάδα για την κατάκτηση ομαδικού μεταλλίου στους επίσημους αγώνες. Μετά από απόφαση των προπονητριών τα κορίτσια χωρίστηκαν στις δυο κατηγορίες Α και Β για να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια θέση όλα τα παιδιά αφού μόνο 2 αθλήτριες από κάθε σύλλογο μπορούν να είναι σε απονομές. Στην Α’ κατηγορία αγωνίστηκε η Δούμπη Ευφημία όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στις κορίνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αθλήτρια αυτή απείχε από το αγωνιστικό ταπί για 1 μισή χρόνο, παρόλα αυτά κατάφερε να περάσει τις παλιές πρωταθλήτριες ξεπερνώντας τον εαυτό της.

Στην Β κατηγορία αγωνίστηκαν οι αθλήτριες: Σπανού Ελένη όπου κατέκτησε το χρυσό  μετάλλιο στις κορίνες, την 6η θέση στο ελεύθερο, στην μπάλα και στο σύνθετο ατομικό, η Κατσούρα Ανδριάνα ήταν 5η στο σύνθετο ατομικό και 8η στην μπάλα και κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στο στεφάνι, Η Τραψιώτη Ευαγγελία πήρε την 3η θέση στις κορίνες κερδίζοντας και αυτή το χάλκινο μετάλλιο. Τα κορίτσια που ήταν στη Β κατηγορία αγωνίστηκαν με παιδιά από το εξωτερικό καθώς ήταν η μόνη κατηγορία με συμμετοχές από άλλη Χώρα παρόλα αυτά κατάφεραν να διακριθούν και να διατηρήσουν τις καλές θέσεις που είχαν στο περσινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Την δεύτερη μέρα αγωνίστηκαν οι Κορασίδες 2ης χρονιάς όπου συμμετείχαν στην Α κατηγορία.

Η Πινακούδη Ροδόπη βγήκε 3η στο σύνθετο ατομικό παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο, το χρυσό μετάλλιο στο στεφάνι και την 6η θέση στην μπάλα. Η Καγκελίδου Νίνα Κωνσταντίνα κατέκτησε την 2η θέση παίρνοντας το ασημένιο μετάλλιο στις κορίνες και την 7η θέση στο σύνθετο ατομικό. Για λόγους υγείας δεν αγωνίστηκε η αθλήτρια του συλλόγου Πατσιαβούρα Μερόπη. Οι Νεανίδες του συλλόγου Γερακοπούλου Κατερίνα, Τσόγκα Καλλιθέα και Παπανώτα Δήμητρα δεν συμμετείχαν στους αγώνες καθώς ετοιμάζονται για τον επόμενο Διεθνή αγώνα που θα γίνει στη Θέρμη 23-24 Μαΐου.   

Οι προπονήτριες τους Χαβιαροπούλου Αργυρώ και Μωυσιάδου Κατερίνα δήλωσαν: «Είμαστε ευχαριστημένες από την πρώτη εμφάνιση των παιδιών μας στον αγώνα, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας με δουλειά και υπομονή θα καταφέρουμε το καλύτερο που μπορούμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά μας που αγωνίζονται καθημερινά σε αντίξοες συνθήκες και δίνουν ότι καλύτερο μπορούν. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Τζιμπουλα Δέσποινα και την Παυλίδου Μαρία για την εθελοντική βοήθεια τους στους αγώνες. Είναι ωραίο τα παιδιά της ρυθμικής να μένουν σε αυτό το χώρο και να μεταδίδουν τις γνώσεις τους».