Με νέο προπονητή στο «Δαϊς» για την έκπληξη

Κάποτε τα μεταξύ τους παιχνίδια έκριναν πρωτιές και τίτλους, ωστόσο τα χρόνια πέρασαν και οι στόχοι και των δύο ομάδων πλέον είναι διαφορετικοί. Δούκας και ΦΙΛΙΠΠΟΣ Βέροιας, δύο από τις ομάδες με την μεγαλύτερη ιστορία στο άθλημα αναμετρούνται αύριο Σάββατο στο «Δαϊς» για την 6η αγωνιστική της Α1 Ανδρών.

Οι Βεροιώτες έχουν άλλη ψυχολογία μετά την αλλαγή προπονητή με τον Χρήστο Τζουβάρα να κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας. Από την άλλη ο Δούκας βρίσκεται σε ανοδική πορεία, αφού μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες, ξεπερνώντας το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

Ένα επίσης ενδιαφέρον στατιστικό για τις δύο ομάδες είναι και η προϊστορία, η οποία είναι μοιρασμένη. Για την ακρίβεια από το 2001 και μετά σε 16 παιχνίδια στην Αθήνα, ο Δούκας έχει 6 νίκες, ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ 7, ενώ 3 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα! Βέβαια τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» έχει εκμεταλλευτεί την αγωνιστική πτώση του ΦΙΛΙΠΠΟΥ, έχοντας σε τέσσερα παιχνίδια 3 νίκες και μία ισοπαλία, ενώ η τελευταία νίκη των Βεροιωτών ήταν στις 12/12/2009 για την 11η αγωνιστική με σκορ 31-33.

«Μην πέσουμε στην παγίδα του ΦΙΛΙΠΠΟΥ»

«Εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Να μην πέσουμε στην παγίδα του ΦΙΛΙΠΠΟΥ νομίζοντας ότι είναι αποδυναμωμένος, επειδή έχασε στο γήπεδο του με μεγάλη διαφορά από την Αναγέννηση. Περιμένουμε τον αντίπαλο με αυξημένο κίνητρο λόγω και της αλλαγής προπονητή. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε σε καμία περίπτωση μια ιστορική ομάδα όπως ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ. Περιμένουμε να είναι δύσκολο το ματς. Εμείς καλούμαστε να κάνουμε το καθήκον μας και να πάρουμε τους δύο βαθμούς, συνεχίζοντας την καλή πορεία των τελευταίων εβδομάδων», ήταν το σχόλιο του αριστερού εξτρέμ του Δούκα Στάθη Ζαμπούνη στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ.

«Να πιστέψουμε στην νίκες»
Από την πλευρά του ο νέος τεχνικός του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Χρήστος Τζουβάρας επεσήμανε: «Περιμένω να δείξουμε καλή αγωνιστική εικόνα για 60 λεπτά, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος και να κρατήσουμε το πλάνο που έχουμε θέσει για το παιχνίδι. Υπάρχει ξεκάθαρος στόχος και αυτός είναι η παραμονή. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την ψυχολογία της ομάδας. Χαντμπολικά υπάρχει ταλέντο, απλά πρέπει η ομάδα να πιστέψει περισσότερο στις δυνατότητες της και να πιστέψουμε περισσότερο στις νίκες».