ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ήττα στις λεπτομέρειες για τον Ζαφειράκη στην Κέρκυρα

Την πρώτη νίκη τους στο πρωτάθλημα επιζητούσαν στην Κέρκυρα, Φαίακας και Ζαφειράκης Νάουσας, αλλά, εκείνος που χαμογέλασε ήταν ο γηπεδούχος που με αύρα Ιονίου έφθασε στην επιτυχία απέναντι στη μαχητική ομάδα της Ημαθίας, με 29-27. 

Η τριλογία των σκόρερς Τσίλη-Τζούλοβιτς-Μάνιτς χάρισε 22 γκολ στον Φαίακα ( από τα 29 που σημείωσε συνολικά ) και λειτούργησε ως ραψωδία νίκης για την ορχήστρα της πλούσιας σε ακούσματα νησιωτικής ομάδας απέναντι στην ομάδα που φέρει το όνομα του στρατηγού της ελληνικής επανάστασης, δεν κατέθεσε τα όπλα, αγωνίσθηκε έως το τέλος, παρά τις ελλείψεις της ( ταξίδεψε με 13 αθλητές ) αλλά, ηττήθηκε.

Δυνατό παιχνίδι, με τον Φαίακα να παίρνει το προβάδισμα μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό του από τον Ζαφειράκη και να είναι μπροστά στο σκορ από το 20΄ και έπειτα, έστω με βραχεία κεφαλή.

Οι φιλοξενούμενοι  έχαναν με 4 γκολ ( 24-20 ) στο 45΄ αλλά πήγαν τη διαφορά στο 55΄ στο 1 τέρμα και εκεί ο Φαίακας κράτησε το προβάδισμα και κατέκτησε την νίκη, δείχνοντας καλύτερη αντίδραση στα κρίσιμα σημεία, ίσως και λόγω του μεγαλύτερου δείκτη εμπειρίας βασικών μονάδων του.

Ο Ζαφειράκης είχε 11 γκολ από τον αρχηγό του Θεοδωρόπουλο, αλλά, αυτά δεν ήταν αρκετά.

Αξιέπαινες και οι δύο ομάδες, γιατί μέχρι  το  τέλος δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια ενώ δε χαλάρωσαν σε κανένα σημείο της αμφίρροπης αναμέτρησης.       

Τα πεντάλεπτα : 2-1, 3-3, 4-6, 7-8, 11-10, 13-12 ( ημίχρονο ), 16-14, 21-18, 24-20, 25-21, 26-25, 29-27.

Διαιτητές : Νάσκος-Χαρίτσος. 

Στο 55.34'' απεβλήθη με απευθείας κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι ο Μπόλας του Ζαφειράκη. Την κόκκινη είδε στο 59.59'' και ο Τσίλης του Φαίακα, γιατί παρεμπόδισε την γρήγορη εκτέλεση ρίψης.

ΦΑΙΑΚΑΣ (Μιχαλάκης): Xαραγκάουι 1 , Τσίλης 8, Τζούλοβιτς 8, Σουλάνης, Κουλούρης, Δημητρέλος, Κόντης 3, Κυπριώτης, Κυριακίδης, Δελλής 3, Τσιλιμπάρης,  Γεωργαλής, Μάνιτς 6, Κορακιανίτης, Προβατάς, Νάστος .

ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ (Δεληγιάννης): Μπουμπουλέντρας, Μπόλας 5 , Πινακούδης,  Κρέξης, ΛεΠεγιέ , Τσάτσας , Τζουβάρας 1, Ρότζιος 6, Γαλίτης, Πίτος 2, Κανιζάι 2, Θεοδωρόπουλος 11, Δασκαλόπουλος.

Πηγή: greekhandball.com