ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Η Αθηνά Κωστοπούλου έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε στη ΒΕΡΟΙΑ 2017

Τον απολογισμό της χρονιάς που μας πέρασε αλλά και για την εμπειρία που είχε στην ομάδα της Βέροιας 2017 έκανε στη εφημερίδα MetroSport η Αθηνά Κωστοπούλου.

Η 24χρόνη ίντερ που κατέκτησε δυο συνεχόμενα νταμπλ με τον ΠΑΟΚ, πέρυσι μετακόμισε στην ομάδα της Ημαθίας με την οποία έφθασε μέχρι και τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και τους τελικούς του πρωταθλήματος. Η ταλαντούχα ίντερ αναφέρθηκε και στην απώλεια του προέδρου της Βέροιας που συγκλόνισε όλη την οικογένεια του χάντμπολ αλλά και στα σχέδια της για το μέλλον.

Για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε κάτω από αρκετές δυσκολίες λόγω της πανδημίας η Αθηνά Κωστοπούλου δήλωσε:

“Η χρονιά που τελείωσε ήταν πολύ δύσκολη για όλες τις αθλήτριες αλλά και για όλες τις ομάδες, όπως και γιατη Βέροια 2017. Προσωπικά στην αρχή ήμουν πολύ χαρούμενη για τη μεταγραφή μου στην ομάδα.

Δουλεύαμε σκληρά υπήρχε πολύ καλή συνεργασία και υπήρχε εμπιστοσύνη και σεβασμός προς το πρόσωπο μου . Θεωρώ ότι έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό,στη συνέχεια όπως ήταν φυσικό επακόλουθο της πανδημίας είχαμε ένα μεγάλο διάστημα αποχής δυο μηνών από τα γήπεδα και επηρέασε σε μεγάλο βαθμό αυτό που χτίζαμε από την αρχή και η επαναφορά ήταν ακόμα πιο δύσκολη.

Είχαμε μια πολύ καλή και δεμένη ομάδα και πάντα ένα κομμάτι του εαυτού μου θα βρίσκεται σε αυτή την ομάδα .

Για την απώλεια του προέδρου της Βέροιας 2017 Γιάννη Χασιώτη σε ηλικία μόλις 38 ετών από κορονοϊο , που συγκλόνισε όλη την οικογένεια του χάντμπολ η Αθηνά Κωστοπούλου σχολίασε:

Λίγες μέρες πριν από τους τελικούς είχαμε ένα πάρα πολύ δυσάρεστο γεγονός που επηρέασε όλη την ομάδα και συγκλόνισε ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό. Πραγματικά ήτανε κάτι απίστευτο που έσκασε σαν βόμβα η είδηση για τον χαμό του Γιάννη Χασιώτη , δεν υπήρχε όμως αμφιβολία πως η ομάδα θα παρουσιαζόταν στους τελικούς και θα έπαιζε για το “Γιάννη μας “ τον πρόεδρο μας που πίστεψε αυτή την ομάδα και προσπαθούσε κάθε μέρα να κάνει πραγματικότητα αυτό που είχε βάλει στόχο να δημιουργήσει μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και να κατακτήσει κάποιον τίτλο.

Όταν συμβαίνει ένα τέτοιο γεγονός οφείλεις στον ίδιο σου τον εαυτό αλλά και στους ανθρώπους που έχουνε παλέψει για αυτή την ομάδα και έχουν αφιερώσει χρόνο , να σταθείς αντάξιος και να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό.

Σίγουρα επηρεαστήκαμε αλλά δεν τίθεται θέμα δικαιολογίας. Να μη ξεχνάμε πως η ομάδα που είχαμε απέναντι μας είναι δύο συνεχόμενα χρόνια νταμπλούχος και είναι έμπειρη , σε σχέση με την ομάδα της Βέροιας που έκανε την παρθενική της εμφάνιση σε δυο τελικούς του κυπέλου και του πρωταθλήματος.

Για την κατάκτηση του νταμπλ από τον ΠΑΟΚ και πως αισθάνθηκε πως αγωνίστηκε κόντρα στην παλιά της ομάδα η Αθηνά Κωστοπούλου δήλωσε:

“Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Εννοείται όταν παίζεις και βρίσκεσαι στον τελικό θέλεις να διεκδικήσεις το τρόπαιο για αυτό είσαι εκεί για αυτό παλεύεις αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από μας και στους δύο αυτούς τελικούς. Εμείς δεν παρουσιαστήκαμε όπως θα θέλαμε και όπως μπορούσαμε. Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει δυσκολότερο το έργο του ΠΑΟΚ”.

Όσο για τα σχέδια της για την επόμενη χρονιά η έμπειρη αθλήτρια δήλωσε:

“Για την ώρα θα κοιτάξω την ξεκούραση μου και θα μελετήσω τις προτάσεις που έχω σε δεύτερο χρόνο. Νιώθω πολύ καλά δόξα το θεό δεν είχα κανέναν τραυματισμό και κάθε χρόνο προσπαθώ να βελτιώνομαι .Φέτος νομίζω ότι πατάω πιο καλά στα πόδια μου σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Έχω προτάσεις από ελληνικές ομάδες , μία πρόταση από Ιταλία ενώ τις τελευταίες ώρες προέκυψε και μια πρόταση από μία Ισπανική ομάδα γεγονός που μεχαροποιεί γιατί βλέπω να ανταμείβονται οι κόποι μιας χρονιάς.

Είχα φύγει στο εξωτερικό και παλαιότερα ωστόσο βρίσκομαι και σε μια φάση όπου έχω κάνει αιτήσεις για μεταπτυχιακό πάνω στο αντικείμενο το σπουδών μου και περιμένω απαντήσεις οπότε θα εξαρτηθεί από αυτό η απόφαση που θα πάρω.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα βιαστώ στο να πάρω αποφάσεις για το που θα συνεχίσω την καριέρα μου. Η πανδημία δεν θα σταθεί εμπόδιο γιατί αρχίζουμε να μαθαίνουμε να ζούμε με αυτή, αλλά πραγματικά ελπίζω να τελειώσει γρήγορα αυτός ο εφιάλτης.

metrosport