ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Δηλώσεις για το Final-4 του Κυπέλλου Ανδρών

Οι προπονητές και αθλητές των ομάδων μιλούν για την γιορτή της Κοζάνης.

Στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ μίλησαν οι τέσσερις προπονητές των ομάδων, καθώς και αθλητές που συμμετέχουν στο 17ο Final-4 του Κυπέλλου Ανδρών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους

Δημήτρης Δημητρούλιας (ΑΕΚ): «Αντιμετωπίζουμε τον Διομήδη στον 1ο ημιτελικό. Είναι αλήθεια ότι θέλουμε να δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο από το μεταξύ μας παιχνίδι στη Νέα Κίο. Έχουμε δουλέψει αρκετά αυτό το ματς παρότι έγιναν όλα τόσο γρήγορα, μπήκαμε όμως από την αρχή της εβδομάδας στο mood του Final-4. Εννοείται πως στόχος μας είναι να κερδίσουμε τον Διομήδη και από κει και πέρα να έχουμε ενέργεια και για τον τελικό. Είμαστε συγκροτημένοι και συγκρατημένοι. Σίγουρα θέλουμε αυτόν τον τίτλο που θα μας δώσει και το έναυσμα για τους ευρωπαϊκούς τελικούς. Οι αθλητές μας είναι σε καλή κατάσταση και πιστεύω θα πάρουμε αυτό που θέλουμε. Δεν αλλάζουν τα πλάνα μας λόγω των απουσιών, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα και στο ρόστερ. Για εμάς θα είναι καθαρά θέμα ενέργειας και να αποδώσουμε στο γήπεδο αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Δεν μας απασχολούν οι απουσίες. Εξάλλου όλοι είναι εδώ παρόντες και η ενεργεία τους θα παίξει ρόλο. Είναι εδώ όλοι και οι τραυματίες και οι αθλητές που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής γιατί είναι μια απόφαση συνολική και δικιά μου και της διοίκησης, αλλά και επιθυμία των ίδιων των αθλητών. Όλοι μαζί ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι και μαζί θα το ολοκληρώσουμε, οι οικογένειες δένονται μέσα από τις δυσκολίες και εμείς είμαστε μια δεμένη οικογένεια. Στον 2ο ημιτελικό ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί, αλλά τα ματς μεταξύ των δύο αυτών ομάδων είναι πάντα ιδιαίτερα. Σίγουρα δεν είναι ματς για προβλέψεις, πιστεύω θα γίνει δυνατό ματς».

Γιώργος Χαλκίδης (Διομήδης Άργους): «Είμαστε σαν ομάδα αλλά και σαν σύλλογος πολύ χαρούμενοι για την συμμετοχή μας μετά από πολλά χρόνια σε ένα Final-4 του κυπέλλου. Το φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου είναι ξεκάθαρα η ΑΕΚ, εμείς την αντιμετωπίζουμε στον πρώτο ημιτελικό και εύχομαι να φανούμε αντάξιοι και ανταγωνιστικοί. Θεωρώ ότι ο άλλος ημιτελικός θα κριθεί στις λεπτομέρειες με τον ΠΑΟΚ να έχει περισσότερη εμπειρία αλλά ο Φίλιππος να έχει ενθουσιασμό. Εύχομαι να δούμε ωραίους αγώνες υψηλού επιπέδου».

Πάνος Γούσιος (ΠΑΟΚ): «Σε μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά η διοργάνωση του Final-4 περιμένω να είναι μια γιορτή που την έχει ανάγκη το άθλημα μας. Στο αγωνιστικό κομμάτι εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι στον ημιτελικό με το Φίλιππο ώστε να επιτευχθεί ο αρχικός μας στόχος για παρουσία στον τελικό».

Κώστας Τούτσης (Φίλιππος Βέροιας): «Καταρχάς είμαστε όλοι χαρούμενοι που θα συμμετέχουμε στο Final-4, ανεξάρτητα από την έκβαση του είμαι σίγουρος ότι ιδιαίτερα οι νεαροί μας παίκτες θα έχουν μία μεγάλη εμπειρία και θα την χρησιμοποιήσουμε θετικά στο μέλλον. Ελπίζω να παρουσιαστούμε με καλό αγωνιστικό πρόσωπο, έχουμε βρει καλό ρυθμό και προετοιμαστεί κατάλληλα. Στόχος μας είναι να προκριθούμε στον τελικό. Εύχομαι να γίνουν όμορφα και ανταγωνιστικά παιχνίδια και ίσως να είναι η διοργάνωση των ανατροπών».

Δηλώσεις Αθλητών

Χρήστος Μυλωνάς (ΑΕΚ): «Βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και σωματικά και ψυχολογικά. Σίγουρα ένας ημιτελικός κρύβει εκπλήξεις, εξάλλου το Κύπελλο παραδοσιακά είναι ένας θεσμός εκπλήξεων γι’ αυτό θέλουμε να παρουσιαστούμε αποφασισμένοι από το πρώτο λεπτό. Σίγουρα οι απώλειες που έχουμε είναι σημαντικές και αρκετές, αλλά αυτές μας συσπειρώνουν και μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς. Οφείλουμε να αποδώσουμε όλοι στα μέγιστα και να καλύψουμε τα κενά των αθλητών που απουσιάζουν αγωνιστικά. Σίγουρα ο Διομήδης μας δυσκόλεψε στο πρωτάθλημα, αλλά θεωρώ ότι θα είμαστε αυτοί που πρέπει για να πάρουμε την πρόκριση».

Θοδωρής Μπόσκος (Διομήδης Άργους): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι σαν ομάδα που συμμετέχουμε σε μια τόσο μεγάλη γιορτή του ελληνικού χάντμπολ. Σίγουρα η ΑΕΚ είναι το φαβορί και γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι έχει κάνει μεγάλη πορεία και στην Ευρώπη. Εμείς δεν έχουμε κανένα άγχος και δεν έχουμε να χάσουμε απολύτως τίποτα στο παιχνίδι αυτό. Θα μπούμε στο γήπεδο 100% και θα ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή μας, ώστε για να διεκδικήσουμε αυτό που αξίζουμε. Είμαι σίγουρος ότι αύριο θα είναι ένα όμορφο παιχνίδι και θα κερδίσει αυτός που θα είναι πιο συγκεντρωμένος και θα κάνει τα λιγότερα λάθη».

Λευτέρης Σεϊρεκίδης (ΠΑΟΚ): «Το Final-4 είναι μια σπουδαία και όμορφη διοργάνωση τόσο για τους αθλητές αλλά τόσο και για τον κόσμο. Γίνεται σε μια πόλη που έχει φιλοξενήσει αρκετές φορές το άθλημα μας. Σαν ΠΑΟΚ βλέπουμε δύο τελικούς μπροστά μας. Θέλουμε το Σάββατο να δείξουμε τον καλό μας εαυτό και να καταφέρουμε να κερδίσουμε τον Φίλιππο Βέροιας. Πιστεύω ότι στον αγώνα αυτό έχουμε τον τίτλο του φαβορί αλλά τέτοιου ίδιους παιχνίδια πάντα κρύβουν παγίδες, πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για 60 λεπτά και να κάνουμε ένα ακόμα βήμα για τον τίτλο. Διψάμε για αγώνες όπως αυτοί και θα διεκδικήσουμε κάθε πιθανότητα που μας αναλογεί. Θα μας λείψει ο αρχηγός μας (Τόλης Παλάσκας) αλλά να είναι σίγουρος πως θα παλέψουμε και για εκείνον!»

Παντελής Κωστακίδης (Φίλιππος Βέροιας): «Αρχικά εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες του Final-4. Όσον αφορά το παιχνίδι μας θεωρώ ότι είναι ματς ιδιαίτερων συνθηκών, καθώς η ψυχή θα παίξει κυρίαρχο ρόλο. Είναι ένα ματς διαφορετικό από το πρωτάθλημα και θεωρώ θα είναι ανταγωνιστικό μέχρι τέλους».