ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΒΕΡΟΙΑ 2017 - ΠΑΟΚ 24-26: Δηλώσεις από τον τελικό Κυπέλλου

Το Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών κατέκτησε για 3η συνεχόμενη χρονιά και 5η συνολικά η ομάδα του ΠΑΟΚ που επικράτησε 26-24 της ΒΕΡΟΙΑΣ 2017 στον τελικό του 17ου Final Four που διεξήχθη την Δευτέρα (10/5) στο ΔΑΚ Κορυδαλλού.

Στις δηλώσεις τους μετά το τέλος του αγώνα οι προπονητές Τέο Παυλίδης, Δημήτρης Πελεκίδης και οι αθλήτριες Αθηνά Κωστοπούλου, Βάσια Γκάτζιου, Μαρία Χατζηπαρασίδου, τόνισαν τα εξής:

Τεό Παυλίδης (τεχνικός Βέροιας 2017): «Κάναμε την προσπάθειά μας. Χαρήκαμε που φτάσαμε σε ένα σημείο να κοντράρουμε στα ίσα το φαβορί και της διοργάνωσης και του πρωταθλήματος. Η ομάδα δυστυχώς με όλα αυτά που συνέβησαν τη φετινή χρονιά με τα ξεκινήματα και τα σταματήματα έχασε πολλά. Τώρα θα ξεκινήσει να βρίσκει τον εαυτό της μέσα από τα παιχνίδια και τη δουλειά. Δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε στο β’ ημίχρονο ειδικά το κομμάτι του παραπάνω παίκτη και ίσως αυτό μας στοίχισε. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ».

Δημήτρης Πελεκίδης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Το παιχνίδι κρίθηκε καθαρά στην άμυνά μας. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε θέμα στο αμυντικό κομμάτι, αυτό συζητήσαμε στα αποδυτήρια, είδαμε που ήταν το πρόβλημα, κάναμε τις απαιτούμενες αλλαγές και ήταν αυτό που μας έδωσε το τρόπαιο. Μέχρι και το 22’ είχαμε δεχθεί μόνο 2 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Τα κορίτσια λειτούργησαν άψογα και από εκεί και πέρα η εξέλιξη ήταν φυσιολογική. Στο πρωτάθλημα είναι ένα καινούριο φορμάτ. Επί της ουσίας θα πρέπει να διεκδικήσουμε το να είμαστε στο ζευγάρι του τελικού. Θέλουμε να τερματίσουμε στην πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια για να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Μόνος στόχος είναι το νταμπλ. Τρία χρόνια που είμαι στην ομάδα δουλεύουμε με προγραμματισμό, έχουμε 3 Κύπελλα στη σειρά και 2 πρωταθλήματα. Τα κορίτσια έχουν δίψα και τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Αθηνά Κωστοπούλου, Βέροια 2017: «Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε πάρα πολλά λάθη.  Δεν μπορούσαμε να βρούμε καθαρές θέσεις στην επίθεση και στην άμυνα αφήσαμε εκτεθειμένη μια θέση και δεν μπορούσαμε να μειώσουμε τη διαφορά. Στο πρώτο ημίχρονο τη χάρηκα την ομάδα μου, μπήκαμε χαμογελαστές, νομίζω φάνηκε. Δεν θα σταθώ σε καμία διαιτησία, μπήκαμε μέσα, γουστάραμε. Ήμασταν άλλη ομάδα σε σχέση με το ματς με την Άρτα και αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να βγάλουμε πράγματα. Και ο 4 ομάδες που βρέθηκαν εδώ είναι κοντά».

Βάσια Γκάτζιου ΜVP Tελικού, ΠΑΟΚ: «Κάναμε μια τεράστια προσπάθεια και στα δύο παιχνίδια. Παίξαμε ένα τρομερό παιχνίδι κόντρα στη Νέα Ιωνία, ήταν πολύ καλά διαβασμένη. Παρόλα αυτά στα κρίσιμα σημεία ήμασταν συγκεντρωμένες και πήραμε αυτή τη μικρή διαφορά για να πάρουμε το εισιτήριο για τον τελικό. Στον τελικό η Βέροια ήταν επίσης πολύ έτοιμη απέναντί μας, ήταν επίσης ένα δύσκολο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώσαμε την άμυνά μας. Αυτό μας έδωσε και τη διαφορά για να πάρουμε το κύπελλο».

Μαρία Χατζηπαρασίδου, ΠΑΟΚ:  «Η ομάδα έχει χτίσει ένα μέταλλο, και μια ομάδα που τα τρία τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί. Είναι το τρίτο σερί κύπελλο που παίρνουμε. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, πολύ ευγνώμων που έχω αυτές τις συμπαίκτριες, περήφανη και για εκείνες και το προπονητικό τιμ. Μόνο χαρά και ενθουσιασμό νιώθω αυτή τη στιγμή».