ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τη συμπαράστασή του στη Σοφία Μπεκατώρου εξέφρασε ο Φίλιππος Β.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σημαντική αίσθηση έχει σημειώσει τις τελευταίες ημέρες η εξομολόγηση της Χρυσής Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία σε συνέντευξή της αποκάλυψε πως δέχτηκε στο παρελθόν σεξουαλική παρενόχληση από παράγοντα του αθλητισμού.

Στο πλαίσιο αυτό και αναλογιζόμενοι τη σοβαρότητα του θέματος, ο Α.Π.Σ. «Φίλιππος» Βέροιας, εκφράζει τη συμπαράστασή του στην κ. Μπεκατώρου και κατακρίνει οποιαδήποτε πράξη εκφοβισμού και σεξουαλικής παρενόχλησης και στον αθλητικό χώρο και στην κοινωνία γενικότερα.

Ο Γιώργος Φύκατας με την διπλή ιδιότητά του, ως Πρόεδρος του ΑΠΣ «Φιλίππου» Βέροιας, αλλά και ως πατέρας πέντε παιδιών δηλώνει: «Έχοντας ενεργό ρόλο στον αθλητικό χώρο εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και ως πατέρας πέντε παιδιών, είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος. Πρόκειται για ένα σημαντικά ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα. Οι Αθλητικοί Σύλλογοι θα πρέπει να προσφέρουν γνώση, να συμβάλλουν θετικά στην υγεία και την ασφάλεια των παιδιών. Ο ρόλος των Συλλόγων δεν είναι να κλείνουν στόματα, ούτε να «χαλιναγωγούν» ή να «χειραγωγούν» τους αθλητές. Αντιθέτως. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας διδάσκοντας τα κανόνες σωστής συμπεριφοράς και «κώδικα» ηθικής, ώστε αύριο – μεθαύριο να είναι καταξιωμένα μέλη στην κοινωνία. Ως Πρόεδρος του Φιλίππου, ενός Ιστορικού Συλλόγου που διατηρεί στις υποδομές του πολλά αθλήματα και «αναπτύσσει» εκατοντάδες αθλητές, κατακρίνω τη συγκεκριμένη πράξη και κάθε είδος πράξης οποιασδήποτε παρενόχλησης. Παροτρύνω τα παιδιά να μη φοβούνται να μιλήσουν και να απευθύνονται εκεί που χρειάζεται.»