ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κωστοπούλου: "Έχουμε θέσει υψηλούς στόχους στη ΒΕΡΟΙΑ 2017"

Μετά από δυο χρονιές στον ΠΑΟΚ που συνδυάστηκαν με σερί τίτλους, η Αθηνά Κωστοπούλου λέει το δικό της... ευχαριστώ στον Δικέφαλο, ενώ μέσα από το SDNA μιλάει για την μεταγραφή της στην Βέροια 2017.

Τα τελευταία χρόνια στο γυναικείο χάντμπολ, ο Δικέφαλος έχει καταφέρει να πάρει την σκυτάλη στο πρωτάθλημα από τη Νέα Ιωνία, έχοντας ουκ ολίγες πρωταγωνίστριες στην ομάδα. Μια εξ αυτών, ήταν και η Αθηνά Κωστοπούλου, η οποία μετά το επιτυχημένο πέρασμα της από τον Δικέφαλο, θα συνεχίσει την καριέρα της στην Βέροια 2017.

Έχοντας αγωνιστεί συνολικά για τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ, μετρώντας δυο νταμπλ (σ.σ. 2018-19΄) και ένα κύπελλο (2016), η Αθηνά Κωστοπούλου μιλάει στο SDNA για όλα όσα έζησε στους «ασπρόμαυρους», ενώ στέκεται και στην μεταγραφή της στην Βέροια 2017.

Η κουβέντα φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αρχίσει με τους πρόσφατους τίτλους που κατέκτησε όντας αθλήτρια του ΠΑΟΚ, με την ίδια να τονίζει πως:

«Σίγουρα, το να... σηκώνεις πρωτάθλημα και κύπελλο με την ομάδα σου, αποτελεί μια από τις ομορφότερες στιγμές που μπορεί να έχει ένας αθλητής στην καριέρα του. Είναι ένα μοναδικό συναίσθημα, γιατί είναι η επιβράβευση των κόπων σου».

Τι κρατάς από τα δυο τελευταία χρόνια που ήσουν στον Δικέφαλο;

«Αναμφίβολα, ένα από τα πιο σημαντικά που μου έρχονται στο μυαλό πέρα από τους τίτλους, είναι ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Οι φίλαθλοι βρέθηκαν ουκ ολίγες φορές στο γήπεδο για εμάς, την ώρα που ξέρουμε πως ο κόσμος της ομάδας φημίζεται για το κλίμα που δημιουργεί. Πραγματικά, έχουμε νιώσει αρκετές φορές ότι ήταν ο όγδοος παίκτης μας, με όλη τη σημασία της λέξης. Αποτελεί τιμή για εμένα να έχω αγωνιστεί σε μία τόσο μεγάλη ομάδα με μακρά ιστορία, όπως και τους τίτλους που κατακτήσαμε με τον σύλλογο. Φυσικά, υπήρξαν και δύσκολες στιγμές με προβληματισμούς, αλλά αυτά είναι μέσα στην ζωή ενός αθλητή».

Η νέα σεζόν, σε βρίσκει στην ομάδα της Βέροιας 2017 που προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο:

«Πλέον αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο για εμένα, σε μια ομάδα νέα και ελπιδοφόρα, όπου υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο με σημαντικό υπόβαθρο. Όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται σε συνδυασμό με τους ανθρώπους που συνδράμουν σε αυτή, με άγγιξαν και με έκαναν να πάρω την απόφαση να συνεχίσω στην ομάδα της Βέροιας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας για την εμπιστοσύνη τους και το μόνο που απομένει είναι η σκληρή δουλειά».

Πρόσθεσε πως: «Αισθάνομαι χαρούμενη που είμαι υγιής και μπορώ άλλη μια χρονιά να δουλέψω σκληρά και ανυπομονώ να δημιουργήσουμε ωραία πράγματα στο γήπεδο. Με την ομάδα έχουμε θέσει υψηλούς στόχους, ενώ γνωρίζουμε πως μόνο με πολύ δουλειά και πίστη σε αυτό που κάνουμε, θα έρθουμε και τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Πλέον με βάση την πρόσφατη ανακοίνωση της ΟΧΕ, τα πρωταθλήματα θα πραγματοποιηθούν σε ομίλους. Θεωρείς πως αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του ελληνικού χάντμπολ;

«Θεωρώ πως οι όμιλοι θα συμβάλουν αρκετά στην παραγωγικότητα του πρωταθλήματος, καθώς θα γίνει πιο ανταγωνιστικό, αφού οι δυο καλύτεροι του κάθε ομίλου θα συμμετέχουν στα πλέι οφ. Ακόμη αυτό θα βοηθήσει και τις νεοσύστατες ομάδας στην Α1 αλλά και αυτές που χρίζουν οικονομικής βοήθειας και ουσιαστικά θα πάρουν μια... ανάσα με αυτό το σύστημα διεξαγωγής που θα αποφευχθούν οι μακρινές μετακινήσεις».

Σε ποιο κομμάτι πιστεύεις θα πρέπει να υπάρξει άμεσα βελτίωση στο ελληνικό χάντμπολ;

«Από τα βασικά θέματα, είναι ότι δεν δίνεται τόση βαρύτητα στο άθλημα όσον αφορά τις τηλεοπτικές καλύψεις. Για παράδειγμα, ειδικά στο γυναικείο πρωτάθλημα, μόνο ο τελικός προβάλλεται όπως και αυτός του Κυπέλλου. Αυτό είναι πραγματικά λυπηρό γιατί το χάντμπολ είναι ένα άθλημα το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία όπως σε άλλες ευρωπαϊκές και μη χώρες. Λύσεις υπάρχουν, απλώς πρέπει να γίνει σωστός προγραμματισμός και οφείλουν όλοι οι παράγοντες διοικητικών θέσεων να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια».

Πηγή: sdna.gr