ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τέλος ο Τούτσης από την Χ.Α.Ν.Θ. - Επιστρέφει στον ΦΙΛΙΠΠΟ;

Αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της ΧΑΝΘ, ο Κώστας Τούτσης, επικαλούμενος επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους, όπως άλλωστε γνωστοποίησαν, μέσω ανακοίνωσής τους, οι Θεσσαλονικείς.

Στην... πιάτσα, πάντως, του χάντμπολ κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες η φήμη πως ο Τούτσης έχει δεχτεί «κρούση» από τον Φίλιππο Βέροιας, στον οποίο οι εξελίξεις «τρέχουν» ιλιγγιωδώς σήμερα (25/06).

Το greekhandball.com επικοινώνησε με τον πρώην πια προπονητή της ΧΑΝΘ, ο οποίος τόνισε, σχετικά, ότι πραγματοποίησε επαφή, προ ημερών, με την ομάδα της Ημαθίας, ώστε να αναλάβει το Παιδικό τμήμα στις Ακαδημίες, όχι όμως το ανδρικό. Ο ίδιος, πάντως, δεν αποκλείει το σενάριο να συνεργαστεί με τον Φίλιππο, εφόσον δεχθεί, όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα μας, πρόταση και φυσικά την αξιολογήσει.

Προς το παρόν, όμως, υπογραμμίζει πως η ανακοίνωση της ΧΑΝΘ προέκυψε συγκυριακά την ίδια ημέρα με τις ραγδαίες εξελίξεις στον Φίλιππο, στον οποίο ο Πρόεδρος, Γιώργος Φύκατας, που ακούγεται πως θα ήθελε ως τεχνικό τον Κώστα Τούτση, αναλαμβάνει ξανά ρόλο καθοδηγητή.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΧΑΝΘ:

«Δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της ΧΑΝΘ ο Κώστας Τούτσης αφού ο φόρτος εργασίας του Βεροιώτη τεχνικού δεν του επιτρέπει να παραμείνει στην ομάδα μας. Παρά το γεγονός ότι υπήρξε συμφωνία περίπου ένα μήνα πριν για να συνεχίσει να καθοδηγεί και στη νέα σεζόν την ομάδα, τελικώς ο Κώστας Τούτσης «ζύγισε» κάποιες προτεραιότητες που είχε στον επαγγελματικό του τομέα και αποφάσισε να αποχωρήσει, ενημερώνοντας τους ιθύνοντες της ομάδας για την απόφασή του αυτή.

''Στη ΧΑΝΘ ένιωσα πολύ όμορφα στα 2 ½ αυτά χρόνια και πάντα θα θεωρώ το διάστημα αυτό μία θετική και δημιουργική περίοδο της προπονητικής μου καριέρας. Οι δε άνθρωποι που γνώρισα στην ομάδα ξεπερνούν τα όρια του επαγγελματισμού και πλέον συνδέομαι μαζί τους με φιλικούς δεσμούς'', είπε ο Κώστας Τούτσης και συνέχισε κάνοντας έναν μίνι απολογισμό τονίζοντας: ''Οι λόγοι που αποχωρώ είναι καθαρά προσωπικοί και επαγγελματικοί αφού έβαλα κάποιες άλλες προτεραιότητες αλλά νομίζω ότι σαν ομάδα κάναμε μεγάλη προσπάθεια, βάλαμε και τις βάσεις με τα ηλικιακά τμήματα ώστε ο σύλλογος να έχει και μέλλον με τα δικά του παιδιά και αυτό θα φανεί στο μέλλον. Με στεναχωρεί το ότι δεν μπορέσαμε στη φετινή σεζόν, λόγω της πανδημίας, να διεκδικήσουμε την επιστροφή μας στη μεγάλη κατηγορία, αλλά είμαι βέβαιος ότι η ΧΑΝΘ βαδίζει σε σωστό δρόμο και της εύχομαι ολόψυχα να εκπληρώνει τους στόχους της. Θέλω, τελειώνοντας, να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές με τους οποίους συνεργάστηκα, αλλά και όλους τους ανθρώπους του τμήματος με τους οποίους μοιραστήκαμε τόσες στιγμές στα χρόνια αυτά και εύχομαι οι δρόμοι μας να ανταμώσουν και πάλι''.

Από την πλευρά της η ομάδα μας, μέσω των υπευθύνων της, Μ. Ανδρεαδάκη και Θ. Παπαδόπουλου σημειώνει τα εξής: ''Ο Κώστας υπήρξε ένας ακούραστης εργάτης στο τμήμα μας και δικαιούται μια θέση στους αξιόλογους προπονητές της 40χρονης ιστορίας του. Η εργατικότητα είναι πολύ σημαντικό προσόν για έναν τεχνικό, ωστόσο για εμάς ο Τούτσης είχε και ένα ακόμη, πολύ πιο σημαντικό, το ήθος που τον χαρακτηρίζει. Κώστα καλή τύχη σε ό ,τι ακολουθήσεις στο μέλλον.''».

greekhandball.com